Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Adrian Nosal Michal Kowal Piotr Świ Monika Hopek Paola Skocz Karolina Skibińska Agnieszka Tomasiewicz (Rudek) Adam Okeniczak Natalia Krupa Jan Polak Madziaxxx Gmail Malta rengjoring kmg gz (13077 niezalogowanych)
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
a ja znam i taka sytuacje...tak na pocieszenie,ze nie jest az tak żle i te cholery do czegos sie przydaja...
zjechał on do Norge za praca,sciągnął ją z dwojką dzieci...w polsce tłukł i poniewierał ale jakos uchodziło mu na sucho...dlaczego?niech kazdy odpowie sobie sam...czemu w Polsce nie odeszła i sie na to godziła? nie wiem...moze strach a moze wiara w coraz nowe obietnice...ze sie poprawi
a tu z przyzwyczajenia i nawyku powtóka z rozrywki....ale niespodzianka...wkroczyli bardzo szybciutko..ona z dziecmi do ośrodka,psycholog,wszelka pomoc i wsparcie...załatwili mieszkanie,przedszkole dla dzieci,dostaje pomoc comiesiecznie,chodzi na kursy,nauke jezyka..i w koncu jest wolna w sensie psychicznym jak i fizycznym...a dzieci ma przy sobie,nikt jej nie zabrał...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
B.K. napisał:
a ja znam i taka sytuacje...tak na pocieszenie,ze nie jest az tak żle i te cholery do czegos sie przydaja...
zjechał on do Norge za praca,sciągnął ją z dwojką dzieci...w polsce tłukł i poniewierał ale jakos uchodziło mu na sucho...dlaczego?niech kazdy odpowie sobie sam...czemu w Polsce nie odeszła i sie na to godziła? nie wiem...moze strach a moze wiara w coraz nowe obietnice...ze sie poprawi
a tu z przyzwyczajenia i nawyku powtóka z rozrywki....ale niespodzianka...wkroczyli bardzo szybciutko..ona z dziecmi do ośrodka,psycholog,wszelka pomoc i wsparcie...załatwili mieszkanie,przedszkole dla dzieci,dostaje pomoc comiesiecznie,chodzi na kursy,nauke jezyka..i w koncu jest wolna w sensie psychicznym jak i fizycznym...a dzieci ma przy sobie,nikt jej nie zabrał...

B.K.
bo gdyby chcieli to by potrafili -niestety w większości mają nas za kogo mają i robią co im się podoba
pewnie ,że powinno tak być
znam tych przypadków mnóstwo i powiem Ci serio,ze tego nie znałam

chyba nie wymyśliłaś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Avanti napisał:
B.K. napisał:

B.K.
bo gdyby chcieli to by potrafili -niestety w większości mają nas za kogo mają i robią co im się podoba
pewnie ,że powinno tak być
znam tych przypadków mnóstwo i powiem Ci serio,ze tego nie znałam

chyba nie wymyśliłaś

nie,nie wymysliłam...a tam gdzie w Polsce pracowalam,zetknęłam sie z jeszcze gorszymi przykładami przemocy tyle ze tamci ludzie nie mieli takiej pomocy jak tu opisany przypadek...gehenna trwała latami a panstwo nie robiło dosłownie nic...

dla mnie jest to tez szokiem jak tu sie obchodza z dziecmi ale w moim otoczeniu nie było takiego przypadku...duza role tu odgrywaja finanse...za umieszczeniem dziecka w rodzinie zastepczej ida duze pieniadze i nory skwapliwie z tego korzystaja...jakby nie było tylu chetnych to i pewnie podchodziliby troche mniej skwapliwie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Dalej nie wiesz?
pytałes o rade to Ci ją dałem, jesteś chyba z gatunku ludzi którzy wiedzą co chcą ale pytają jak głupi Bóg raczy wiedzieć po co... jak większość ludzi wolisz koronki i tyle... koronki, koronki brak zmartwień ekonomicznych, wakacje dwa razy w roku to cie boli miałeś plan a tu zonk.

Ty jako hydraulik to chyba takiej bidy nie miałes w Polsce co? poza tym są inne sposoby na to żeby był wilk syty i owca cała. Żona z dzidziusiem tam a ty tu, trzy tygodnie pracy tydzień wolnego wiele rodzin żyje w ten sposób nawet w Polsce, głowa na miejscu brak zmartwień ekonomicznych i wkacje co miesiąc.
pozd[/quote]

Po pierwsze przepraszam jeśli Cię jakkolwiek uraziłem nie to było moją intencją rozumię że jesteś zestresowany tą sytuacją i berzesz każde słowa za złą monetę)
Nie jestem wszech wiedzący( i do takich nie pragne być zaliczany) z tym hydraulikiem to fakt mój błąd nie wiem skąd mi sie to wzieło.
Jesteś bystry gość i już chyab wiesz ze BV to nie "czrana wołga "jak niektórzy sugerują, a realne zagrorzenie dla rodziny.
więc jesli już to wiesz moja rada pozostaje aktualna.
pozd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Miejmy nadzieje, ze takich przypadkow zabierania dzieci Nam polakom bedzie coraz mniej i w koncu zadnego. Nie powinnismy sie dac zastraszyc

Oczywiscie kazdy zrobi jak bedzie uwazal, czy tu zostanie z rodzina, czy ja w koncu sprowadzi tutaj. Kazdy decyduje za siebie i swoja rodzine.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Tuptusiowata napisał:
...Miejmy nadzieje, ze takich przypadkow zabierania dzieci Nam polakom bedzie coraz mniej...Nadzieje mozna miec a nawet być przy nadzieji.

Im bardziej "biedronkowcowe hodowanie" tym WIEKSZE ODBIERANIE!

Co moze zaoferowac para proletariuszy z "Ziem Nadwislanskich"?

Siedzi 10 lat w Norwegii i nawet jezyka nie rozkmini?

Jedynie nogi ma "wiotkie" w stawach biodrowych?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Avanti napisał:

tak może smutne dziecko-to kłopoty nawet jeśli dziecko nic nie powie BV resztę dopisze
Cały system jest anty rodzinny ,ty nikim nie jesteś dla dziecka poza tym jesteś polakiem a norwedzy lepiej się dzieckiem zajmą

chyba byłoby lepiej gdybyśmy im od razu dzieci oddali na granicy

Co ty za bzdury piszesz?? Weź sobie policz ile tu jest polskich rodzin i ile przypadków interwencji BV. To są sporadyczne sytuacje, co prawda niesłychanie drastyczne i zapewne w większości niesłuszne (dlatego tak niepokojące), ale to jest kropla w morzu! Nie siej paniki!

Acha i jeszcze jedno.. BV norweskie dzieci też zabiera, więc co to za argument, że "jesteś polakiem" ?

W PL mamy inny problem.. tam nawet jak już zbierają dziecięce trupy to jest problem ze znalezieniem winnego i wyegzekwowaniem kary.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Jasna napisał:

Co ty za bzdury piszesz?? Weź sobie policz ile tu jest polskich rodzin i ile przypadków interwencji BV. To są sporadyczne sytuacje, co prawda niesłychanie drastyczne i zapewne w większości niesłuszne (dlatego tak niepokojące), ale to jest kropla w morzu! Nie siej paniki!

policz sobie lepiej w ilu polskich rodzinach dzieci są oddawane do żłobków,bądź przedszkoli
przecież zdecydowana większość polskich matuś nie potrafi się nauczyć norweskiego i musi zajmować się całodobowo wychowaniem jednego dziecka, albo nawet czasami i dwóch. aj waj aj waj
później wypisują z nudów, że szukają innych matuś, aby się rozerwać trochę
i trzeba się zastanowić, czy przypadkiem BV nie powinno zabierać polskim rodzinom wszystkich dziewczynek, coby następne takie pokolenie się nie wychowało
chłopców nie trzeba zabierać bo i tak na budowlańców i szoferów wyrosną w tych domostwach
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
jacek d
(elektrykon)
Wiking
Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi wnioskuje, że całe to BV to rzeczywiście powód do obaw, z jednej strony fajnie ze pomagają kobietom w potrzasku, które razem z dziećmi są terroryzowane przez męża tyrana, z drugiej zaś strony dlaczego normalny facet bedący dobrym mężem i ojcem kierujący się zdrowym rozsądkiem itd ( drogie panie są tacy ich żony to potwierdzą) musi sie obawiac ze w kazdej chfili przez głupte sąsiada, nieuwage swoją, żony lub dziecka, mógłby to dziecko stracic?
Chyba faktycznie najlepszym rozwiązaniem jest żyć w Polsce i zarabiać w Norwegii, chyba że w końcu wygram w totka

Dziękuje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
jasta102 napisał:
Jasna napisał:

policz sobie lepiej w ilu polskich rodzinach dzieci są oddawane do żłobków,bądź przedszkoli
przecież zdecydowana większość polskich matuś nie potrafi się nauczyć norweskiego i musi zajmować się całodobowo wychowaniem jednego dziecka, albo nawet czasami i dwóch. aj waj aj waj
później wypisują z nudów, że szukają innych matuś, aby się rozerwać trochę
i trzeba się zastanowić, czy przypadkiem BV nie powinno zabierać polskim rodzinom wszystkich dziewczynek, coby następne takie pokolenie się nie wychowało
chłopców nie trzeba zabierać bo i tak na budowlańców i szoferów wyrosną w tych domostwach

mogliby i Ciebie zabrac przestałbys pisac głupoty...i jakby cie pouczyli to nie musiałbys byc szoferem albo budowlańcem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok