Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Kalba - moi tesciowie mowia ze nie... poniewa dziecka o przedszkola nie wezma przed rokiem , a ja nie musze wynajmowac opiekunki. Tak wiec nie wiem ja sie zdaje na ich wiedze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Dziewczyna z tego forum, Magda pracuje chyba od maja a jej coreczka skonczy rok dopiero w listopadzie. Moj macierzynski skonczy sie gdy moja niunia bedzie miala 10 miesiecy, moja kolezanka ma podobnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
No tak ale dziecko biora od momentu kiedy skonczy rok z tego co mi wiadomo ... a opiekunka za darmo nie jest...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
tego to mi nie wiadomo, ale napisalam na temat pracy, gdy dziecko nie ukonczylo roku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Od mojego meza siostrzeniec w tym roku w styczniu skonczyl rok i dopiero wtedy mogl isc do przedszkola z tego co pamietam szedl w dniu swoich urodzin
zobaczymy jak to bedzie, jutro jedziemy na policje zglosic ze opuszczamy panstwo i bedziemy wracac za miesiac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
marzena masłowska
(marzena.5)
Wiking
Witam. Czy za każdym razem na policji należy zgłosić opuszczenie kraju? Co należy zrobić po powrocie do Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
kasiar12 napisał:
No tak ale dziecko biora od momentu kiedy skonczy rok z tego co mi wiadomo ... a opiekunka za darmo nie jest...

hehe biora dziecko przed roczkiem, pytalam sie w przedszkolu.

i tak jak napisala Kalba, mozna isc do pracy zanim dziecko ukonczy rok, ja pracuje pytala mnie tylko szefowa z kim bedzie mala wiec odp ze mam opieke, wtedy byla z nia moja tesciowa...

opiekunka moze za darmo nie jest,ale... stac cie na pewno bedzie na nia jezeli bedziesz pracowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Tu siostrzence od mojego meza szli od roku bo inaczej sie nie dalo - wiec nie wiem... a moj maz studiuje wiec u niego praca odpada i ja tez w tym wypadku nie moge wziac 100% pracy i opiekunka odpada- bo pieniadze tez sa potrzebne .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Z UDI tez dostalismy info ze moge zglosic sie jako EØS jako czlonek rodziny lub poszukujaca pracy... a nie uwazam "ze powod bo nie znalezlismy w rejestrze jest dobry na odmowe" patrzac ze wszystkie dokumenty byly, a maz jest norwegiem... :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(MYALLMINE)
Wiking
Jej,w życiu nie wysłałabym dziecka do przedszkola przed ukończeniem roku.Wiem,ze sytuacje są u każdej różne,ale w szoku jestem.
Kasiar12,co za schiza u Ciebie,współczuje.Macie wyjątkowego pecha z tymi papierami.O co im właściwie chodzi ??????
Mój synek w brzuchu az tak nie wariuje Odkąd się ciut ochłodziło,o niebo mi lepiej.Duchota wykańczała mnie psychicznie.
6 dni do terminu..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok