olo76_76 napisał: Powiem tak nie interesowałam się instytucja BVT od 2 lat jak jestem w Norwegii ale od niedawna niestety pracuję w tejże instytucji i to co zobaczyłam przerosło moje wyobrażenie o tym kraju. Zastanawiam sie czy poprostu chce tam pracować. Wprawdzie robię papierkowa robote a nie odbieram dzieci ale to co widze przerasta mnie. Nikomu nei życze spotkania się z tą instytucją
napiszesz coś więcej bo, że tragedia to wiemy wszyscy
Myśle że ten program na Polsacie to kropla w morzu problemu z tą instytucją. Tu zasada jest taka najpierw odbiera sie dzieci a potem to rodzice musza udowodnić ze są niewinni. Ojciec 2 dziewczynek który sie wypowiadał w tym programie sam mówił że wpadli do domu jak Gestapo nie pukając nei pytając czy można zakuli go w kajdanki i wywieżli a dzieci zabrali na 3 miesiace. Fakt ze udowodnił swoja niewinnośc ale 5 lat zajęło im dochodzenie do normalności. Tu BVT ma władzę absolutną jesli sąd uzna że dzieci powinny wrócić do domu w przypadku odwołania się przez BVT dzieci muszą nadal pozostać w rodzinie zastepczej do czasu prawomocnego wyroku i zakonczenia sprawy. Moze to potrwac pare miesiecy wiecej.
olo76_76 napisał: Myśle że ten program na Polsacie to kropla w morzu problemu z tą instytucją. Tu zasada jest taka najpierw odbiera sie dzieci a potem to rodzice musza udowodnić ze są niewinni. Ojciec 2 dziewczynek który sie wypowiadał w tym programie sam mówił że wpadli do domu jak Gestapo nie pukając nei pytając czy można zakuli go w kajdanki i wywieżli a dzieci zabrali na 3 miesiace. Fakt ze udowodnił swoja niewinnośc ale 5 lat zajęło im dochodzenie do normalności. Tu BVT ma władzę absolutną jesli sąd uzna że dzieci powinny wrócić do domu w przypadku odwołania się przez BVT dzieci muszą nadal pozostać w rodzinie zastepczej do czasu prawomocnego wyroku i zakonczenia sprawy. Moze to potrwac pare miesiecy wiecej.
olo76_76 napisał: Myśle że ten program na Polsacie to kropla w morzu problemu z tą instytucją. Tu zasada jest taka najpierw odbiera sie dzieci a potem to rodzice musza udowodnić ze są niewinni. Ojciec 2 dziewczynek który sie wypowiadał w tym programie sam mówił że wpadli do domu jak Gestapo nie pukając nei pytając czy można zakuli go w kajdanki i wywieżli a dzieci zabrali na 3 miesiace. Fakt ze udowodnił swoja niewinnośc ale 5 lat zajęło im dochodzenie do normalności. Tu BVT ma władzę absolutną jesli sąd uzna że dzieci powinny wrócić do domu w przypadku odwołania się przez BVT dzieci muszą nadal pozostać w rodzinie zastepczej do czasu prawomocnego wyroku i zakonczenia sprawy. Moze to potrwac pare miesiecy wiecej.
no to chyba wszyscy wiedza... nie?
Mnie zainteresowało to
"Witam czy moge prosic o prywatnego meila rodziny która odzyskała dziecko wolałabym nei pisać na forum. Mam pytanie o BVT. bardzo proszę o odpowiedź"
po co Ci kontakt do tych ludzi?
stoisz po drugiej barykadzie prawda? pracujesz w BV wiec widzisz dzieci narkomanów, alkocholików osób chorych psychicznie czy tylko polskie dzieci sa pod obstrzałem?
Z każdego mozna zrobić narkomana i pijaka wystarczy jeden telefon sąsiadki ze jest impreza i smiech i ona podejrzewa ze biorą narkotyki i gości w nocy masz natychmaist. Bo dzieje się krzywda dziecku prawdopodobnie. Nie wazne że nic nei znajdą sprawa i tak ląduje w sądzie. polskich dzieci jest mało najwiecej oczywiście norwegów i uchodzców ale i tak według statystyku dzieci w wieku 13-17 lat 40% jest objete BVT
Ale wy kochacie sie nakrecac
W zasadzie, gdyby ode mnie to zalezalo, to niektorym, jak brivik a, czy olo 76 za samo pisanie takich glupot juz bym dzieci odebrala. Wy tylko pokazujecie, ze jestescie na poziomie intelektualnym 5-cio latka i jako tacy nie powinniscie miec kogokolwiek pod opieka, zwlaszcza dzieci. Ludzie uposledzeni umyslowo jak wy sami potrzebuja opieki.
Makaryna napisał: Ale wy kochacie sie nakrecac
W zasadzie, gdyby ode mnie to zalezalo, to niektorym, jak brivik a, czy olo 76 za samo pisanie takich glupot juz bym dzieci odebrala. Wy tylko pokazujecie, ze jestescie na poziomie intelektualnym 5-cio latka i jako tacy nie powinniscie miec kogokolwiek pod opieka, zwlaszcza dzieci. Ludzie uposledzeni umyslowo jak wy sami potrzebuja opieki.
ERRATA:
W powyzszym tekscie zamiast "breivik a." powinno byc "anders b"
Makaryna napisał: Makaryna napisał: Ale wy kochacie sie nakrecac
ERRATA:
(co w zasadzie na jedno wychodz )
A czy ty zdajesz sobie sprawe ze za słowo ze jestem "upośledzona umysłowo" mozesz odpowedziec przed sądem a jeśli nie udowodnisz tego zostaniesz skazana za obrazę i mówienie nieprawdy?? Chyba juz ci sie zapomniało że IP twojego komputera jest dostepne. Nikt tu ludzi nie obraża jesli ci sie nie podoba Forum to lepiej się z niego wypisz
olo76_76 napisał: Makaryna napisał: Makaryna napisał: Ale wy kochacie sie nakrecac
ERRATA:
(co w zasadzie na jedno wychodz )
A czy ty zdajesz sobie sprawe ze za słowo ze jestem "upośledzona umysłowo" mozesz odpowedziec przed sądem a jeśli nie udowodnisz tego zostaniesz skazana za obrazę i mówienie nieprawdy?? Chyba juz ci sie zapomniało że IP twojego komputera jest dostepne. Nikt tu ludzi nie obraża jesli ci sie nie podoba Forum to lepiej się z niego wypisz
To podaj mnie do sadu
Nawet bieglego nie potrzeba, zeby stwierdzic uposledzenie....
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.