Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3389 niezalogowanych)
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
ansz75 napisał:
Kobitki. facet jest urzadzeniem prostym i jak nie nastawisz to niezadzial instrukcja obslugi bardzo sie przydaje tylko nie w karzdej rodzinie ta instrukcja lezy na wierzchu , i jak u mnie facet od poczatku byl zle nastawiony. Potem juz sie zreperowac niedaloMOJA wina!
Faceci: kobieta jest maszyna wielofunkcyjna ale caly czas nie moze pracowac na najwyzszych obrotach, bo sie przepali Trzeba czasem jej dac wypic kawe z przyjaciulkami , jesli chcecie zeby lepiej chodzila

trafił ci się wyjątkowy egzemplarz hehe ,mój maż sam mówi ze tacy jak on to wymarli jak dinozaury mało tego wszystkie moje znajome to potwierdzają i ja
zobaczysz bedzie dobrze tylko patrz co bierzesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ayot adot
(123456a)
Stały Bywalec
no wlasnie tez mi sie wydaje ze tacy faceci jak w rodzinnych opowiesciach dla naszych dzieciakow, dawno powymierali ....(((
Ja bede dzielnie pracowac zawodowo , prac, sprzatac , zajmowac sie panem i wladca rodzic i wychowywac, sluchac tez bede i wierna tez bede)
tylko kurcze panowie , dobrzy, opiekunczy, ,pracowici,wierni i kochani , silni i dzielni , madrzy .... mozecie byc niewiele ladniejs od malpy! Ja i tak bede kochac nad zycie takiego chlopa schudne , zrobie operacje plastyczna, pomaluje wlosy na blond , bede tanczyc taniec brzucha wieczorem - juz umiem...
Gdzie wy jestescie!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ayot adot
(123456a)
Stały Bywalec
cuz... pouciekali....
pojde spac, bo jutro rano 5.50 , wyprawic malego do szkoly, przygotowac sniadanie, lunsj, do pracy na 7.30 do 16.00 , obiadek , na trening 17.30 , ogarnac chate,odrobic lekcje na poniedzialek, przygotowac graty na sobotni basen( bo tata nie ma czasu w sobote synka na basen zabrac...),czytanie "harrego Pottera" przed spaniem, to moze przed 21.00 uda mi sie siasc do kompa.
Koniec dnia wolnego(( ide spac .... sama;(
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
kamila2 napisał:
Popieram Gama
Bo faceci mysla ze kobiety siedza i nic nie robia a prawda jest ze tez umieja sobie dobrze zorganizowac milo czas...

a dlaczego kobiety zawsze tyyyyyle rzeczy maja do zrobienia??
bo w nocy spia - to im sie nazbiera...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Dobrze
ale o czym myśli większość Młodych Mam poza tymi paroma wyjątkami?
Przecież tutaj nawet mając męża szofera zarabiającego ponad pół miliona NOK brutto to się nie podskoczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Julita Więzowska
(julka235)
Nowicjusz
co ty mozesz wiedziec wy chlopy macie tylko prace przychodzicie z pracy obiad podany na stol pospratane pranie zrobione poprasowane nic wiecej nie robicie w domu jak pracujecie!!!! zazdroscicie ze to nie wy siedzicie w domu?? uwierz kobieta ma w domu wiecej robity jak wy w pracy i jeszcze dziecmi sie zajac.ok a dlaczego twierdzicie ze dzieci nie ucza sie Norweskiego? moj starszysyn chodzi do szkoly i umie mlodszego dalismy do przedszkola wlasnie po to by nauczyl sie jezyka i jak pojdzie do szkoly zeby niemial problemu z jezykiem no i zeby mial ontak z dziecmi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
julka235 napisał:
co ty mozesz wiedziec wy chlopy macie tylko prace przychodzicie z pracy obiad podany na stol pospratane pranie zrobione poprasowane nic wiecej nie robicie w domu jak pracujecie!!!! zazdroscicie ze to nie wy siedzicie w domu??
uwierz mi młoda niewiasto
że bardzo wielu polskich emigrantów nie dość, że musi ciężko pracować, to jeszcze sobie ugotować, kanapki zrobić, uprać, poprasować, a co niektórzy nawet, to i samoseksualnieobsłużyć

a Młode Mamy to nie po to przyjechały za mężem do innego kraju, aby się nudzić,szukać sobie zajęcia przy jednym, albo dwóch dzidziach, tylko aby zapewnić lepszy byt swoim następnym pokoleniom
tak więc do roboty, a nie dyrdymały wypisywać z nudów
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Jasta nie po to pracowalam do ostatniego tygodnia ciazy, zeby teraz na urlopie macierzynskim, zakladac chomąto i biegac po polu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
Obiad dla trójki:
Schabowy,rozbicie 2min,panierowanie 5min,smażenie 8min,ziemniaki obieranie 10min,gotowanie 30min(wystarczy dopilnować),odcedzenie 1min,ubijanie 1min,surówka ze słoika 1min.GOTOWE.
razem ok.35minut.

Pranie dla trójki:
Sortowanie 3min,wkładanie 1min,sypanie chemikaliów 1min,włącznie 1do20min,wyjmowanie 2min,rozwieszanie 10min.
razem ok.22minut.

Prasowanie=wolny czas przed TV(nawet na siedziąco).

Sprzątane:
Zamiatanie lub odkurzanie 15min,zmywanie 15min,wycieranie kurzu 60min(niestety nie codziennie),mycie okien 2min dziennie(faktycznie raz w miesiącu)
razem ok.60min.

Czyli razem daje ta cała praca około 2 godzin dziennie(pomijam "zajmowaniem się tym jednym potomkiem" teraz czekam na odpowiedź naszych pań ile one robią tego schaboszczka,NAM tyle właśnie zajmuje ta cała praca domowa!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Walander napisał:
Obiad dla trójki:
Schabowy,rozbicie 2min,panierowanie 5min,smażenie 8min,ziemniaki obieranie 10min,gotowanie 30min(wystarczy dopilnować),odcedzenie 1min,ubijanie 1min,surówka ze słoika 1min.GOTOWE.
razem ok.35minut.

surowka czy salatka tylko hand made... 15 minut (w miedzyczasie kiedy ziemniaki sie gotuja a kotlet czeka na smazenie) mozna kroic/szatkowac skladniki....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok