Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
35 Postów

(arturnor102)
Nowicjusz
Ryj wiejski chamie to masz ty co cały czas prezentujesz. Na takich cweli szkoda mojego buta ale jak bedziesz sobie zawiele pozwalał tak jak teraz, to może się to dziwnie skończyć. Nie zapominaj o tym. Ja nic nie wmawiam to wszystko o czym pisałem jest na tym forum. A i uważaj jakich używasz słów. Toś teraz pokazał klasę
Zgłoś wpis
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
Na poprawę humoru......Dość tych waśni-idą Święta...Pewnego razu ,po pewnej łace,nad samym ranem skakał zajączek.Na łące stały poranne rosy,a nasz zajączek był raczej bosy.Nagle na trawie jak sie pośliźnie,jak się jajami o pieniek nie piźnie,jak nie zawyje w wielkiej udręce,jak się nie zwinie w piekielnej mece.Huk ponad ziemią po łące sie niesie.A zając drze sie ,drze się i drze się!! Wszyscy się zbiegli, jak na wyścigi ,i każdy patrząc ze śmiechem się dziwi. Szepczą kurczaczki z pobliskiej wioski. A także borsuk i cztery nioski, Kogut ze śmiechu się w trawie tarza, A z nim wiejskiego pół inwentarza. Jeleń wraz z dzikiem się popłakali. Lis z wiewiórkami, aż się zsikali. Kuna ze śmiechu, to już nie może. Nawet ze śmiechu polał się orzeł. Zając ze złością na wszystkich zerka. Spuchnięte jaja, stłuczona nerka. - Jak tu w te święta rozpocząć pracę? - Jak ja szefostwu się wytłumaczę? - Kto te prezenty wszystkim przyniesie? - Z takimi jajami? To będzie jesień! - Jedno mam jajo fest granatowe - Drugie - zielono pomarańczowe. - Nie dość, że wstyd, to jeszcze udręka. - I jak beze mnie odbędą się święta? - Nie martw się zając - sowa mu rzecze - - Co się odwleczecie to nie uciecze. - Spójrz na ten problem dziś z innej strony. - Świat prezentami jest zawalony, A takie jaja jak Twoje przecie, To nie ma nikt na całym świecie. - Po za tym chłopie spójrz na około. - Zobacz jak teraz jest tu wesoło: Żaby rechocą ze stonogą, żuk ze ślimakiem przestać nie mogą, kawka na trawce leży i kwiczy, nawet rosomak śmieje się w dziczy. Zając pomyślał: - Jaja jak dzwony, A jednak jestem zadowolony. - Mam już pisanki i radość w koło,Gdzie się nie spojrzysz wszędzie wesoło. - Ja jestem Wielki, no i pomocny!! Zając z jajami Wielki i Mocny!!!Od dziś będę krzyczał, nawet do maja: - Wesołego Wam życzę . Ale Jaja. Polarny z bajki pointę zapoda, Jaja nie beton, a krew nie woda, Śmiech jest najlepszym prezentem w świecie Wie to dorosły, starzec i dziecię. Więc się nim dzielę codziennie z wami .I bawcie się dobrze tymi . jajami.
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
I.Z.A. napisał:
Na poprawę humoru.....
ANO...ano ...jak cicho i przyjemnie , wszak zarazem i NUDNO...
Jednak jak każde Święta , tak i te mają swoje prawa....
Do błogiego spokoju , zwłaszcza po obfitym obżarstwie i nie tylko .

ECH LENISTWO TOTALNE....
Pozdrawiam Wszystkich bez wyjątku ...w ten Niedzielno - Świąteczno - Wielkanocny , popołudniowy czas...
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Łazi sobie po Ziemi , oraz Po Forum się Szwenda ...dwunożna ...Taka sobie... MENDA...
W Forumowej Osobie niejakiego ..."GienekR" ...
Tu zaczepi ,tam zaczepi i jakoś się buja...
TO NIETYPOWA menda... , bo pamięta wszakże kłótnie Kowalskiego z Hiltonówną , a Ja już dawno zapomniałem ...
ON JĄ Widział ... A Mnie ..widziałeś ...? , zapomniałem ..chwastów!!!.. się nie zauważa ...
Tylko pamiętaj .."GieniekR" menda , mendą była , jest ..a zostanie WSZĄ ... taką Szmatą i tyle ... .
A chwast , nieraz jest chwastem na grządce z cebulą u Niedouczonego Ciecia , a nieraz jest zwykłą i cenioną odmianą Narcyza , na innej grządce hodowlanej...

To na razie było by tyle ... NIE zachciewa Mi się jakoś dalej pyszczyć , może to poświąteczny Okres który jeszcze jakoś tam działa ...
Zgłoś wpis
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gabriel napisał:
NIE zachciewa Mi się jakoś dalej pyszczyć , może to poświąteczny Okres który jeszcze jakoś tam działa ...
to się KAC nazywa
Zgłoś wpis
18 Postów
Wiking
Nie wiem czy ocenzurowales w edycji cokolwiek czy moze mam to potraktowac jako szczyt twoich mozliwosci fioletowy poeto..
Wroc jak skonczysz kolejne 0,5l..(zagrzane w mikrofalowce..) na razie slabo sie starasz,,wiem ze potrafisz napisac lepiej..
Co do pamieci, dziala ona wybiorczo.. zapamietuje tylko forumowe diamenty.
Zgłoś wpis
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
Pozwoliłam sobie skopiować-to pamietam ze szkoły...Widząc, że się źle dzieje -
Naród traci nadzieję,
Nie chce orać, siać ni zbierać, śni o kuciu kos -
Raczył przyjąć Pan Chama
W towarzystwie Plebana
By wysłuchać, co poradzą jak odmienić los.

Nędza piszczy za progiem,
Pola leżą odłogiem,
Krowy, zamiast dawać mleko, poszły precz pod nóż;
Pustką zieje komora,
Co stoi wedle dwora,
A tu zima, jak to zima, czai się tuż tuż.

Mówi Pan - mój Plebanie,
Co to z nami się stanie,
Jak tak dalej pójdzie, folwark diabli wezmą wnet -
Tu za stratą wciąż strata,
Nikt nie boi się bata:
Postrasz Bogiem lud leniwy, by do pracy szedł.

Pleban na to swe dłonie
Na pulchniutkim splótł łonie
I do góry wzniósł niebieskie oczy z krasnych lic;
- Powiem Panu niewiele,
Pan nie bywasz w kościele
I na tace bożej chwały nie dorzucasz nic.

Ludziom dajesz mniej jeszcze
I proroctwa złowieszcze
Po folwarku całym z dawna krążą z ust do ust -
Trzeba nam dziś dialogu,
Słowa miłego Bogu,
Co powstrzyma niechrześcijański gniew chrześcijańskich dusz.

Cham zaś głową potrząsa,
Ręką sięga do wąsa
I dosadnie po swojemu mówi, co ma rzec:
Nędza winą jest dworu,
My nie mamy wyboru
Jak o życie godne walczyć, albo w walce lec.

Ludzie ciężko harują,
Ekonomi katują,
Żony złe i dzieci głodne, ma cierpliwość kres:
My zadamy kontroli
Nad tym, co kto partoli,
Co kto ile z czego na i co tracone jest.

Pan pięściami w stół wali -
Chcecie znieść feudalizm,
Nie pozwolę na to, jakem pan i władca twój:
Cham mu na to - Dwór dworem,
Zajrzyj pan za oborę:
Jak się tu nie dogadamy, kto posprząta gnój?

- Pax vobiscum - Ksiądz woła -
Bo jest wolą kościoła
Aby się nie brali bliźni w Chrystusie za łby:
Ty się Chamie nie indycz
I nie żądaj rewindy-
Kacji praw, co głoszą, że gnój posprzątacie wy.

A ty, Panie pamiętaj,
Że człek boży - rzecz święta
I bez niego nie ustoi kościół ani dwór;
Niechże ma swoje zdanie,
A do pracy wnet stanie,
Tylko zakaż ekonomom garbowania skór.

Pan, choć jeszcze się zżyma,
Obiecuje dotrzymać
Tego, co obiecał przecież chamom już nie raz.
Cham się księdzu pokłonił
Za uczciwy kompromis
I na stertę gnoju wrócił znów na jakiś czas.

Tak to pouzgadniali,
A ekonom wciąż wali,
Bo go przecież na rozmowy nie zaprosił nikt -
Wie, że gdy się Pan złości,
Chamom trza liczyć kości,
Ksiądz im i tak obieca w niebie naprawienie krzywd!Zaznaczam tylko dla INTELIGENTNYCH...
Zgłoś wpis
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
POWIATOWY... mógłbyś nie wmawiać Mi iż jestem w ciąży ...
Miałem Ciebie za Mądrzejszego i obytego w Prawie pracy na terenie Norge , jednak widzę ,że się Myliłem...
Twoja Wiedza opiera się jedyne na tym Co dzieje się w około Ciebie /w Twojej pracy /I TYLE .
Ponadto przeinaczasz Moją wypowiedź odnośnie zawieranych umów o Pracę , robiąc przy okazji Ludziom wodę z ich mózgów I TYLE...
W NORGE NIE MA OBOWIĄZKU SPISYWANIA UMOWY O PRACĘ , BO UMOWA USTNA JEST WIĄŻĄCA ./jest jedynie wymóg spisywania z obcokrajowcami , dla jasności w dwóch językach - Norweskim i języku pracobiorcy , by umowa była jasna i czytelna dla obcokrajowca o ile nie zna on Norweskiego , na dobrym poziomie bezproblemowej komunikacji w piśmie i mowie .
A to czy pracodawca będzie uczciwy względem pracobiorcy to inna bajka i jeżeli chce walić w rogi to i pisemna umowa nic nie pomoże...!
Najważniejsze w Norge jest to , by wypłata i zaliczka na podatek wpływała w terminie na odpowiednie konta bankowe ...
Nałykałeś się tam jakiejś wiedzy związkowej i bełkoczesz dookoła , tak samo jak z godzinami pracy dodatkowej , które mylisz jak pierwszak z NADGODZINAMI...
ECH nie chce Mi się dalej tłumaczyć i tyle .
Niech każdy czyta i robi jak chce i co chce ... .
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Witam
Właśnie chciałem Nieskromnie zauważyć ...
Iż właśnie dzisiaj ...29-04-2011 o godzinie 15:24 - minął dokładnie pierwszy rok jak założyłem ten temat ...Pod znamiennym tytułem ..."Strejk...Bierny...i inne bzdety...Xxxxxxx..."
W tym czasie , temat ten zaliczył ...21855...wejść , takich czy też innych , Osób Kulturalnych lub bardzo Chamskich ...
Miło Mi za Odwiedziny i wpisanie takich czy też innych Informacji Mniej lub bardziej Przyjemnych.
Ot takie właśnie jest Nasze Życie codzienne...

POZDRAWIAM

Gabriel
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok