Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Adrian Nosal Michal Kowal Piotr Świ Monika Hopek Paola Skocz Karolina Skibińska Agnieszka Tomasiewicz (Rudek) Adam Okeniczak Natalia Krupa Jan Polak Madziaxxx Gmail Malta rengjoring kmg gz (13083 niezalogowanych)
11 Postów

(olo76_76)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
olo76_76 napisał:
Powiem tak nie interesowałam się instytucja BVT od 2 lat jak jestem w Norwegii ale od niedawna niestety pracuję w tejże instytucji i to co zobaczyłam przerosło moje wyobrażenie o tym kraju. Zastanawiam sie czy poprostu chce tam pracować. Wprawdzie robię papierkowa robote a nie odbieram dzieci ale to co widze przerasta mnie. Nikomu nei życze spotkania się z tą instytucją

napiszesz coś więcej bo, że tragedia to wiemy wszyscy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(olo76_76)
Wiking
Myśle że ten program na Polsacie to kropla w morzu problemu z tą instytucją. Tu zasada jest taka najpierw odbiera sie dzieci a potem to rodzice musza udowodnić ze są niewinni. Ojciec 2 dziewczynek który sie wypowiadał w tym programie sam mówił że wpadli do domu jak Gestapo nie pukając nei pytając czy można zakuli go w kajdanki i wywieżli a dzieci zabrali na 3 miesiace. Fakt ze udowodnił swoja niewinnośc ale 5 lat zajęło im dochodzenie do normalności. Tu BVT ma władzę absolutną jesli sąd uzna że dzieci powinny wrócić do domu w przypadku odwołania się przez BVT dzieci muszą nadal pozostać w rodzinie zastepczej do czasu prawomocnego wyroku i zakonczenia sprawy. Moze to potrwac pare miesiecy wiecej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
olo76_76 napisał:
Myśle że ten program na Polsacie to kropla w morzu problemu z tą instytucją. Tu zasada jest taka najpierw odbiera sie dzieci a potem to rodzice musza udowodnić ze są niewinni. Ojciec 2 dziewczynek który sie wypowiadał w tym programie sam mówił że wpadli do domu jak Gestapo nie pukając nei pytając czy można zakuli go w kajdanki i wywieżli a dzieci zabrali na 3 miesiace. Fakt ze udowodnił swoja niewinnośc ale 5 lat zajęło im dochodzenie do normalności. Tu BVT ma władzę absolutną jesli sąd uzna że dzieci powinny wrócić do domu w przypadku odwołania się przez BVT dzieci muszą nadal pozostać w rodzinie zastepczej do czasu prawomocnego wyroku i zakonczenia sprawy. Moze to potrwac pare miesiecy wiecej.

norma
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
olo76_76 napisał:

no to chyba wszyscy wiedza... nie?
Mnie zainteresowało to

"Witam czy moge prosic o prywatnego meila rodziny która odzyskała dziecko wolałabym nei pisać na forum. Mam pytanie o BVT. bardzo proszę o odpowiedź"
po co Ci kontakt do tych ludzi?
stoisz po drugiej barykadzie prawda? pracujesz w BV wiec widzisz dzieci narkomanów, alkocholików osób chorych psychicznie czy tylko polskie dzieci sa pod obstrzałem?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(olo76_76)
Wiking
Z każdego mozna zrobić narkomana i pijaka wystarczy jeden telefon sąsiadki ze jest impreza i smiech i ona podejrzewa ze biorą narkotyki i gości w nocy masz natychmaist. Bo dzieje się krzywda dziecku prawdopodobnie. Nie wazne że nic nei znajdą sprawa i tak ląduje w sądzie. polskich dzieci jest mało najwiecej oczywiście norwegów i uchodzców ale i tak według statystyku dzieci w wieku 13-17 lat 40% jest objete BVT
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Ale wy kochacie sie nakrecac
W zasadzie, gdyby ode mnie to zalezalo, to niektorym, jak brivik a, czy olo 76 za samo pisanie takich glupot juz bym dzieci odebrala. Wy tylko pokazujecie, ze jestescie na poziomie intelektualnym 5-cio latka i jako tacy nie powinniscie miec kogokolwiek pod opieka, zwlaszcza dzieci. Ludzie uposledzeni umyslowo jak wy sami potrzebuja opieki.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Makaryna napisał:
W zasadzie, gdyby ode mnie to zalezalo, to niektorym, jak brivik a, czy olo 76 za samo pisanie takich glupot juz bym dzieci odebrala. Wy tylko pokazujecie, ze jestescie na poziomie intelektualnym 5-cio latka i jako tacy nie powinniscie miec kogokolwiek pod opieka, zwlaszcza dzieci. Ludzie uposledzeni umyslowo jak wy sami potrzebuja opieki.

ERRATA:
W powyzszym tekscie zamiast "breivik a." powinno byc "anders b"

(co w zasadzie na jedno wychodz )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(olo76_76)
Wiking
Makaryna napisał:
Makaryna napisał:

ERRATA:

A czy ty zdajesz sobie sprawe ze za słowo ze jestem "upośledzona umysłowo" mozesz odpowedziec przed sądem a jeśli nie udowodnisz tego zostaniesz skazana za obrazę i mówienie nieprawdy?? Chyba juz ci sie zapomniało że IP twojego komputera jest dostepne. Nikt tu ludzi nie obraża jesli ci sie nie podoba Forum to lepiej się z niego wypisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
olo76_76 napisał:
Makaryna napisał:
Makaryna napisał:

ERRATA:

A czy ty zdajesz sobie sprawe ze za słowo ze jestem "upośledzona umysłowo" mozesz odpowedziec przed sądem a jeśli nie udowodnisz tego zostaniesz skazana za obrazę i mówienie nieprawdy?? Chyba juz ci sie zapomniało że IP twojego komputera jest dostepne. Nikt tu ludzi nie obraża jesli ci sie nie podoba Forum to lepiej się z niego wypisz

To podaj mnie do sadu
Nawet bieglego nie potrzeba, zeby stwierdzic uposledzenie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok