Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
No musze wlasnie spytac mojej lekarki czy gdzies tu jest u mnie mozliwosc zrobienia usg.
I tak musze zaraz zaczac chyba chodzic do poloznej to sie wiecej rzeczy dowiem od niej, bo do mojej lekarki jak pojde to jest cisza w sumie *polka*tylko czy wszystko ok jak ok to ok i nic nie wie jak sie cos jej spytam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Pewnie,ze spytaj No i faktycznie idz do poloznej. Ona Ci lepiej wszystko wytlumaczy. Tutaj to polozne sa od ciazy wiec sa dobrze przygotowane Tylko,zeby jeszcze trafic na jakas mila
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
No właśnie...|Dlatego musze popytac znajomych norweszek moze mi kogos poleca.
a co do usg to fajnie bylo by sie dowiedziec, bo trudno jest kupowac ciuszki uniwersalne jak w kolo tyle fajnych
na wieksze zakupy wiec chyba lepiej sie wybiore po porodzie albo wysle meza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Ja wiekszosc rzeczy kupilam po porodzie. Bo te co kupilam przed to sie za bardzo nie nadawaly. No ale coz. Pierwsze dziecko wiec popelnilam wiele bledow. Nie wszystko co ladne bylo funkcjonalne. Teraz to jestem juz madra Troche pozno ale lepiej pozno niz wcale
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
no tak na poczatek to tez nie ma co za duzo kupowac ja tylko jeszcze musze troszke bodow i skarpetek kupic. A z tym kupowaniem to roznie trafisz bo nawet nie woadomo jak duze dziecko bedzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
A uzywacie butelek z aventa tych antykolkowych? Czy one rzeczywiscie działaja?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
To prawda. Ja kupilam na 56 i 62 i wszystko bylo za duze. Mimo,ze Julka miala 55 cm, to z H&M ubranka byly dobre na 50. Z Cubusa to sa jeszcze wieksze. Dostalam kilka sztuk body z dlugim rekawem,zapinanych po bokach ale sie strasznie porozciagaly. Wiec nie kupuje tam nic. Co do skarpetek to nie uzywam praktycznie wcale. Julka tak trze nogami az je sciagnie Wiec teraz kupuje rajstopki albo spodenki ze stopkami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Ja uzywalam. Julka nie miala ani jednej kolki. Tylko,ze ja sciagalam mleko i dawalam w butli. Jula tak mnie pogryzla,ze sie krew lala. Leczylam sie 2 miesiace. No a teraz znowu karmie piersia. Julka zdecydowanie polubila cyckanie z piersi i butelka jest beeeeeeee
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
A no to warto ja kupic. w Polsce ja widzialam. tu w aptekach tez widzialam z aventa ale akurat nie wiem czy antykolkowa. musze spr.
No to w sumie fajnie ze zaczela znowu ciagnac cyca. Szkoda ze kosztem ran, ale chyba musimy sie do nich przyzwyczaic
co do ubran :Ja ogolnie w cubusie nie kupuje ubran bo sa jakies takie rozlazle. Juz wole np lindex chociaz tam jest troszke drozej niz w hm ale czesto sa jakies promocje na dzieciece ciuszki, a jakosc duzo lepsza. A w hm tez sie wydaja te ubranka fajne. ostatnio pokupowalam na wyprzedazy troszke ciuszkow. Nawet udalo mi sie kupic za 50 kr taki gruby polarowy spiworek, tylko ze to dopiero rozmiar 62, ale jak bobo urodzi sie 1 stycznia to akurat moze na wiosne bedzie juz dobry
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Ja przerobilam juz ciuszki z roznych firm i h&m jest jednak dobry. Moze oprocz cieniutkich sweterkow,bo te porozciagaly sie strasznie Cubus to faktycznie jest niedobry. A te butelki Aventa,to sa chyba wszystkie antykolkowe. Tak jest napisane na opakowaniach. W sumie to jestem zadowolona,ze Julka ciagnie cyca po 2 miesiacach na butelce. Mialam juz dosc tego sciagania,mycia i wyparzania. A mleko modyfikowane balam sie dac. Wlasnie z powodu kolek. Wiem,ze nie wszystkie dzieci maja kolki po modyfikowanym ale wolalam nie ryzykowac. Po moim jest wszystko ok wiec sciagalam i dawalam swoje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok