Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Kalba napisał:
Marysia ma pierwszy dzien 23 sierpnia. A Hania bedzie juz w Skogsbarna?

Hania do Skogsbarna idzie od poniedzialku...ale ja przenosze do innego przedszkola, nie chce ale ze wzgl na dojazd to robie... czekamy tylko na wolne miejsce. Czasami nie wyrabiam sie z praca i koncze godzine pozniej niz planowane jest...dlatego jak bedzie obok domu w przedszkolu to zawsze moze odebrac ja maz lub niania

kasiar-masakra jakas..to faktycznie lepiej jest isc i zglosic im wszystko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Aga31 na policji nam powiedzieli i z UDI przez tel. ze moge byc legalnie 6 miesiecy bo jestem z PL... ale juz nie wiem w co wierzyc- bo co chwile cos innego

Jutro sie wszytkiego dowiemy... a mi sie odechciewa wszystkiego, tego czekania, placzu itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
zawsze bylo ze 3 miesiace mozna przebywac i tego bym sie trzymala bo na slowo ze tak ci powiedzieli przez telefon moga pozniej nie uwierzyc :/ mi sie kojarzy to zaraz jak ktos na forum napisal ze mozna jezdzic juz na polskich tablicach rejestracyjnych bo tak od kogos slyszal

ja podrozowalam z moja pierwsza corcia autem jak miala 3miesiace...samolotem jest o wiele latwiej..wiadomo czas podrozy robi swoje ale Hania pieknie zniosla jazde 24 godzinna...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
aaa no to sprobuje zawalczyc o to becikowe zobaczymy

kasiar masakra:/ a to teraz tak bedziesz zawsze musiala sie na policje zglaszac??;/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
kasiar12 napisał:
... a mi sie odechciewa wszystkiego, tego czekania, placzu itd.

nie martw sie, bedzie wszystko ok. i nie placz bo i niunia bedzie plakliwa po tobie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
mozna jezdzic autem na polskiej rejstracji do roku potem trzeba auto przerejstrowacpodobno
co do bycia w norwegi to tez cos slyszalam ze turystycznie niby do 6 miesiecy ale pewna nie jestem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
agusss ale tutaj rodzilas? w dokumentach jest do zaznaczenia czy po porodzie bedziesz przebywac w Norwegii powyzej 12 miesiecy...chyba wiadomo ze tak,wiec co ci szkodzi zlozyc wniosek, na pewno dobrze go rozpatrza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Latwo sie mowi, prawie 5 miesiecy czekalismy na odpowiedz i jest negatywna na szczescie w sobote lecimy do PL i tak w glebi serca nie chce tu wracac - ale nie mam wyboru - maz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
tak agusss mozna jezdzic i nawet dluzej niz rok jezeli zona czy tez zona z dzieckiem/mi przebywa w Polsce,ale nie ze jest sie tutaj z rodzina i mozna jezdzic non stop hhehehe a przerejestrowac to nie tak hop siup, tzn na pewno mozna ale jakie oplaty nam sie oplacalo kupic auto tutaj nizeli Tourana przerejestrowywac...ceny maja porabane tak samo jak za zakup auta, kupno mieszkania itp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
magdalena no bede rodzic tutaj w listopadzie wiec zloze wniosek i zobaczymy

kasiar przynjamiej troche odpoczniesz bedzie dobrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok