Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Anna _ Karol Pitek Jarek B Tomasz Czarnecki Rafał Soboń Marihøne jasmina2 avironek ASK-Gjerdrum Dominik Przyborowski iwonaj miralsa (18111 niezalogowanych)
101 Postów

(szemkel)
Początkujący
Moze nie byc kolorowo Rumuni i kolejne panstwa strefy uni te obecne i te ktore kiedys wejda moga zmusic Norwegow do ostatecznosci WIZY!!!! Wtedy zostana Ci co uczciwie latami tu ciezko pracuja pomagajac norweskiej gospodarce w rozwoju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
slawek1978napisał:
Przy wychodzeniu przechodzę koło pokoju lekarzy i widzę jak 3 siedzi przed komputerem i szuka u Wójka GOOGLE co by pacjentowi podać.

W Norwegii nie jest to wstdem przyznac sie do tego, ze sie czegos nie umie lub, ze sie nie pamieta.
Lekarz nie musi pamietac w koncu nazwy kazdego leku, ktory jest dostepny na rynku.

Moznaby rownie dobrze zapytac sie, czy wolisz byc operowanym przez kogos kto akurat tego za bardzo nie umie, wiec bierze sobie do pomocy kolege co to umie? Czy tez wolisz byc operowany przez lekarza, co nie umie i sie nie spyta innych o pomoc, bo to przeciez wstyd cos nie umiec i wstyd sie cos innych spytac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
101 Postów

(szemkel)
Początkujący
Zgadzam sie z Toba Elizo wszyscy tu krytykuja Norwegów a jaki to portal jest? MOJA NORWEGIA PRAWDA? Każdy który krytykuje Norwegow w jakimkolwiek zawodzie niech sie zastanowi bo np mimo ze partacze na lekarzy mowią co niektórzy to jak żona dziecko a nawet pies chory to gnacie do nich Pamietajcie kim w Polsce byliscie i co warci jestescie bez Norwegi A CIEMNOTA I CHAMOTA JEST WSZEDZIE
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
szemkel napisał:
Pamietajcie kim w Polsce byliscie i co warci jestescie bez Norwegi
Osobiscie uwazm, ze to gdzie sie mieszka nie ma zadnego znaczenia do tego co jst sie wartym.
Ja na przyklad jestem tutaj dokladnie taka sama osoba i dokladnie tyle samo warta, jak bylam w Polsce.

Glupio tez mowic, ze cos sie jakiemus krajowi zawdziecza. Osobiscie to co mam to zawdzieczam sobie, bo nikt mi nigdy w zyciu nic na tacy nie dal - na wszystko musialam zapracowac sama.

Jedyne co mozna powiedziec, to to ze ma sie moze w jakims danym kraju lepsze mozliwosci zawodowe, lub ze sie lepiej zarabia, lub zyje spokojniej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
101 Postów

(szemkel)
Początkujący
kim byliscie mialem na mysli osobowosci czy cechy charakteru a to jakie mozliwosci sa tu mysle o socjalu bezstresowej pracy czy o innych czynnikach a tym co mozna osiagnac u naschoćy uczciwa praca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Moze bardziej bac sie tego, co sie wyrabia w Polsce, niz wyjazdu z dziecmi.Bac sie pijanego, polskiego bydla, ktore wsadza za kierownice 8-letniego syna...

Pijane bydle mialo 2,3 promila.
raportdrogowy.interia.pl/aktualnosci/new...-wypadek,nId,1103623
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Trynkiewicza sie bojcie i dzieci pilnujcie, bo wychodzi na wolnosc, a skoro mial tak "znakomita" kontrole w wiezieniu, to az skora cierpnie, jak znakomity moze byc dozor policyjny na wolnosci...

wiadomosci.wp.pl/kat,1019403,title,Szcza...96881,wiadomosc.html
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
PIJANE NORWESKIE BYDLE PORZUCILO DZIECKO NA MROZIE

www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Sterkt-...68.html#.UvjtMbRwr0c

a jakas pijana baba zabila 4 osoby
a i jeden nacpany jechal 170km /t po E6 i jeszcze fikal do politi

uwaga na urzednikow majacych wladze
wlasnie podrzucili do celi Trynkiewicza jakies obrazki

to juz cala obsluga wiezienia powinna byc zwolniona
skoro mial w celi ludzkie szczatki to znacvzy ze nie ma tam zadnej kontroli
a powinna byc codziennie
wystarczy poczytac komentarze tych co siedzieli w wienzieniach

balum napisał:
Dla twojej informacji pracuje w duzym amerykanskim koncernie w Norwegii i dokladnie wiem jak wygladaja norwedzy po studiach malo ktory potrafi samodzielnie myslec ........a co do mnie nie siedze przy wodzie z kolegami mam male dziecko i zone w norwegii ktora rowniez jak ja pracuje w sektorze olejowym i ma wiedze o ludziach i predyspozycjach!!!!! i sa on niestety marginalne norweskie uczelnie sa na poziomie polskiej szkoly sredniej - przykro mi ale to prawda!!!

Teraz trzeba Nam zrozumieć że pisanie tutaj nie ma najmniejszego sensu.
Oni,czyli Ci którym Norwegia życie uratowała w zamian za co oddają im wszystkie potencjalne oszczędności-nie chcą tego przyjąć do wiadomości.
I kropka.
Sam też obserwuję poziom tutejszych inżynierów i nieraz po nich poprawiam,mało tego,poprawiam za zgodą,prośbą i akceptacją szefa-Norwega,to jest jakaś zgroza !

Ale nic to ,że tutejszy inżynier jest jak rozgarnięty chłopak po zawodówce z PL.

Istotnym jest żeby jak się już ukredytowało na terenie obcego państwa nie widzieć żadnych minusów.
Trzeba zamknąć na to oczy i uszy.
Pytanie tylko czy takich pseudo-nowych obywateli Norwegia potrzebuje?
Czy potrzebuje takich nazwijmy to <bezwolnych potakiwaczy> co to na wszystko się zgadzają tylko dlatego bo norweskie?
Norweskie gwałty -super
Morderstwa i przestępstw azylantów -super
Szkolnictwo dno-super
Itd itd,
Że tak jest wystarczy zajrzeć na konkurujące forum,gdzie jest potwierdzenie tego co tu wymieniłem.
Norwegia potrzebuje bardziej <świeżej krwi>, innego spojrzenia,niż głupkowatej bandy potakiwaczy , wystraszonej o kolejną rate kredytu.
Z jakiego powodu polscy wyrobnicy,przejezdni goście na norweskiej ziemi,którzy błędnie interpretują swoje ukredytowanie z natychmiastową miłością z strony Norwegii- tak bardzo oślepli i nie widzą żadnych minusów?
A nawet jak widzą to zawsze powtarza się to głupkowate a bo w Polsce i tak gorzej

Toż kumaci Norwedzy głośno mówią o swoich wadach i wadach systemu.
Polakowi ,temu ukredytowanemu,podoba się tu jednak wszystko jak leci.Przecież to znaczy że przybyli tu z niczego i z niczym,i dlatego już 1 korona to i tak 100% więcej tego niż posiadali w kraju.
Żenujący spektakl włażenia w dupę,tym bardziej że nikt spacjalnie nie zapraszał ani nie odwzajemnia tej jednostronnej miłości.
Ukredytowani,bezkrytyczni ,posiadacze polskich paszportów, czyli nawet nie norwedzy ,wchodzą w ten temt tylko po to żeby sobie upuścić trochę ciśnienia,jeszcze raz wmówić samym sobie że dobrze zrobili i jacy to w związku z tym są mądrzy.
Okaże się.
Idzie kryzys.

swiete slowa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Do kompletu,zapijaczone norweskie swinie 'gubiace' dzieci,na plazach poludniowych kurortow!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
patim napisał:

uwaga na urzednikow majacych wladze
wlasnie podrzucili do celi Trynkiewicza jakies obrazki [/quote]

Znowu spisek ?

Te pijane bydle, ktore wsadzilo 8letniego syna za kierownice, to tez na pewno spisek Maly wzial pistolet i najpierw zmusil ojca do nachlania sie, a pozniej wrzucil bydle do samochodu, wsiadl za kierownice i spowodowal wypadek Kto wie...moze to nawet jacys urzednicy maczali w tym palce, kto wie To mogl byc spisek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok