Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Kochane moje dziekuje za gratulacje juz jestesmy w domku a zaczeło sie tak... we wtorek od 7 rano miałam skurcze co pół godz ale po południu byłam u lekarza jeszcze i dało sie wytrzymać te skurcze ale potem juz były mocniejsze i pojechalismy do szpitala gdziee dotarlismy na 19 i po sprawdzeniu miłam 4 cm rozwarcia nagle sobie uświadomiłam że to na prawde juz sie zaczeło poszłam najpierw pod prysznic bo chodzenie stawało sie męczace i tak po prysznicem byłam do godz 11 i ruszyło sie tylko rozwarcie na 5 cm;( i wybrałam poród w wodzie wiec wskoczyłam do wanny mówie Wam było "super" woda dawała przynajmniej mi duza ulge a moj mnie tylko masował przy kazdym skurczu wysiedziełam sie w tej wannie do 1 i rozwarcie tylko do 7 i za cholere nie chciałam wyjśc z niej ale mi połozna kazała bo powiedziała ze nie postepuje rozawrcie;( poszłam na łózko i tam sie okazało że wody płodowe trzymaja skurcze i jak mi je przebiła to nastepny skurcz miałam taki że mysłałam że mi oczy wyjda no i sie zaczela meka powtarzałam cały czas ze nie moge juz to było straszne a najgorzse że nie czułam parcia ale tak gdzies po 2 w nocy zachciało mi sie przec no ale mały nie wychodził wiecoczywiście przy ostatnim parciu nie dośc ze peklam to mnie nacinali i jeszcze mały był wyciaganu vacum no i o 3:23 mój mały królewicz sie narodził
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
A i jeszcze żeby nie było tak kolorowo od razu po porodzie wzieli mnie na blok operacyjny i szyli mnie 2 godz mały był ze mna tylko chwilke niestety ale inaczej nie dało sie mnie zszyc teraz chodze jak pokraka i modle sie tylko zeby jak najszybciej mi zeszły te szwy;( ale widok mojego maluszka leczy wszystkie rany i tak wygladał mój poród
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
No i aga twoje i moje życzenie sie spełniło pierwsza Wigilia z moim synusiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
A to ja z moim bobaskiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Marzenie, to też miałas przeżycia.. najważniejsze, że wszystko z dzidzia ok, ty szybko zpaomnisz o bólach i trudach - przynajmniej mi sie udało, nawet rwący ból w szwie po cesarce nie jest taki starszny jak wstajesz do maleństwa

slicznie wygladacie, a maluszek jakie ma rzęsy!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
To sie troszke nacierpialas. Ale tak jak pisze lady_dosia: najwazniejsze,ze juz jest po Co do zapominania,to ja jeszcze nie zapomnialam tych boli ale i tak jest lepiej,bo zaczelam myslec,ze jednak moge miec jeszcze jedna dzidzie
Slicznie wygladacie. Fajnie jest popatrzec na szczesliwa mamusie
A ja jeszcze mam troche pakowania i niedlugo w droge

A to moj kochany krasnoludek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
oj marzenie biedulko;* ale najwazniejsze ze juz po sliczny maly bablelek
aga ale ma cudna sukienke urocza wyglada
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
No marzenie, kochana wkoncu masz siec Twoj porod z opisu to identyczny jak moj z tym ze ja nie bylam szyta operacyjnie ale reszta pasuje
Porod to koszmar i wbrew powszechnej opinii nie zapomnialam jeszcze o bolu,jak patrze na malenstwo to tez nie zapominam o wszystkim i napewno nie wstawalam do niego szczesliwa-kiedy wszystko mnie bolalo,bylam niewyspana i mialam malo pokarmu... Kocham go ale sorry... on nie dziala na mnie jak "paracetamol" Szwy kochana zejda szybciutko zobaczysz,tak jak pisalam Cieszcie sie teraz soba i czekam na mmsa z dzidziusiem juz "po domowemu" hihi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
No to super ze Oliwierek juz przy mamusi i ze mamusia ma to za sobą!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
daris mam to samo. Pierwsza coreczke probowalam rodzic naturalnie prawie 10 godzin i po tym mam dosyc do konca zycia. Moze i zapomnialam rodzaj bolu, ale pamietam ze boli jak cholera! Podziwiam kobiety, ktore rodza kilkoro dzieci naturalnie, ciesze sie ze mam zalecane cesarki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok