Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek Marecki 55555555 55555555 Rafał klimek Jolanta Kubaszewska borys borys Mariola ... Wtf ? Nietak Rafał81 Grzybkiewicz Beata Pl alma78 Pippa Adrian Pranga Mateusz Pypno (5252 niezalogowanych)
25 Postów
Wiking
Ja naprawde mysle przedewszystkim o tym co jest dobre dla mojego synka, on jest niczemu nie winny a najbardziej moze na tym ucierpiec To nie jego wina ze tatus nie mieszka juz z nim i zostawil go bo sie zakochal w innej pani z ktora uklada sobie zycie . Ja naprawde chce zeby dziecko mialo czesty kontakt z tata ktorego bardzo kocha i teskni za nim . Ale nie na wszystko moge sie zgodzic czego chce moj byly partner Uwazam ze dziecko jest za male zeby mu mieszac w glowce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
(Co do nieznanej rekacji drugiej strony, to wyglada mniej wiecej tak: " bo ona/on blokuje mi widzenia z dzieckiem! Bo ona/on rzuca mi kłody pod nogi! Bo odrzuca moje propozycje ( rządania- przp. ) ! " i tak dalej, i tak dalej. )

Hilton i tu masz racje !

W mojej obecnej sytuacji to wlasnie tak wyglada , to ja jestem ta straszna mama ktora robi problemy i krzywdzi dziecko niezgadzajac sie na kontakt dziecka z Taty nowa partnerka, a to jest jego zycie i nie bedzie go dzielil na czas z dzieckiem i czas z partnerka . Wiec nie rozumiem czy chodzi mu o dziecko i czas spedzony z dzieckiem czy o jego partnerke i dziecko? Mysli o dziecku i tym co jest dla dziecka dobre czy mysli o sobie i o tym co jest dobre dla niego ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Beettii napisał:
W mojej obecnej sytuacji to wlasnie tak wyglada , to ja jestem ta straszna mama ktora robi problemy i krzywdzi dziecko niezgadzajac sie na kontakt dziecka z Taty nowa partnerka, a to jest jego zycie i nie bedzie go dzielil na czas z dzieckiem i czas z partnerka . Wiec nie rozumiem czy chodzi mu o dziecko i czas spedzony z dzieckiem czy o jego partnerke i dziecko? Mysli o dziecku i tym co jest dla dziecka dobre czy mysli o sobie i o tym co jest dobre dla niego ?
Jezeli twoj byly partner ma powazne plany co do swojej nowej partnerki, to moze nie ma co sie dziwic, ze chce, zeby twoj syn ja poznal. Wiem, ze ci ciezko, i ze uwazasz sytuacje za problematyczna, ale sprobuj rozwiazac ten problme pod katem dobra twojego dziecka.

W Norwegii jest duzo rozwodow i z tego co widze, to dzieci zwracaja sie do nowych partnerow swoich rodzicow po imienu - moze niektore zwyczaje warto kopiowac?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
I wlasnie to robie, a moj synek ja zna bo ta osoba bywala w naszym domu na grilach itp. jako kolezanka z pracy mojego bylego partnera.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Niestety ciezko cos wiecej poradzic jak nie zna sie dokladnie 'wykroczen' bylego partnera.
Moze tu cos znajdziesz:
www.skilsmisse.net/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
I ja naprawde probuje rozwiazac ten problem najlepiej jak potrafie myslac przedewszystkim o dziecku ale mam problem z dogadaniem sie z tata dziecka poniewaz to on stawia mi warunki a ja mam sie z tym zgodzic np: nie bedzie spedzal czasu z dzieckiem i sie ni opiekowal w moim i dziecka domu , poprostu nie bedzie wchodil do naszego domu poniewaz jego partnerka nie zyczy sobie tego , kontaktu ze mna tez nie bedzie utrzymywal z tego samego powodu, a dziecko bedzie spedzalo z nim czas tylko w jego domu itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
z tego co piszesz sprawa jest świeża zakładam iż działacie wielce emocjonalnie i ty i twój były
nie wiem jakim on był człowiekiem czy możesz mu ufać odnośnie powierzenia dziecka jesli tak odpuść i olej go niech ma co chce - jeśli to weekendowy tatko tak jak pisze Hilton ....niebawem dziecko zacznie mu przeszkadzać i w ogóle nie bedzie problemów z widzeniami
czas czas i czas leczy rany póki co zostaje zdrowy rozsądek .....a o taki w tej sytuacji najtrudniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Beettii napisał:
I ja naprawde probuje rozwiazac ten problem najlepiej jak potrafie myslac przedewszystkim o dziecku ale mam problem z dogadaniem sie z tata dziecka poniewaz to on stawia mi warunki a ja mam sie z tym zgodzic np: nie bedzie spedzal czasu z dzieckiem i sie ni opiekowal w moim i dziecka domu , poprostu nie bedzie wchodil do naszego domu poniewaz jego partnerka nie zyczy sobie tego , kontaktu ze mna tez nie bedzie utrzymywal z tego samego powodu, a dziecko bedzie spedzalo z nim czas tylko w jego domu itd.

jeśli to tylko gra skierowana w twoją stronę to jak tatuś będzie odbierał dziecko szykuj się na wyjście szybko załapie ,że nie będzie zabierał dziecka bo ty w tym czasie masz labę
i pamiętaj ,że ta płeć jest prosta jak drut w kieszeni
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
Rany to dziecko ma dopiero 3 latka i mialo naprawde super dom i kochajacych sie rodzicow , mial swoj maly bespieczny swiat ktory mu nagle runal w jednej chwili i co teraz on ma to wszystko ogarnac w swojej malej glowce ? Przeciez on tak naprawde to nie wie i nie rozumie co sie dzieje wokol niego poza tym ze tata nie mieszka juz razem z nim. Ja probuje poukladac od nowa ten jego maly swiat i chce zeby jego tata tez byl w tym swiecie, chce rzeby byl szczesliwy ale niestety nie potrafie juz dogadac sie z jego tata ,on nie chce kompromisow a ja nie moge sie zgodzic na wszystkie jego zadania I mamy konflikt Dlatego musze wiedziec jakie kto ma prawa i na co sie musze zgodzic a na co moge nie wyrazic zgody .
Chciala bym dodac jeszcze ze nie bylismy malzenstwem i z tego co sie dowiedzialam w biurze meldunkowym jak zmienialam moj i dziecka adres to nie potrzebuje ojca zgody na cokolwiek co dotyczy dziecka np: wyjazdu. przeprowadzki itp. a ojciec potrzebuje mojej zgody, podobno w moich dokumentach jest to ze ja jestem glownym opiekunem dziecka . Niezabardzo to wszystko rozumiem i nie wiem o co w tym wszystkim chodzi ale podobno tak jest napisane .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
No wlasnie Izzy i tu jest nastepny problem ZAUFANIE ! Niestety juz nie moge mu ufac ....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok