Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Adrian Nosal Michal Kowal Piotr Świ Monika Hopek Paola Skocz Karolina Skibińska Agnieszka Tomasiewicz (Rudek) Adam Okeniczak Natalia Krupa Jan Polak Madziaxxx Gmail Malta rengjoring kmg gz (13315 niezalogowanych)
1 Post

(zlotyz3)
Wiking
Polsza jest dobra do tego zeby tepic takich sprzedajnych cepow jak ty...za pare koronek juz mysli ze jest norwegiem haha zal!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
Sebastian napisał:
Pytasz o rade to Ci ja dam
Norge to dobry kraj do zarabiania ale NIC poza tym NIC...

a Polsza to dobry kraj do czego?

Polsza????
hmmm nie bardzo wiem co z tym krajem zrobić... chyba tylko wysiedlić co inteligentniejszych a reszta do gazu potem bombka neutronowa i po sprawie aaa no i ponownie zasiedlić tymi inteligętnymi co to wyjechali wcześniej zagramanice do Anglii, Norwegii i innych stanów bo to silne jednostki są co sobie rade w Życu dadzą... nie jasiu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Lindemans napisał:
Patologiom w Polsce nie zabiera sie dzieci. Patologia w Polsce sama pozbywa sie swoich dzieci.
Sluzby reaguja kiedy trup lezy.
racja, miałem na mysli jak wyzej napisalem ze nie musi byc tu patologia zeby ci dziecko wzieli... bo jest smutne od dluzszego czasu... kurwa a jakie ma byc dziecko polskie wsrod norweskich dzieci zazwyczaj nieznajace jezyka. moja mala ostatnio poszla w pplsce do przedszkola i tez byla smutna na poczatku bo nie umiala sie odnalezc. norwegia jest chorym krajem!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(olo76_76)
Wiking
Nie wiem czy ktokolwiek widział dzisiejszy program na Polsat news o Barneverntjeneste bo tak dokładnie nazywa sie ta instytucja. Szokujące to wszystko. powiem tak mój syn chodzi do norweskiej szkoły od 2 lat i raz jeden był smutny i od razu sie nim zainteresowali i przeprowadzili z nim wywiad dlaczego. Jak nie chciał odrabiać jakiś lekcji w szkole pani zainterweniowała ze chyba za poźno chodzi spać. Oni tu interesują sie dosłownie jaką kupe robi dziecko wszystkim i od razu alarmują. Nie znam dzieci od rana do nocy uśmiechnietych i szczesliwych jeszcze w obcym kraju bez jezyka perfekt, gdzie sa tylko polakami. Wiec doczepić sie mozna do wszystkiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
olo76_76 napisał:
Nie wiem czy ktokolwiek widział dzisiejszy program na Polsat news o Barneverntjeneste bo tak dokładnie nazywa sie ta instytucja. Szokujące to wszystko. powiem tak mój syn chodzi do norweskiej szkoły od 2 lat i raz jeden był smutny i od razu sie nim zainteresowali i przeprowadzili z nim wywiad dlaczego. Jak nie chciał odrabiać jakiś lekcji w szkole pani zainterweniowała ze chyba za poźno chodzi spać. Oni tu interesują sie dosłownie jaką kupe robi dziecko wszystkim i od razu alarmują. Nie znam dzieci od rana do nocy uśmiechnietych i szczesliwych jeszcze w obcym kraju bez jezyka perfekt, gdzie sa tylko polakami. Wiec doczepić sie mozna do wszystkiego wlasnie tak to wyglada zazwyczaj. dlaczego dziecko je kanapke z chlebem za 6nok a nie za 30 z ziarnami bo taki jest zdrowszy? taki przypadek znajomi mieli.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Plotka o porwaniu dziecka[edytuj]

1 lipca zniknął ośmioletni wówczas Henryk Błaszczyk. Jego ojciec, szewc Walenty Błaszczyk, zaniepokojony przedłużającą się nieobecnością syna około godziny 23.00. zgłosił na Milicję Obywatelską fakt zaginięcia dziecka. Dwa dni później, 3 lipca wieczorem, chłopiec wrócił do domu, a około północy Walenty Błaszczyk będąc pod wpływem alkoholu pojawił się na komendzie milicji informując, że jego syn przez trzy dni był przetrzymywany w piwnicy przez Żydów, skąd udało mu się uciec.

Następnego dnia rano – 4 lipca – Walenty Błaszczyk wraz synem i sąsiadem po raz kolejny udali się na milicję, gdzie opowiedzieli historię porwania Henryka. Według zeznań syna i ojca, nieznajomy mężczyzna dał chłopcu na ulicy paczkę i poprosił o odniesienie jej do jakiegoś domu. Za tę przysługę miał mu zaoferować 20 zł. Drogę miał Henrykowi wskazywać ten mężczyzna. Po dojściu na miejsce miano zabrać Henrykowi paczkę i zamknąć go w piwnicy, gdzie miało być już kilkoro innych dzieci. Według zeznań Błaszczyków, w drodze na komisariat mały Henryk miał wskazać budynek przy ulicy Planty 7 jako na miejsce swojego uwięzienia, jak również rozpoznać mężczyznę który go uwięził. Budynek ten znajdował się w odległości 200 metrów od komisariatu. Mieścił się w nim m.in. tzw. Komitet Żydowski, znajdowali tam też schronienie przypadkowi Żydzi, w tym będący w Kielcach przejazdem[6]. Zeznania Błaszczyków miały później okazać się nieprawdziwe – w rzeczywistości chłopiec, nie informując rodziców, pojechał do oddalonej o 20 km od Kielc wsi, w której rodzina mieszkała w czasie wojny. Historia o porwaniu przez Żydów została wymyślona najprawdopodobniej przez samego chłopca w celu uniknięcia kary[7].

Po odebraniu zeznań, kierownik komisariatu – starszy sierżant Edmund Zagórski wysłał na ul. Planty razem z Błaszczykami patrol milicji, złożony z sześciu funkcjonariuszy. Po dotarciu na miejsce milicjanci aresztowali wskazanego przez chłopca mężczyznę o nazwisku Kalman Singer i wrócili z nim na komisariat. Następnie, po rozmowie z zastępcą Komendanta Wojewódzkiego MO majorem Kazimierzem Gwiazdowiczem, sierżant Zagórski wysłał patrol na miejsce rzekomego uwięzienia chłopca w celu przeszukania budynku. Patrol miał niespotykaną w tych warunkach liczebność, łącznie kilkunastu funkcjonariuszy, którzy poszli na ochotnika[8]. Po drodze milicjanci mówili napotkanym przechodniom o rzekomym porywaniu dzieci chrześcijańskich przez Żydów i wykorzystywaniu ich do mordów rytualnych.
pl.wikipedia.org/wiki/Pogrom_kielecki
zmądrzeje to pierdolone polactwo kiedyś, czy nie
czy będzie jak kiedyś żydami, tak teraz barneverne straszyć?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(olo76_76)
Wiking
Ja proponuje zeby jasta102 przestał pisac pierdoły. Straszyć Barnevernem? Człowieku czy ty w ogóle masz dzieci, czy ty mieszkasz w ogóle w Norwegii i masz pojecie o tym ustroju tutaj?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
olo76_76 napisał:
Nie wiem czy ktokolwiek widział dzisiejszy program na Polsat news o Barneverntjeneste bo tak dokładnie nazywa sie ta instytucja. Szokujące to wszystko. powiem tak mój syn chodzi do norweskiej szkoły od 2 lat i raz jeden był smutny i od razu sie nim zainteresowali i przeprowadzili z nim wywiad dlaczego. Jak nie chciał odrabiać jakiś lekcji w szkole pani zainterweniowała ze chyba za poźno chodzi spać. Oni tu interesują sie dosłownie jaką kupe robi dziecko wszystkim i od razu alarmują. Nie znam dzieci od rana do nocy uśmiechnietych i szczesliwych jeszcze w obcym kraju bez jezyka perfekt, gdzie sa tylko polakami. Wiec doczepić sie mozna do wszystkiego

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/norweskie-min...-dzieci-sa-panstwowe
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
olo76_76 napisał:
Ja proponuje zeby jasta102 przestał pisac pierdoły. Straszyć Barnevernem? Człowieku czy ty w ogóle masz dzieci, czy ty mieszkasz w ogóle w Norwegii i masz pojecie o tym ustroju tutaj? jasta wrzuc lodu do tej ciepłej wódki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
czy ktoś streści co było w polsacie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok