Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1549 Postów

(aga31)
Maniak
aleks,jaki slodziak Sliczny jest Moja Jula tez na poczatku tak spala,ale jak skonczyla 3 tygodnie to jej sie poprzestawialo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów

(matyna)
Nowicjusz
heloooooooo dziewczeta mam pytanko .wiec jestem juz 4 miesiace po porodzie i nic nie schudlam karmiac piersia jaka gruba bylam taka gruba jestem jem normalnie nie opycham sie nie jem po 18 itp.i myslalam o basenie ale niewiem czy to dobry pomysl bo karmiac piersia boje sie ze od basenu przeziebie sobie piersi a juz 2 razy mialam juz zapalenie piersi i wiem ja to boli a zapalenie mialam od przemeczenia.a druga zecz to silownia ale tez sie obawiam ze z wysilku dostane zapalenie piersi albo zaniknie mi pokarm tak czytalam na internecie ja juz sama niewiem co dobre////////////////??????????????????????????// podpowiedzcie mi troche jak mozecie co wy stosujecie czy poczekac az przestane karmic piersia wtedy dieta basen silownia pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Matyna- ja nie karmilam piersia ale odciagalam laktatorem i zostalo mi nadal 10kg po porodzie (5 kg stracilam zaraz, 2 kg po dlugim czasie). Nic tylko czekac, mowia ze moze to zajac to nawet rok...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
dzieki dziweczeta.
marzenie, swietnie wygladasz),
aga, to ja nie wiem mam nadzieje, ze Emilkowi, ze sie nie przestawi , chociaz juz zaczyna byc w dzien bardziej aktywny

Mi dopiero teraz wychodzi stres ostatniego tygodnia , jestem zmeczona i nic mi sie nie chce.

Martyna, ja w ciazy przytylam 14kg, 10 poszlo odrazu po porodzie, teraz kolejne 2 i zostaly mi 2 nastepne, karmie piersia , ale jem tez duzo , bo jak maly wyssie wszystko, to normalnie nie mam sily i wtedy jem sporo, ale staram sie tak racionalnie,
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
265 Postów

(spuźnieni3)
Stały Bywalec
Niusia dziekuje za priva ale niestety nie moge odpisać bo nie chce wysłać mi wiadomości...
Wiec napisze tu dziewczyny chyba sie nie obraża

pocztam i napewno czegos sie dowiem slicznie dziekuje mam jeszcze czas to mam nadzieje ze wszystko do mnie dotrze na uleval mam 5 min drogi ale mam auto wiec moge i dalej rodzic. Jeszcze zadam ci jedno pytanie jak tu jest z lekarzem rodzinnym mam go sobie sama wybrac? bo jak narazie chodze prywatnie do ginekologa i on to wszystko zalatwia...

Czytam to drugie forum i nie rozumiem...:/ czyli mamy prawo do jednorazowego zasilku (becikowego) a do tego rodzinnego co miesiac?

Propo dziewczynki śliczne te wasze dzieciaczki ja już swojego nie moge sie doczekać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
aleks26 ale śliczniutki nie widziałam teraz limetki to może rodzi oby wszystko poszło gładko dziewczyny ja normalnie jestem już wykończona tym wstawaniem w nocy dzidziusie są super ale czasem dają popalić mój Adaś budzi się co 2 lub 1.5 godziny i nie da pospać juz jest tak ciężki że szok ale jakoś mój kregosłup daję radę dziewczyny czy wy też macie takie zmiany nastroju jak ja?? czasem chce mi się płakać że tyle jest na mojej głowie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
Ewelina, ja Cie swietnie rozumiem, dopiero 2 tygodnie jak Emil sie urodzil, a ryczalam juz tyle razy, i to doslownie z niczego, mi sie nic nie chce, jak sobie pomysle o wszystkim, to mnie przeraza , musimy sie kochana koniecznie spotkac w najblizszym czasie i sobie ponarzekac a co !!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
A ja juz myslalam,ze tylko Jula mi tak daje popalic w nocy. Ewelina,wiem doskonale o czym piszesz. Ostatnio to karmilam i ryczalam bo budzila mi sie co 1 godzine Zjadla troszke i zasypiala. Dzisiaj bylo troche lepiej bo spala po 2,5 godziny wiec jestem super wyspana A tak na powaznie,to jest jakis koszmar. Czasami chodze jak zombi jakies
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty
Monika Wójcik
(Niusia89)
Nowicjusz
spuźnieni3 lekarza rodzinnego możesz wybrać na tej stronie tjenester.nav.no/minfastlege/innbygger/visloginside.do wizyty dla kobiet w ciazy sa bezpłatne tak jeżeli jesteś tu legalnie, a jesteś to przysługuje Ci becikowe a co do rodzinnego to po porodzie szpital informuje o tym nav i z reguly automatycznie przysluguje Ci rodzinne...zadnego wniosku nie trzeba składać...ja musiałam im tylko dostarczyć moje pozwolenie na pobyt i teraz musze jeszcze im dać pozwolenie Gabriela
Ewelina tak ja tez tak mam że nie mam na nic sily i najchętniej zamknela bym sie w pokoju i wyplakala w poduszke...ale to przypuszczam ze zmeczenia i z tej monotonni...nic nie robimy tylko wstajemy do dzieciaczka, karmimy, przewijamy, przebieramy, wychodzimy na spacerki i ogolnie nasze zycie kręci się tylko i wyłącznie wokół maluszka ale takie mamy zadanie musimy się oddać dziecku i zaspakajać jego potrzeby nie mając czasu nawet wymalowac paznokci
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
265 Postów

(spuźnieni3)
Stały Bywalec
Ślicznie ci dziękuje fajnie że jest sie kogo poradzić bo samemu latać to masakra tym bardziej tu...:/.

No dziewczynki ale może mnie tak nie straszcie co troche tych dobrych stron powymieniajcie...tak jak to powiedziała moja koleżanka z pl: Czasami nie mam już siły i nie daje rady ale wstarczy jeden uśmiech albo guguguuu i siły wracaja, wszystko wynagradza.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok