Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jak wam strasznie dobrze w tej Norwegii !!! - Norwegia

Czytali temat:
(3391 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Poczytałem trochę postów Młodych Mam w Norwegii i doszedłem do powyższego wniosku.
Tylko pozazdrościć czytając jak to Wy się nudzicie.
Jak szukacie koleżanki na kawkę, spacerek,piwko i pogaduszki.
I pomyśleć tylko, że niecałe kilkanaście lat temu życie było całkiem inne
Przecież to było nie do pomyślenia w Nowym Jorku, żeby mąż pracował, a młoda żona musiała się zajmować jednym, albo nawet dwójką małych dzieci.
Wyglądało to tak, że w gronie kilku bliżej, bądź dalej zaznajomionych małżeństw ta mama, która miała akurat wolny dzień, bądź pół
PILNOWAŁA DZIECI RESZTY
a pozostałe mamusie napieprzały w tym czasie w robocie
żeby się czegoś w życiu dorobić.
Mnie też raz spotkała taka przyjemność i musiałem pilnować dwoje swoich i czworo innych.
Była draka, bo nie dawałem sobie rady z taką małą królewną, to ją postraszyłem Babą Jagą
Ta się poskarżyła mamusi
I o jedno zaprzyjaźnione małżeństwo było mniej
Sobie myślę, że kiedyś to jednak inny sort ludzi emigrował z Polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Nie wrzucaj wszystkich do tego samego worka plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz! Są też lepsze przykłady, np. ja Mimo trójki dzieci, domu i pracy poza domem (!) znajdzie się też czas na spacer, wypad rowerem z przyczepką i dwójką maluchów oraz kawkę z przyjaciółmi. Wszystko kwestia dobrej organizacji!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
pełny podziw
Wyjątku od Reguły
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
jasta,Ty wcale nie musiales straszyc tych dzieci.
Wystarczy juz samo to ze tam byles.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Kamila Papis
(kamila2)
Nowicjusz
Popieram Gama
Bo faceci mysla ze kobiety siedza i nic nie robia a prawda jest ze tez umieja sobie dobrze zorganizowac milo czas...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
Popieram w 100% Jaśka w tym temacie,nawet w mojej wsi są dwie Polki-doczepione do facetów i myślą że te 970nok+zdajsie 18 miechów więcej to zarabiają więcej niż w Polsce!Nieporozumienie,obecnie panny myślą tylko o lenistwie wyplują z siebie potomka i już do emerytury nie muszą robić "NIC" bo PAN będzie zapierniczał za nie!A one od siebie NIC nawet dzieciaka nie uczą ojczystego języka i tylko w święta sobie porozmawia A co jak pójdzie do szkoły,totalna klappa!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Kamila Papis
(kamila2)
Nowicjusz
Ales ty madry Walander
Ciekawe jak ty mialbys urodzic i zajac sie dzieckiem to daje sobie reke uciac, ze po dwoch dniach prosil bys kobiete zeby tylko role sie odwrocily
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
Wychowałem szczęśliwie sztukę,mało tego bez byłej żony i jest mi z tym dobrze!Pracuje,zarabiam,konkubina też i jest GIT!!Teraz czas na następne,też będzie OK!Moja pani pracuje i nie liczy na szybkie zarobienie i emeryturkę.Pracować można nawet do dziewiątego miecha a najlepsze jest to że same plusy z tego są.Ja nie robię na dzieci,tylko na rodzinę "CAŁĄ"która jest również Rozumna i wie że tu trza zapitalać.Janek dobrze powiedział o emigracji Amerykanskiej tam nie ma lekko.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
dorzućmy jeszcze pociska po marchew w szpilach a ziemia odłogiem leży wrrrrr
ja mam przyjaciółkę z którą zawsze sie na wzajem doceniamy i podziwiamy ona mnie za to ile potrafię pociągnąć w pracy a ja ją za to że pomimo pracy z niepełno sprawnymi dziećmi potrafi ziemię posiać wedliny robic swoje i chleb piec samemu nie wspomnę o ciastach i ciasteczkach i małym dziecku 7 mies.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
sa "baby" z jajami
i chlopy cipy..........
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj