Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
agnieszka mielczarek jan nowak tomasz gonciarz Slavo Slavo Maja Zych Aleksandra Janewicz (18148 niezalogowanych)
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
ten wątek to już chyba przerost formy nad treścią. Wg. Pani Helena + mąż coś tam zbroili, może za kołnierz nie wylewali a potem sobie pokrzyczeli, mieli iść na terapie małżeńską, nie poszli, sytuacja się nie zmieniała, dziecko zabrali (żródło : jeden z pierwszych reportaży na onecie), a może było coś wiecej?
Cóż drodzy rodzice, mieszkający w Norwegii, Pani Helena Wam nie pomoże, nie podpowie na co uważać z BV bo jej zwyczajnie w świecie wstyd, pół roku sie wybiela jaka to ona świeta nie jest i oczy mydli że za niewinność, że dziecko płakało bo babcia chora. A dziecko miało kontakt w ogóle z tą babcią? może raz do roku na świeta, dzieci aż tak sie nie przyzwyczająją do kogoś kogo praktycznie nie znają, bo gdy Nikola wyjechała z rodzicami do Norde miała z 4latka, ach nawet nie chce sie już pisać.

A do Pani Heleny to mam prośbę, wiem że menopauza to ciężki okres ale proszę mi na priva jakiś zawistnych bzdur nie pisać, jak coś ma pani do mnie to publicznie , ja do ukrycia nic nie mam.
Na początku jedyną linią obrony tej pani było wyzywanie mnie od grubasów, hahahahaahahah a teraz stwierdziła ze moje wakacyjne zdiecie nie jest moje DDDDD
a jak wstawie zdiecie jak dziobie w swoim ogródku to napisze że sie domem chwale itd. itp. Matko ależ ty zakomplesiona jesteś... i g.... masz do powiedzenia... jak pisałam na początku moją wizję twojej osoby to teraz to sie sprawdza co do joty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Czas zakonczyc. Pozdrowienia dla Ciebie Kryss i Wesolych Swiat dla cywilizowanych.
Cokolwiek to oznacza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
factorytka napisał:
ten wątek to już chyba przerost formy nad treścią. Wg. Pani Helena + mąż coś tam zbroili, może za kołnierz nie wylewali a potem sobie pokrzyczeli, mieli iść na terapie małżeńską, nie poszli, sytuacja się nie zmieniała, dziecko zabrali (żródło : jeden z pierwszych reportaży na onecie), a może było coś wiecej?
Cóż drodzy rodzice, mieszkający w Norwegii, Pani Helena Wam nie pomoże, nie podpowie na co uważać z BV bo jej zwyczajnie w świecie wstyd, pół roku sie wybiela jaka to ona świeta nie jest i oczy mydli że za niewinność, że dziecko płakało bo babcia chora. A dziecko miało kontakt w ogóle z tą babcią? może raz do roku na świeta, dzieci aż tak sie nie przyzwyczająją do kogoś kogo praktycznie nie znają, bo gdy Nikola wyjechała z rodzicami do Norde miała z 4latka, ach nawet nie chce sie już pisać.

A do Pani Heleny to mam prośbę, wiem że menopauza to ciężki okres ale proszę mi na priva jakiś zawistnych bzdur nie pisać, jak coś ma pani do mnie to publicznie , ja do ukrycia nic nie mam.
Na początku jedyną linią obrony tej pani było wyzywanie mnie od grubasów, hahahahaahahah a teraz stwierdziła ze moje wakacyjne zdiecie nie jest moje DDDDD
a jak wstawie zdiecie jak dziobie w swoim ogródku to napisze że sie domem chwale itd. itp. Matko ależ ty zakomplesiona jesteś... i g.... masz do powiedzenia... jak pisałam na początku moją wizję twojej osoby to teraz to sie sprawdza co do joty

Czy tu umiesz czytać?

Nie onet a newsweek. Nie kłótnia, a przyznanie się przed urzędnikiem że w jak w każdej rodzinie kryzysy się zdarzały. Szereg "niewinnych" nieporozumień z urzędem. Nie poinformowanie rodziny, że sugestie to urzędu to nie są sugestie lecz nakazy, a potem dziecko stało się smutne...

Następnie odbiera się dziecko, rodzicom nie daje się żadnych dokumentów i co więcej łamie się Konwencję Wiedeńską nie informując o przedsięwziętych krokach prawnych (baaa nawet odmawia się wyjaśnień ambasadzie, po interwencji rodziców).

I nie wypowiadaj się tak o osobach, których nie znasz! Już nie mam siły komentować twoich wypowiedzi o dziecku i jego babci...

A teraz przyznaj się jaki miałeś/aś wcześniej nick, bo już mnie męczy zgadywanie który z trolli znowu zmienił swoje konto...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
factorytka-poczytalem twoje wszystkie wypocinki,i mysle ze bedziesz baaaardzo szczesliwa kiedy dostaniesz juz upragniony paszport tego socjalistycznego raju.
wreszcie bedziesz mogla bez kompleksow zalogowac sie na norkowych forach
nie bedziesz juz musiala plakac mowiac ze jestes z polski ,i pluc ile wlezie na rodakow,nie mowie ze wielu z nich na to nie zasluguje,ale jakos wszystko zawsze wiesz najlepiej latwo ci oczerniac i gdybajac,bo jak najgorszy to tylko polak
wiec jak juz bedziesz ta PRAWDZIWA NORWESZKA,to na tych norweskich forach wklej to samo zdjecie tylko nie zapomnij dopisac ceny za godzine,jak bedziesz dobra to szybciej bedzie cie stac na dziecko i reszte tych pierdol,pustaku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
strix napisał:
barbara67 napisał:

Nie rozumiem, co te stare linki 2006 i 2009 rok o korupcji i o wykorzystywanym seksualnie narkomanie maja wniesc do dyskusji ?

Moze, ze we wszystkich instytucjach no. sa szuje, pedofile i lapowkarze ?

Może są. Jak wszędzie.

Chyba kiepściutki z Ciebie pedagog jeśli nie znasz korelacji między wykorzystywaniem seksualnym w dzieciństwie a uzależnieniem od substancji psychoaktywnych? Oraz pomiędzy przebywaniem w rodzinie zastępczej/ośrodku wychowawczym a skłonnością do w/w? Rozumiem, że w Norge nikt nie wymaga od Ciebie ciągłego podnoszenia kwalifikacji, bo awans zależy od przepracowanych lat a nie od zdolności, ale może poczytaj chociaż prof. M. Beisert?

Chwała BV w Twojej komunie, że zachowują się przyzwoicie. Jak wiele osób (Norwegów) stwierdziło, w niektórych komunach prawie nie zabiera się dzieci, ale to nie znaczy, że tam mieszkają lepsi rodzice... .

Po pierwsze wkalifikacje maja duzy wplyw na wysokosc pensji - na moje szczescie
Po drugie nie rozumiem powiazania tej konkternej sprawy z przestarzalymi linkami - chyba, ze celem jest wykazanie niedoskonalosci systemu.
Po trzecie nie wierze w to, ze ktos zabiera rodzinie dzieci bez powodow, ostrzezen i pouczen.
Byc moze w niektorych komunach sa lepsi rodzice - jak ty to ujmujesz , albo BV ma wieksze kompetencje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
Optimus napisał:
Czas zakonczyc. Pozdrowienia dla Ciebie Kryss i Wesolych Swiat dla cywilizowanych.
Cokolwiek to oznacza.

dzieki i nawzajem.
/bedac w buszu czlowiek sie do niego przystosowuje/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
basiu-czy to ze wszedzie sa uklady i ukladziki jest dla ciebie dziwne lub nowe
pozatym jesli szanowne panie z bv kiedy widzialy ze komunikacja nie jest na najwyzszym poziomie,nie pojawily sie z tlumaczem?moze wlasnie nie chcialy zeby ktos wszystko rozumial,aby pozniej to wykorzystac ze przeciez mowily
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
lingua franca
(strix)
Początkujący
mac_cc napisał:

Nie poinformowanie rodziny, że sugestie to urzędu to nie są sugestie lecz nakazy, a potem dziecko stało się smutne...

Następnie odbiera się dziecko, rodzicom nie daje się żadnych dokumentów i co więcej łamie się Konwencję Wiedeńską nie informując o przedsięwziętych krokach prawnych (baaa nawet odmawia się wyjaśnień ambasadzie, po interwencji rodziców).

Świetne podsumowanie.

Jak w Szwecji: BV może zaproponować DOBROWOLNĄ współpracę (czytaj: uczęszczanie na zajęcia itp). Powodem odebrania dziecka może być odmowa rodziców do korzystania z DOBROWOLNYCH zajęć zaproponowanych przez BV.

To są dobrowolne czy nie?

Już nie zliczę, ile razy natrafiłam na wypowiedzi rodziców,że BV podjęło decyzję o odbiorze dziecka bo 'rodzice odmówili dobrowolnej współpracy z BV tym samym dając do zrozumienia, że mają wiele do ukrycia'.

Cóż, ja też nie chciałabym gościć żadnego urzędnika u siebie w mieszkaniu 2 razy w tygodniu po ileś tam godzin. To nie oznacza, że mam coś do ukrycia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
kryss napisał:
pozatym jesli szanowne panie z bv kiedy widzialy ze komunikacja nie jest na najwyzszym poziomie,nie pojawily sie z tlumaczem?moze wlasnie nie chcialy zeby ktos wszystko rozumial,aby pozniej to wykorzystac ze przeciez mowily

Ale jaki w tym mialy cel - po co zabierac dziecko z rodziny w ktorej jest mu dobrze i w ktorej jest szczesliwe ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
barbara67 napisał:
kryss napisał:

Ale jaki w tym mialy cel - po co zabierac dziecko z rodziny w ktorej jest mu dobrze i w ktorej jest szczesliwe ?

po to zeby dac je do takiej/norweskiej/w ktorej bedzie "szczesliwsze" i jeszcze na tym zarobic
pozatym jak okreslily poziom szczescia dziecka?
na podstawie uczuc jakie okazywalo,a to przeciez tutaj jest nienormalne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok