Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
65 Postów
Katarzyna ...
(Midnight)
Początkujący
A słuchajcie- mam pytanie, jak to jest z dentystą tutaj, bo chcę iść z moim 3 letnim synkiem do dentysty,ale dzwoniłam do Helfo i powiedzieli mi, że muszę się zgłosić do komuny, bo dentysta dla dzieci podlega pod komunę, błądzę po omacku i dzwonię i pytam, a dalej nie wiem. Synek ma straszną próchnicę, w Polsce nikt nie chciał tego ruszać, bo to zęby mleczne i wypadną,a ja chcę, żeby ktoś coś z tym zrobił w końcu i mam nadzieję, że tu zrobią.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Marta Andruszkiewicz
(tusiek1985)
Wiking
No zobaczymy co z tego będzie, sama pracuje w Polsce w urzędzie i wiem jak to wszystko się może odbywać mam nadzieję, że tam jest inaczej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Katarzyna ...
(Midnight)
Początkujący
Tusiek w każdym urzędzie jest tak samo, bez względu na to, czy jest norweski, czy polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
Karolina :)
(Karolina2)
Początkujący
Tusiek mój mąż wypełniał część dokumentów przez internet na jakiej stronie to nie wiem , zapytam męża wieczorem to Ci powiem
przez internet równiez zaklepalismy sobie termin i godzinę w urzędzie i tam musieliśmy przedstawić akt urodzenia, małżeństwa i paszporty albo dowody osobiste. No i koniec teraz czekamy na nr personalny. Moja koleżanka załatwiały to chwilę przede mną i po tygodniu miala numer
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
aga31 napisał:
marzenie,nic nie daje. Tylko mleczko z cyca

i bardzo dobrze dziewczyny które karmicie piersią nie musicie nic dziecku podawać na kolki kupcie sobie herbatkę z koperkiem dla niemowląt np HIPP od 1 mieciąca i same sobie popijajcie od 1/3 szklanki gdy maluszek jest noworodkiem i więcej gdy jest starszy z pierwszym dzieckiem przeszłam masakrę kolkową a teraz jestem mądrzejsza ułatwicie sobie życie dzidziusie będą grzeczne mój przesypiał zawsze 3 godz jak już podrósł bo noworodki śpią cały czas prawie jak je nic nie boli a 90% dzieci boli brzuszek bo nie umie ich przewód pokarmowy sobie radzić

najważniejsze że jak pijemy same to po 3 miesiącach można sobie pozwolić nawet na lużniejszą dietkę nie trzeba uważać na wszystko co się je
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Katarzyna ...
(Midnight)
Początkujący
Karolina2 napisał:
Tusiek mój mąż wypełniał część dokumentów przez internet na jakiej stronie to nie wiem , zapytam męża wieczorem to Ci powiem
przez internet równiez zaklepalismy sobie termin i godzinę w urzędzie i tam musieliśmy przedstawić akt urodzenia, małżeństwa i paszporty albo dowody osobiste. No i koniec teraz czekamy na nr personalny. Moja koleżanka załatwiały to chwilę przede mną i po tygodniu miala numer

selfservice.udi.no/ strona, na której można się zarejestrować, tylko Tusiek możesz to zrobić chwilę przed wyjazdem, bo na termin spotkania w UDI trochę czekasz (ok 2-3 tygodnie w Oslo),ale tylko chwilę, bo nie da się zarejestrować spotkania dużo wcześniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Katarzyna ...
(Midnight)
Początkujący
Midnight napisał:
Karolina2 napisał:

selfservice.udi.no/ strona, na której można się zarejestrować, tylko Tusiek możesz to zrobić chwilę przed wyjazdem, bo na termin spotkania w UDI trochę czekasz (ok 2-3 tygodnie w Oslo),ale tylko chwilę, bo nie da się zarejestrować spotkania dużo wcześniej.

miało być: https:// z przodu,ale się nie wkleiło nie wiem, czemu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Marta Andruszkiewicz
(tusiek1985)
Wiking
Wielkie dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj