Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Optymus_anihilacja: A jak ty niby te "badania" aka "research" przeprowadziles? Zatrudniles jakiegos hackera zeby ci wszystkie rozmowy z wiadomosci przedstawil ze wiesz ile osob i o czym rozmawialo poza forum i czatem? Bo inaczej to jest cos w stylu "wydaje mi sie ze tak jest".....

Mnie nieprowadzac zadnych badan to sie wydaje ze predzej by ktos mogl natrafic na "falszywe profile jasty" (takie by moc osmieszyc potem coniektorych publicznie) niz na portal randkowy na tym forum.....

Kiedys bodajze luj z nudow chyba pozakladal takie profile i potem publikowal w jakims temacie co ludzie myslacy ze to portal randkowy wypisywali....

Chociaz fakt faktem kiedys mnie zastanawiala lista zalogowanych lecz uznalem ze poprostu czytaja forum i nieodzywaja bo niesa przygotowani na "nagly atak osobowy ze strony forumowiczow"
Zgłoś wpis
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
impek zaloz sobie jakies kobiece konto wstaw zdjecie i zobaczysz jak ci skrzynke pocztowa zaopchaja
spragnieni seksu mezowie na delegacji

nawet do mnie pisza chociaz jestem facetem
debile nawet nie przeczytali jednego mojego posta tylko wala propozycje na oslep z listy uzytkownikow
Zgłoś wpis
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Imperator1988 napisał:
@Optymus_anihilacja: A jak ty niby te "badania" aka "research" przeprowadziles? Zatrudniles jakiegos hackera zeby ci wszystkie rozmowy z wiadomosci przedstawil ze wiesz ile osob i o czym rozmawialo poza forum i czatem? Bo inaczej to jest cos w stylu "wydaje mi sie ze tak jest".....

Mnie nieprowadzac zadnych badan to sie wydaje ze predzej by ktos mogl natrafic na "falszywe profile jasty" (takie by moc osmieszyc potem coniektorych publicznie) niz na portal randkowy na tym forum.....

Kiedys bodajze luj z nudow chyba pozakladal takie profile i potem publikowal w jakims temacie co ludzie myslacy ze to portal randkowy wypisywali....

Chociaz fakt faktem kiedys mnie zastanawiala lista zalogowanych lecz uznalem ze poprostu czytaja forum i nieodzywaja bo niesa przygotowani na "nagly atak osobowy ze strony forumowiczow"

Nawet research to za duzo powiedziane. Przeprowadzilem ok 20 rozmow z kobietami wedlug klucza, ktory sam wymyslilem. Nie bylo mojego zdjecia( faktycznego ani falszywego) profil tez byl falszywy, by kobieta nie sugerowala sie moimi postami ( czytaj: nie odrzucila a priori )
Rozmawialem, podpytywalem i wynik byl we wszystkich 20 przypadkach jednakowy.
Co do czesci meskiej nie robilem zadnych badan, po prostu zalozylem, ze wiekszosc jest chetna na romans. Porozmawialem jedynie z wlasnymi pracownikami, ktorzy sa tu zalogowani ( på jakt )
Oni opowiadali o swoich podbojach. NAwet jezeli ich przechwalki podzielisz na pol to i tak zalozenie sie broni.

To byla taka zimowa zabawa
Kiedys grzecznie napisalem do ladnej brunetki - ktora jest na portalu od 3 lat i nigdy nie zamiescila posta - co tu robi od 3 lat bez slowa?
Odpowiedziala - "C.uj cie obchodzi kolezko"

Tyle.
Zgłoś wpis
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zniechęcacie młodego mecenasa do propagowania idei liberalizmu i kapitalizmu
tudzież panslawizmu
przecież on cały czas myśli, że tu przychodzą czytać normalni ludzie
a nie potrzebujący
pracy
mieszkania
ruchów frykcyjnych
Zgłoś wpis
134 Posty
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@jasta102: Ze przybywa tu pelno poszukujacych pracy etc. to nikt niewatpi bo co chwila jest taki temat "dajcie prace"...... Ba nawet Gabriel swoj strejkowo-koci (A wlasnie dawno nic niebylo o kotach?) temat wykorzystuje do publicznych modlow o prace.... Lecz nadal mozna wierzyc w to ze ktokolwiek jest zainteresowany tym czemu jest tak a nie inaczej..... (chociaz w Polsce prawie 60 % w ogole do wyborow nie idzie wiec moze rzeczywiscie ludzie maja to gdzies, a potem sie dziwia czemu jest zle....)

@Optymus_anihilacja: I jakie wnioski wyciagnoles ze swojego "research"? Ze w rozmowach ci opowiedzialy niewiadomo co (i skad wiesz ze polowa profili to niebyly profile falszywe zalozone w celu uzyskania informacji lub publicznego osmieszenia kogos)? Bo wnioski prawie podobne do tych jakie dziennikarze wysnuwaja gdy agencje towarzyska opisuja jako lokalna wiejska dyskoteke, a TIRowki jako blachary.... Podejrzewam ze twoj research zakonczyl sie na dyskusji z fikcyjnym profilem i zadnej niespotkales by sprawdzic czy to prawda.... tak jak ci dziennikarze.

Co do chwalenia sie i poboznych zyczen to traktowanie 50 % jako prawdy to zdecydowana przesada.... nawet 10 % to nie jest prawda. Bedac w Polsce tylko w jednym przypadku ktos kto sie chwalil to rzeczywiscie potrafil cos zrobic (ba nawet o 24:00 w nocy powyciagal z domow dziewczyny na impreze... ale to jednostka obdarzona wyjatkowymi umiejetnosciami naturalnej niewyuczonej manipulacji... ).... a cala reszta jak mieli organizowac impreze to tylko potrafila rozlozyc rece i stwierdzic "no bo zawsze to jest inaczej tak jak mowimy (chwalimy sie) tylko teraz przypadkowo jakos tak zawsze gdy tu jestes (pomimo kapitalu na super imprezy) to jest zupelnie inaczej i nic sie niesprawdza z tego co mowimy." Dochodzilo nawet do przekomicznych sytuacji w ktorych ktos twierdzil ze przynosze pecha jak jestem na urlopie.... to po delikatnej sugestii ze jak to mozliwe ze ich "pech" trwa 3 tygodnie z rzedu.....
Zgłoś wpis
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Imperator1988 napisał:
@jasta102: Ze przybywa tu pelno poszukujacych pracy etc. to nikt niewatpi bo co chwila jest taki temat "dajcie prace"...... Ba nawet Gabriel swoj strejkowo-koci (A wlasnie dawno nic niebylo o kotach?) temat wykorzystuje do publicznych modlow o prace.... Lecz nadal mozna wierzyc w to ze ktokolwiek jest zainteresowany tym czemu jest tak a nie inaczej..... (chociaz w Polsce prawie 60 % w ogole do wyborow nie idzie wiec moze rzeczywiscie ludzie maja to gdzies, a potem sie dziwia czemu jest zle....)

@Optymus_anihilacja: I jakie wnioski wyciagnoles ze swojego "research"? Ze w rozmowach ci opowiedzialy niewiadomo co (i skad wiesz ze polowa profili to niebyly profile falszywe zalozone w celu uzyskania informacji lub publicznego osmieszenia kogos)? Bo wnioski prawie podobne do tych jakie dziennikarze wysnuwaja gdy agencje towarzyska opisuja jako lokalna wiejska dyskoteke, a TIRowki jako blachary.... Podejrzewam ze twoj research zakonczyl sie na dyskusji z fikcyjnym profilem i zadnej niespotkales by sprawdzic czy to prawda.... tak jak ci dziennikarze.

Co do chwalenia sie i poboznych zyczen to traktowanie 50 % jako prawdy to zdecydowana przesada.... nawet 10 % to nie jest prawda. Bedac w Polsce tylko w jednym przypadku ktos kto sie chwalil to rzeczywiscie potrafil cos zrobic (ba nawet o 24:00 w nocy powyciagal z domow dziewczyny na impreze... ale to jednostka obdarzona wyjatkowymi umiejetnosciami naturalnej niewyuczonej manipulacji... ).... a cala reszta jak mieli organizowac impreze to tylko potrafila rozlozyc rece i stwierdzic "no bo zawsze to jest inaczej tak jak mowimy (chwalimy sie) tylko teraz przypadkowo jakos tak zawsze gdy tu jestes (pomimo kapitalu na super imprezy) to jest zupelnie inaczej i nic sie niesprawdza z tego co mowimy." Dochodzilo nawet do przekomicznych sytuacji w ktorych ktos twierdzil ze przynosze pecha jak jestem na urlopie.... to po delikatnej sugestii ze jak to mozliwe ze ich "pech" trwa 3 tygodnie z rzedu.....

Wnioski sa takie jak napisalem wyzej. Malo osob zabiera glos bo woli flirtowac, czemu sie nie dziwie. Powiedz jaki jest sens zakladania falszywego konta i lipnej fotki jezeli pozniej musisz sie spotkac w realu? Spotkanie zweryfikuje twa urode i dostaniesz kopa. Po 10 spotkaniach zlikwidujesz konto. Moj research zakonczyl sie na dyskusji.
Istnieja jednak mocne przeslanki na poparcie mojej tezy. Jedna z nich jest cowieczorny pobyt setek osob, ktore nie zabieraja glosu nigdy. Jezeli znajdziesz inne wytlumaczenie chetnie sie odniose.
Twoja teza o prawdziwosci 10% jest tyle samo warta co moja o 50%. Nie jestesmy w stanie przy pomocy obiektywnego eksperymenty tego potwierdzic. Widzialem jednak mnostwo zdjec moich pracownikach z roznymi kobietami w dwuznacznych sytuacjach, nie mam powodu by im nie wierzyc, ze choc raz udalo im sie kogos poderwac.
Swoja droga zadanie dla socjologow, ja sie po prostu zaciekawilem jak to wyglada, a ze dysponuje duzo iloscia czasu, to preprowadzilem taki eksperyment. Wynik mozna przyjac do wiadomosci lub go odrzucic, nikogo nie spotka z tego powodu kara ani nagroda. Wnioski mozna wyciagnac samemu, mozna przeprowadzic wlasne badanie i mozna wylozyc tez na to lache.
Zgłoś wpis
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Optymus_anihilacja: To jaki byl w koncu wynik tego twojego eksperymentu? Bo jak do tej pory wychodzi na to ze wynik byl taki ze ci odpisaly.....

A po co falszywe konta? A chociazby poto ze niektorzy uzytkownicy moga takowe konto z ktorego beda udawac kogos wykorzystac do pozyskania informacji od tak prostych jak kto jest kim i gdzie mieszka..... az po kompromitujace informacje ktore moga pozyskac skutecznie odgrywajac "szopke".... Pozniej wystarczy tylko wkleic archiwum by kogos skompromitowac.... Ja mam przynajmniej takie podejrzenia iz wielu moze stosowac takie pulapki....

A co do tego co robia ci uzytkownicy? Moim zdaniem przegladaja forum i jesli niepisza to dlatego poniewaz niemaja ochoty uczestniczyc "agresywnej dyskusji" jaka czesto sie nawiazuje na forum gdy pojawi sie ktos nowy z niedokonca przemyslanym tematem.... chociaz calkiem mozliwe iz niektorzy zamiast korzystac z forum lub czatu rzeczywiscie wymieniaja sie prywatnymi wiadomosciami tak jak twierdzisz..... Lecz dziwne jest ze ktos do tego uzywa systemu profili polaczonych z forum zamiast np. CIAbooka.
Zgłoś wpis
1 Post
Petronela Klim
(pet20)
Wiking
Zgłoś wpis
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Imperator1988 napisał:
@Optymus_anihilacja: To jaki byl w koncu wynik tego twojego eksperymentu? Bo jak do tej pory wychodzi na to ze wynik byl taki ze ci odpisaly.....

A po co falszywe konta? A chociazby poto ze niektorzy uzytkownicy moga takowe konto z ktorego beda udawac kogos wykorzystac do pozyskania informacji od tak prostych jak kto jest kim i gdzie mieszka..... az po kompromitujace informacje ktore moga pozyskac skutecznie odgrywajac "szopke".... Pozniej wystarczy tylko wkleic archiwum by kogos skompromitowac.... Ja mam przynajmniej takie podejrzenia iz wielu moze stosowac takie pulapki....

A co do tego co robia ci uzytkownicy? Moim zdaniem przegladaja forum i jesli niepisza to dlatego poniewaz niemaja ochoty uczestniczyc "agresywnej dyskusji" jaka czesto sie nawiazuje na forum gdy pojawi sie ktos nowy z niedokonca przemyslanym tematem.... chociaz calkiem mozliwe iz niektorzy zamiast korzystac z forum lub czatu rzeczywiscie wymieniaja sie prywatnymi wiadomosciami tak jak twierdzisz..... Lecz dziwne jest ze ktos do tego uzywa systemu profili polaczonych z forum zamiast np. CIAbooka.

Jezeli konkuzje sa dla ciebie nieczytelne, to niestety nie jestem w stanie objasnic prosciej.

Zastanawiam sie kto zamierza kompromitowac bezzebnego robotnika budowlanego i czy nie kompromituje sie on dostatecznie sam. No chyba, rozmawiamy o jakims psychicznym dewiancie, ktory siedzi MN, tworzy profile, potem zastawia siec i kompromituje...Pytanie gdzie ich kompromituje i przed kim oraz w jakim celu.
Jedna z przeslanek swiadczaca przeciwko twojej tezie, jest to, ze osob siedzacych na forum sa setki i tylko w glowie innego dewianta moze zrodzic sie mysl, ze wszyscy zamierzaja sie kompromitowac nawzajem. To sie nazywa "efekt skali" stad wniosek, ze pleciesz.
Ludzie czesto po prostu ze soba rozmawiaja Impku, bez niecnych celow, no chyba, ze za taki uwazasz chec poderwania jakiejs panienki. To sa czesto osoby ciezko pracujace, o ograniczonym swiatopogladzie. Chca swoje pomalowac, posprzatac w weekend posluchac muzy, napic sie i jak sie uda to cos przeleciec.Do tego nie potrzeba CIA.

Twierdzisz, ze przegladaja forum...Czyli co robia? Bo szczerze nie wiem co mozna tu przegladac przez 3 lata, rok a nawet miesiac. Twierdzisz, ze te setki osob szukaja potrzebnych im informacji?

Motorem postępu jest poped!! Po .uj chcesz miec duzo pieniedzy, sportowa bryke, chate w Polsce. Dlaczego zamierzasz miec wiecej czasu? Mam nadzieje, ze po to by podrywac mlode ladne dupy, bo jezeli w innym celu masz tak glupie mysli to zaczne sie ciebie bac.

Jezeli liczysz, ze posiadając kilkakrotnie wiecej srodkow i dysponujac duza iloscia wolnego czasu bedziesz szczesliwy, to jestes w bledzie.
Nabawisz sie chlopaczyno depresji. Wykazal to E. Fromm w latach 50-tych. Odsylam do "Patologii normalnosci" jego autorstwa.

Przyznam, ze czasami jestes zabawny...ale taki przy tym naiwny, ze az glupi.
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok