Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Kochane te Wasze mikołajki a mu bylismy dzis w przychodni i Oliwier przybrał na wadze od piatku 320g więc chłopina rosnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Marzenie to czym ty go karmisz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Dziewczyny ale słodkie mikołajki, rety, nic tylko zjeśc albo wyściskać !!!!!1

Marzenie, właśnie...????? Bo moja Ida przybrała 340 g, dzis ja wazylam w helsestasjon, ale....w ciagu 10 dni!!!!!!!!!!!!!! i nam powiedzieli ze bardzo dobrze przybiera i jedziemy tylko na cycu
Wiec jak twoj Oliwier przybrał 320 g w 4 dni to faktycznie, chłop na schwał ))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Tylko cyckiem go karmie na razie mam duzo pokarmu i czuje sie jak mleczarnia i tylko dojarki podłączyć i oby Oliwierek nadal tak jadł i żebym nie przechwaliła, odpukać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
My tez dzisiaj bylysmy w helsestation na szczepionce przeciwko gruzlicy i zoltaczce.Narazie malenstwo ,spi ale mam nadzieje ze zniesie to dobrze.A u nas waga przy wyjsciu ze szpitala byla 2950 a dzisiaj po rownym miesiacy wazy juz 4390.Wiec przybiera bardzo dobrze na wadze ach te cycki dzialaja chyba cuda ze te maluszki tak nam rosna
Marzenie pocieszam Cie ze ja tez jestem jak mleczarnia ,nie dosc ze malenstwo zjada to jeszcze laktatorem sciagam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
hehe Kakariki a wiec nie jestem sama ale cieszmy sie że mamy tyle pokarmu mój mały dzis pobił rekord bo spi 5 godz cały czas i nadal spi i nie wiem czy mam go obudzić czy nie ale tak słodko wyglada ze mi az żal go wybudzac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Pewnie ze sie ciesze Ja swojego szczescia nie budze na jedzenie ona sama sie budzi z zegarkiem w reku co 3 godziny nawet zegarka nie musze miec przy sobie jest taka punktualna nie przegapia swojej pory na jedzonko no ale tez sa tego efekty w kilogramach
Marzenie a ile twoje malenstwo zjada ml na raz ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
marzenie moja idusia tez spi czasami 5 a nawet 6 h longiem, ale glownie w nocy, w dzien jej sie takie przebiegi nie zdarzaja. Ale ja ja po 5 h budze, przewijam i karmie, bo inaczej by mi cycki pekly
Kakariki a Ty sciagasz pokarm i dokarmiasz dzidzie butla czy sciagasz zeby nie ciazyl po prostu?

i mam do Ciebie jeszcze pytanie o szczepienie - dostalas zawiadomienie o szczepieniu z helsestasjon czy jak? To obowiązkowe szczepienia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Lady_dosia w dzien to karmie malenstwo cyckiem ,tylko ze to strasznie dlugo nam zajmuje czasu bo ona wtedy spi i sie bardziej bawi niz sie najada ,ale w nocy to jak wiem ze przychodzi czas karmienia to szybko sciagam laktatorem i karmie z butelki .Wtedy 15 minut dziecko nakarmione i mozemy dalej isc spac.A w dzien tez zdaza mi sie sciagac i karmic z butelki jak musze gdzies wyjsc z domu albo chociaz poszalec po sklepach.To musze zostawic mleczko w domu Ale tez mam tyle pokarmu ze co 3 godz musze sciagac bo mam wrazenie ze wybuchna
To nie sa obowiazkowe szczepienia ,i sama sie zapytalam o nie .One sa z poza listy.Stwierdzilam ze przeciw zoltaczce nie zaszkodzi a wrecz pomoze w razie czego, a od gruzlicy to nasluchalam sie ostatnio ze wzrosla liczba zachorowan w Polsce wiec tez zaszczepilam.W sumie to mysle ze podjelam dobra decyzje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Czesc dziewczyny
Jakie sliczne te nasze forumowe mikolajki
Wlasnie spadl snieg w mojej wiosce Julka spi u mojego taty na ramieniu A ja moge popisac troche
Co do przybierania na wadze,to moja Julka na poczatku 400 gram na tydzien. I to jest super przyrost. Ale jak Oliwier 320 w 4 dni, to dopiero wyczyn
Co do jedzenia,to noworodek nie powinien miec dluzszej przerwy w jedzeniu niz 4 godziny. Jesli spi dluzej to trzeba go budzic na jedzenie.
Co do sciagania pokarmu,to jesli nie dokarmia sie butla,to tez nie powinno sie sciagac. Im wiecej sie sciagnie tym wiecej sie mleka naprodukuje. Trzeba sie przemeczyc tydzien z mokrymi bluzkami Potem jest coraz lepiej az w koncu piersi produkuja tyle mleka ile dziecko potrzebuje. Wiem,bo przeszlam ta cala droge. Sciagalam 2 miesiace i w koncu doszlo do tego,ze bylo tego mleka 3 litry na dobe Na sama mysl o karmieniu lalo sie ze mnie jak z kranu Ale jak zaczelam karmic tylko cycem, to stopniowo sie to zmniejszalo. I teraz jest super. Juz nie jestem mokra po pas
lady_dosia, Co do szczepien,to BCG i Hepatitt B sa nieobowiazkowe. Jesli chcesz zaszczepic dziecko,to musisz isc do helsestasjon i poprosic o to szczepienie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok