matyna napisał:
hejka dziewczyny mam pytanko czy ktoras z was miala zapalnie piersi???????? ja juz mam drugi raz w 1 tygodniu mialam 2 razy zapalenie piersi goraczka straszny bol masakra karmie malego zaciskam zeby ale dlugo nie wytrzymam i sie zastanawiam zeby malego odstawic od piersi bo ciagle dostaje tego zapalenia a wy co o tym myslicie tylko plis nie piszcie mi ze mam isc do lekarza bo jak do neigo ide to mnie kurw........ bierze bo u niego to wszystko normalne
Hej, ja wiem, że to zabrzmi dziwnie,ale mi bardzo pomogło- kup sobie herbatkę na zmniejszenie laktacji (mnie się robiły zapalenia jak miałam za dużo pokarmu) i kup do tego zwykłą kapustę, włóż ją do lodówki i potem zimnymi liśćmi okładaj piersi. Ja wiem, że to serio brzmi przedziwnie,ale pomogło i mnie i mojej koleżance, która też miała zapalenie i już miała z tego powodu przestać karmić. Z laktatorem jest tak, że można trochę odciągnąć, żeby sobie ulżyć,ale nie przesadzać z tym odciąganiem,bo im więcej odciagasz tym więcej pokarmu Ci się robi i masz błędne koło.