Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Śnieg pada, zima jest jeszcze na dworze i w kalendarzu a ty o wiośnie pierolisz!? Na zegarku tez się nie znasz pewnie??
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Joseph napisał:
Śnieg pada, zima jest jeszcze na dworze i w kalendarzu a ty o wiośnie pierolisz!?
Na zegarku tez się nie znasz pewnie??

CÓŻ taka Aura w Tym Norge ...pomimo tego iż za parę dni , Astronomiczna WIOSNA ...
---
WŁAŚNIE zasypuje totalnie ... Innvik ...
Za oknem ŚNIEŻNA ściana , nie widać dalej niż 5mb.
Od 7 do tego momentu 8:38 napadało już 10 cm a co będzie dalej ? .
Ma tak padać do ~13 !!!
---
Niemniej , trzeba z wyprzedzeniem starać się myśleć o potencjalnej PRACY ...
CZYŻ nie !?...
---
---
ECH
Poszukuję pracy w budownictwie .... i tak dalej ...
Zgłoś wpis
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
No wlasnie ........itd.
Chcialoby sie czasem przeczytac cos ciekawego ale..................

Ktos kiedys bardzo ladnie powiedzial, ze zycie to jest to co dzieje sie wokolo nas w chwili gdy jestesmy zajeci planowaniem wlasnego zycia. Bardzo mi to pasuje do tego co Ty wyrabiasz

Sytuacja na dzis: Siedze 7 lat w N, nie znam jezyka, jestem bardzo zajety narzekaniem i zwalaniem winy na swiat dookola, nie mam pracy, napisalem prawie 10.000 postow na MN za ktore mi nie placa, rozczulam sie nad soba bezgranicznie i jestem w tym samym miejscu w ktorym bylem, z premedytacja pozbywam sie wszelkiej mozliwosci na wyposazenie siebie samego w jakiekolwiek argumenty w stosunku do norwegow, ktorych tak strasznie nie lubie. Fajnie

Sytuacja chciana: Chcialbym miec prace, koniecznie w Norwegii. Nie lubie tego kraju ale chce. Fajnie

Co powinienem zrobic zeby przejsc z A do B ?
Moze bys tak wzial dupe w troki, nauczyl sie tego jezyka, wyszedl do tych znienawidzonych przez Ciebie "skalniakow" i walnal w stol argumentem jezyka i wytlumaczyl im jak maja budowac swoj kraj? Gardermoen az krzyczy za bydowlancami a Ty siedzisz i narzekasz ze snieg jest w Norwegi i szukasz kogos zeby cie na te budowe zaciagnal. Fajnie
Zgłoś wpis
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Gabriel napisał:
Joseph napisał:
Śnieg pada, zima jest jeszcze na dworze i w kalendarzu a ty o wiośnie pierolisz!?
Na zegarku tez się nie znasz pewnie??

CÓŻ taka Aura w Tym Norge ...pomimo tego iż za parę dni , Astronomiczna WIOSNA ...
---
WŁAŚNIE zasypuje totalnie ... Innvik ...
Za oknem ŚNIEŻNA ściana , nie widać dalej niż 5mb.
Od 7 do tego momentu 8:38 napadało już 10 cm a co będzie dalej ? .
Ma tak padać do ~13 !!!
---
Niemniej , trzeba z wyprzedzeniem starać się myśleć o potencjalnej PRACY ...
CZYŻ nie !?...
---
---
ECH

Gabryś niech lepiej wraca do rodziny i do KRAJU , bo przecie jeszcze nie zapomniał i dobrze zna jezyk POLSKI.
W Polsce pracy w pip, a językiem Norweskim nawet będzie mógł tyci szpanować ,zaś o angielski nikt pytać go nie będzie , choć i takie wymogi zaczynają być w niektórych firmach , ale jeszcze zdąży
A tak... hm następna zima go za sypie, no chyba, że znajdzie prace u rodaka, gdzie biegle będzie czytał nie tylko Norweskie gazety na mój temat i polecał na forum, ale będzie biegły w mowie i piśmie w ojczystym języku.

Na forum widać ogłoszenia i są ludzie którzy potrzebują do pracy "ze jego umiejętnościami" i bez konieczności języka Norweskiego , no ale...kto Gabryśa weźmie, skoro na forum każdorazowo znany jest jako rzucający wszystkim bluzgami , jako samodzielny i nie potrzebujący pracy, bo przecie wystarczającymi są dla Niego środki z Nav, gdzie w zime siedzi w ciepełkim pokoiku i przewraca tematy na MN, by komuś móc posłać poscika od szmatławców począwszy ,a na dziwkach skończywszy itp

No ale wyglądanie przez szyby okien ,też jest zajęciem i tym pisaniem na bieżąco o stanie pogody
a co będzie dalej...
WIOSNA KOLEJNA GABRYŚ i NAV , KTÓRY ZBLIŻA SIĘ KU KOŃCOWI JEGO WYKORZYSTANIA
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Crow napisał:No wlasnie ........itd.
Chcialoby sie czasem przeczytac cos ciekawego ale..................
Ktos kiedys bardzo ladnie powiedzial, ze zycie to jest to co dzieje sie wokolo nas w chwili gdy jestesmy zajeci planowaniem wlasnego zycia. Bardzo mi to pasuje do tego co Ty wyrabiasz
Sytuacja na dzis: Siedze 7 lat w N, nie znam jezyka, jestem bardzo zajety narzekaniem i zwalaniem winy na swiat dookola, nie mam pracy, napisalem prawie 10.000 postow na MN za ktore mi nie placa, rozczulam sie nad soba bezgranicznie i jestem w tym samym miejscu w ktorym bylem, z premedytacja pozbywam sie wszelkiej mozliwosci na wyposazenie siebie samego w jakiekolwiek argumenty w stosunku do norwegow, ktorych tak strasznie nie lubie. Fajnie
Sytuacja chciana: Chcialbym miec prace, koniecznie w Norwegii. Nie lubie tego kraju ale chce. Fajnie
Co powinienem zrobic zeby przejsc z A do B ?
Moze bys tak wzial dupe w troki, nauczyl sie tego jezyka, wyszedl do tych znienawidzonych przez Ciebie "skalniakow" i walnal w stol argumentem jezyka i wytlumaczyl im jak maja budowac swoj kraj? Gardermoen az krzyczy za bydowlancami a Ty siedzisz i narzekasz ze snieg jest w Norwegi i szukasz kogos zeby cie na te budowe zaciagnal. Fajnie

DLACZEGO
WMAWIASZ WSZYSTKIM DOOKOŁA
ŻE JA CZEGOŚ NIE LUBIĘ , LUB NIE ROBIĘ / WYKONUJĘ ...???
.
---
Czyżbyś swoje nieudolne życie , starał się uzewnętrznić poprzez "pokazywanie" przywar Innych !? .
---
Gdzie i kiedy Napisałem Iż nie Lubię Norgów lub Norge !? .
---
Możesz przytoczyć taki tekst ?
---
To tyle na razie ,
Do reszty się nie odniosę ponieważ "Przedżycie" napisała liścik Miłosny i wypada , rzetelnie na niego odpowiedzieć .
---
Niemniej
Nadal
Poszukuje pracy i tak dalej .... bla ,bla ... bla .
Zgłoś wpis
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
No bo wiesz , kwiatku To ty masz problem, nie ja Ja nie krzycze za praca. Nie musze proponowac pieniedzy zeby mnie w zyciu poprowadzic. Skoncentruj sie na swoim problemie zamiast atakowac bo ktos ci prawde powiedzial. Prowokuje cie zebys dupe ruszyl ! Na moj gust nie musisz sie do niczego ustosunkowywac.
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
pozazycie napisał:
Gabryś niech lepiej wraca do rodziny i do KRAJU , bo przecie jeszcze nie zapomniał i dobrze zna jezyk POLSKI.
W Polsce pracy w pip, a językiem Norweskim nawet będzie mógł tyci szpanować ,zaś o angielski nikt pytać go nie będzie , choć i takie wymogi zaczynają być w niektórych firmach , ale jeszcze zdąży
A tak... hm następna zima go za sypie, no chyba, że znajdzie prace u rodaka, gdzie biegle będzie czytał nie tylko Norweskie gazety na mój temat i polecał na forum, ale będzie biegły w mowie i piśmie w ojczystym języku.
Na forum widać ogłoszenia i są ludzie którzy potrzebują do pracy "ze jego umiejętnościami" i bez konieczności języka Norweskiego , no ale...kto Gabryśa weźmie, skoro na forum każdorazowo znany jest jako rzucający wszystkim bluzgami , jako samodzielny i nie potrzebujący pracy, bo przecie wystarczającymi są dla Niego środki z Nav, gdzie w zime siedzi w ciepełkim pokoiku i przewraca tematy na MN, by komuś móc posłać poscika od szmatławców począwszy ,a na dziwkach skończywszy itp
No ale wyglądanie przez szyby okien ,też jest zajęciem i tym pisaniem na bieżąco o stanie pogody
a co będzie dalej...
WIOSNA KOLEJNA GABRYŚ i NAV , KTÓRY ZBLIŻA SIĘ KU KOŃCOWI JEGO WYKORZYSTANIA

TWOJA DWULICOWOŚĆ NIE ZNA GRANIC ...!!!
MOŻESZ SIĘ TYLKO RÓWNAĆ Z >czesio *<

---
Tylko akurat dokładnie , jest ODWROTNIE .!!!
Ty szalejesz na Forum , a on szalał na prywatnych wiadomościach ...
niemniej DWULICOWOŚĆ W WASZYM WYDANIU UZUPEŁNIA SIĘ NATURALNIE ...
powinniście się kiedyś spotkać ...
tylko musisz trafić kiedy czesio , otworzy swój hermetyczny światek ...
---
HA cha HA ...
---
ECH
[/quote][/color]
Zgłoś wpis
134 Posty
Tomasz .
(Vcds)
Stały Bywalec
Sprzedam pieluchy
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Vcds napisał:
Sprzedam pieluchy
HI hi hi hi hi ....
Pieluchy powiadasz ...?
---
JUŻ JADĘ po paczkę , może akurat się przydadzą ,
gdy będę wjeżdżał bez łańcuchów pod górę !!!!!
---
Niemniej
poszukuję pracy w budownictwie lub jako kierowca ...
Zgłoś wpis
134 Posty
Tomasz .
(Vcds)
Stały Bywalec
W dowolnych ilościach ,samochód i przyczepa
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok