Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
95 Postów
Karolina :)
(Karolina2)
Początkujący
a ja bym sobie zjadła pierożki z kapustą i grzybami i nie zjem bo nie umiem zrobic
co do gołąbków prosta sprawa polecam stronke gotuj z kuroniem.pl
ja się właśnie stąd nauczyłam
to może jakiś handelek wymienny hahah
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Katarzyna ...
(Midnight)
Początkujący
marta86 napisał:
Midnight Mój syn miał pierwszą wizytę u stomatologa na roczek, dopatrzyłam się na jego przednich zębach nalotu i odrazu z mężem udaliśmy się do stomatologa. Od tamtej pory mineło juz 3lata syn ma stałe kontrolę, stomatolog dokładnie ogląda jego zęby oraz nakłada na nie fluor, syn przyjmuję codziennie tabletkę z fluorem. Takie tabletki można kupić w sklepie i podawać je dzieciom. Również na bilansie jak byłam z dziećmi to dostałam takie tabletki od pielęgniarki. U syna stan zębów jest praktycznie bez zmian czyli na nasze szczęście jest dobrze, nie ma potrzeby leczenia zębów i nie wiem jak leczą tutaj zaawansowaną próchnicę. Zapytaj w komunie o wizytę u stomatologa tam powinni udzielić Ci informacji. U nas gabinet stomatologiczy jest w tym samym budynku co komuna

dzięki za radę- tak zrobię
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Witajcie, jestem tu nowa i chwilke zajęło mi prześledzenie całego wątku ale dowiedziałam się wiele ciekawych rzeczy. W Norwegii jestem od 10 dni, jestem w 26 tc i tutaj zamierzam rodzić. Bedzie to moj pierwszy dzidziol i wiemy, że będzie to dziewczynka tak więc dołączam do większości. Ida ma pojawić się na świecie 1 grudnia, ale zobaczymy jak wyjdzie Póki co ogarniam się tu otoczona stosem pudeł, a przede mną wszystkie formalności....... Troche mnie to przeraża, zważywszy na kłopoty i perturbacje jakie miała Kasiar12, ale jestem dobrej myśli, bo inaczej przecież to wszystko nie miałoby sensu.

Pozdrawiam wszystkie Mamy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
lady_dosia, witam i milo poznac a gdzie mieszkasz? napewno dasz rade wzystko ogarnac i poukladac.

No dziewczyny bylam u lekarza, wszystko ok, maly twardo glowa w dole ale wychodzic to mu sie za bardzo nie chce czekam dalej, wszystko juz przygotowane, nawet do do niego mowie, ze juz sie ogarnelam i wszystko za nim czeka,ale nic,,, dalej strajk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
aleks,juz 39 tydzien?? lady_dosia,co do papierkowego zalatwiania, to na pewno wszystko bedzie dobrze. Moze nie jest, to latwe i przyjemne,ale do przejscia Ladne imie wybralas. I kazdy tu zrozumie i wypowie , bo tez daja tu tak na imie dziewczynkom Pozdrawiam przyszla mamusie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Mieszkamy w Valer, koło Moss. Jutro umowilam wizyte w UDI w Sarspborg, wiec zobaczymy jak pojdzie Dzisiaj mama dowozi mi akt slubu z apostille, bo jakos w ogole o tym nie pomyslalam...
No zobaczymy, czy jak to mowi moj mężon, "alt er mullig"

A Ida miałą być Gustavem, do 18 tygodnia, czyli do USG kiedy lekarz powiedział, że będzie Księżniczka Wiec czekamy teraz na nią niecierpliwie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
I jeszcze przy okazji zapytam - wiecie może czy tutaj robią cieżarnym testy glukozowe pod katem cukrzycy ciążowej? Bo bedąc na ostatniej wizycie w PL przed wyjazdem miałam złe wyniki i mój lekarz kazał mi powtórzyć glukozę. A dodatkowo czy podczas rutynowych badań krwi badają poziom TSH czy to też "ekstra" sprawa? Bo ja przyjmuję codziennie hormon tarczycy i muszę co 4-5 tyg. kontrolować właśnie poziom TSH.

no dorze, t teraz wracam do moich pudeł i ogarniania oraz menażerii (przeprowadziliśmy się tutaj z psem i kotem z PL )
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
My sie odwolywalismy no ale odpowiedzi jeszcze nie dostalismy, doslalam skan dowodu osobistego z nowym nazwiskiem.

I tez rozwazamy otwarcie salonu (bo mam kursy na stylizacje paznokci , wizaz i takie tam... i tak sie bawie ) ale to dopiero myslimy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
witamy nową mamusię na forum, napewno Ci tu wszyscy pomogą jeśli będziesz miała pytania dziewczyny nie wiecie czasem ile powinnam dawać Adasiowi tego tranu??? teraz daję mu małą łyżeczkę i niewiem czy to wystarczy?? zapomniałam się zapytać pielęgniarki mój mały już tak fajnie gaworzy że szok dzieciaki są takie słodkieAleks jutro ciocia przyjedzie to może Emilek usłyszy Adasia i wyjdzie w końcu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Jula :)
(MamaNel)
Początkujący
lady_dosia witaj na forum! tez jestem w 26tyg i tez czekamy na mala ksiezniczke co do glukozy to chyba nie robia, przynajmniej do tej pory nic nie robili, zreszta jak ze wszystkim na poczatku ciazy byly badania na HIV, toksoplazmoze i jakies tam jeszcze z krwii potem usg w 19tyg i koniec teraz chyba tylko czekac nam zostalo hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok