Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a no zapodajta mnie ten numer paragrafa co to mowi
że ktoś bez norweskiego paszporta, ani stałego pobyta
ani nie bendąc w Królestwie
ani niemajonc pracy
może sobie tacierzynskie przez rok na Karaibach pobierać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Hilton napisał:
Przemogsf650 napisał:
Hilton Kowalska nie chodziło mi o Twój post. Twój bardzo mi pomógł i dużo wyjaśnił dziękuje

Chodziło mi o post "Nicole po ojcu" bo ona z takim jadem wyskoczyła. Jestem świadom jak może wyglądać moja sytuacja że przyjechałem na krótko i oczekuje Bóg wie czego od państwa. NIE!! Chce tylko się upewnić czy coś mi się należy w Norwegii gdy odprowadzam tu podatki ale szybko też chce wrócić

Wyskokami tutaj to sobie nie zawracaj głowy. Tu jest dużo takich świętych i uczciwych, a jak przychodzi co do czego, to by cię obdarli ze skory, oskarżyli o wyłudzanie pieniedzy, a sami przy tym kupując wódeczkę i piweczko oraz papieroski od przemytnika, jeżdżąc bez biletu, pracując na czarno itp.
W waszym przypadku to nie jest żadne wyłudzanie. Zastanów sie jaka opcja będzie dla was najlepsza i to wdroż w życie.
Natomiast tym co myślą etatowi onaniści na tym forum, albo zony Norwegow, które wychodząc za mąż miały nadzieje na podwyższenie statusu społecznego, ale w niektórych przypadkach z wielkiej miłości pozostało tylko nazwisko norwesko brzmiące, to puszczaj mimo uszu i nie wdawaj sie w zbędne dyskusje.
Nie musisz sie tłumaczyć co ty chcesz, a czego nie chcesz. Tym bardziej, ze tu to 90% to jest wysyp frustratów, ktorzy nigdzie nie maja nic do powiedzenia to przynajmniej na forum potupią nóżką. A niech sobie tupią.

Nie wiem Hilton co Ci tam sie w zyciu odmienilo, ale Twoje ostatnie wypowiedzi na forum traca frustracja i prostactwem. Te wtrety o udawanej uczciwosci, to ze wzgledu na to, ze nie inni nie byli zachwyceni Twoja rada w sprawie sfalszowania dokumentacji medycznej ( za lapowke lekarz w Polsce wystawi dokumentacje potwierdzajaca zlamanie nogi...) Zalozenie, ze Ci, ktorzy sa przeciwni takim falszerstwom na codzien zaopatruja sie u przemytnika w alkohol, papierosy itp., jest zupelnie bezpodstawne, ale jak widac dla Ciebie bardzo wygodne. Co do zwiazkow z Norwegami, to zapewne tylko Twoj zwiazek jest oparty na milosci i zdrowych relacjach. Wszystkie inne "zony Norwegow" chcialy tylko podwyzszyc swoj status spoleczny (co za prostackie zalozenie...) i ty juz wiesz, ze im sie nie udalo i zzera je frustracja Moj maz zarabia mniej niz ja i nie ma takiego wyksztalcenia, jak ja. Zanim go poznalam juz mialam od dawna prace w swoim zawodzie i nie potrzebowalam zadnego "wspomagania" w zakresie awansu spolecznego. Jednakze moj skalniak jest takim czlowiekiem, ze nie mialam watpliwosci czy wejsc z nim z nim w zwiazek. Im dluzej jestesmy razem, tym wieksza mam pewnosc, ze to wlasnie on...
Zbyt czesto sloma Ci z butow wychodzi. Albo sie zmienilas na niekorzysc, albo zawsze taka bylas, a jedynie wczesniejsze niepowodzenia troche to lagodzily...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Lindemans napisał:
Hilton napisał:
Przemogsf650 napisał:
Hilton Kowalska nie chodziło mi o Twój post. Twój bardzo mi pomógł i dużo wyjaśnił dziękuje

Chodziło mi o post "Nicole po ojcu" bo ona z takim jadem wyskoczyła. Jestem świadom jak może wyglądać moja sytuacja że przyjechałem na krótko i oczekuje Bóg wie czego od państwa. NIE!! Chce tylko się upewnić czy coś mi się należy w Norwegii gdy odprowadzam tu podatki ale szybko też chce wrócić

Wyskokami tutaj to sobie nie zawracaj głowy. Tu jest dużo takich świętych i uczciwych, a jak przychodzi co do czego, to by cię obdarli ze skory, oskarżyli o wyłudzanie pieniedzy, a sami przy tym kupując wódeczkę i piweczko oraz papieroski od przemytnika, jeżdżąc bez biletu, pracując na czarno itp.
W waszym przypadku to nie jest żadne wyłudzanie. Zastanów sie jaka opcja będzie dla was najlepsza i to wdroż w życie.
Natomiast tym co myślą etatowi onaniści na tym forum, albo zony Norwegow, które wychodząc za mąż miały nadzieje na podwyższenie statusu społecznego, ale w niektórych przypadkach z wielkiej miłości pozostało tylko nazwisko norwesko brzmiące, to puszczaj mimo uszu i nie wdawaj sie w zbędne dyskusje.
Nie musisz sie tłumaczyć co ty chcesz, a czego nie chcesz. Tym bardziej, ze tu to 90% to jest wysyp frustratów, ktorzy nigdzie nie maja nic do powiedzenia to przynajmniej na forum potupią nóżką. A niech sobie tupią.

Nie wiem Hilton co Ci tam sie w zyciu odmienilo, ale Twoje ostatnie wypowiedzi na forum traca frustracja i prostactwem. Te wtrety o udawanej uczciwosci, to ze wzgledu na to, ze nie inni nie byli zachwyceni Twoja rada w sprawie sfalszowania dokumentacji medycznej ( za lapowke lekarz w Polsce wystawi dokumentacje potwierdzajaca zlamanie nogi...) Zalozenie, ze Ci, ktorzy sa przeciwni takim falszerstwom na codzien zaopatruja sie u przemytnika w alkohol, papierosy itp., jest zupelnie bezpodstawne, ale jak widac dla Ciebie bardzo wygodne. Co do zwiazkow z Norwegami, to zapewne tylko Twoj zwiazek jest oparty na milosci i zdrowych relacjach. Wszystkie inne "zony Norwegow" chcialy tylko podwyzszyc swoj status spoleczny (co za prostackie zalozenie...) i ty juz wiesz, ze im sie nie udalo i zzera je frustracja Moj maz zarabia mniej niz ja i nie ma takiego wyksztalcenia, jak ja. Zanim go poznalam juz mialam od dawna prace w swoim zawodzie i nie potrzebowalam zadnego "wspomagania" w zakresie awansu spolecznego. Jednakze moj skalniak jest takim czlowiekiem, ze nie mialam watpliwosci czy wejsc z nim z nim w zwiazek. Im dluzej jestesmy razem, tym wieksza mam pewnosc, ze to wlasnie on...
Zbyt czesto sloma Ci z butow wychodzi. Albo sie zmienilas na niekorzysc, albo zawsze taka bylas, a jedynie wczesniejsze niepowodzenia troche to lagodzily...

Oczywiście, ze nie byli zachwyceni poradą, bo maja tak samo płaskie i przesiąknięte Norwegią myślenie jak ty.
Norwegia to socjalistyczno- nazistowski kraj głupich do szpiku kosci ludzi, gdzie kobieta nie mająca ochoty urodzić moze zabić dziecko do 12 tyg ciazy. Natomiast ta, która pragnie dziecka ze wszystkich sił, a cos idzie nie tak, to nie ma prawa do utrzymania tej ciazy. I tylko o to mi chodziło. Jeszcze raz powtórzę, ze w takim przypadku postąpiłabym tak, jak napisałam.
Ale tobie i innym "strażnikom moralności o przegniłych sumieniach pilnie strzegącym czystości obyczaju" sie to nie spodobało, bo przeciez to by był wielki skok na kasę z Nav, gdyby ta kobieta miała wypłacone chorobowe za raptem 3 miesiące i dzięki temu jej dziecko i ciaza byłaby bezpieczna.
Jeżeli ratowanie życia nienarodzonego dziecka jest dla ciebie prostactwem, to twój problem nie mój.
Nie tłumacz mi sie z twoich prywatnych spraw i zarobków, bo mnie to nie interesuje.
Dla twojej informacji, nie jestem żona Norwega, bo nie zgłupiałam.
Zastanawiam sie, dlaczego zabrałaś w ogóle głos? Czyzbys podejrzewała, ze o ciebie chodzi?
Przeliczylas sie. Lecz jak widać po twoim wpisie prawda w oczy kole.
Żegnam i serdecznie pozdrawiam. Idź bronić norweskich nierobów ciągnących social, a od ciężarnych kobiet sie odczep i nie rozdmuchuj malo ważnych spraw do rangi narodowej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Krysia Nowakowska
(Krysia69)
Wiking
Hilton napisał:
Przemogsf650 napisał:
Widzisz Hilton dla tego ja Cię rozumiem i jeszcze raz dziękuję za pomoc. Bardzo fajnie i krótko streściłaś karierę "polaczków" w Norwegii. Pracowałem nie dawno w innym kraju Uni Europejskiej i straszne jest to jak Polacy potrafią sobie do gardeł skakać. Udawać dobrych kolegów by zaraz za plecami opierdoli.... ci dupę. Powiem szczerze że w Norwegii nie spodziewałem się tego aż na taką skalę

Dlatego nie ma sensu reagować i wchodzić w dyskusje z wiekszością na tym forum.
Jaki jest sens przejmowania sie opinia ludzi, których nie znasz, nie sa żadnym autorytetem, często sa nikim i dowartościowują swoje ego wypisujac z nudów pierdoły, , szukają zaczepki i cieszą sie jak odbijesz piłeczkę.
Wszystkiego dobrego dla zony, niech dziecko sie urodzi zdrowe, bo to jest najważniejsze.

nie reklamuj się tak bardzo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Dorabiasz ideologie do dupy. Lapowka i falszerstwo, jest dokladnie lapowka i falszerstwem, a nie medycznym sposobem ratowania nienarodzonego dziecka. Zeby wyjsc na swoje, to tracasz po strunach aborcji itp - zupelnie nie zwiazanych z tematem. Lapiesz sie tematow pobocznych, a innym zarzucasz, ze wlaczyli sie do dyskusji.

W sprawie bycia zona "na papierze" lub nie, to akurat dla mnie nie ma najmniejszego znaczenia.Wazne jest, na ile powaznie partnerzy traktuja zwiazek. O ile dobrze pamietam, to masz nadzieje zestarzec sie ze swoim pratnerem. Wiec, to jednak powazne, czy zglupialas ? Bo chyba nie chcesz mi powiedziec, ze boisz sie w razie czego procedury rozwodowej w Norwegii ? Czy to nie Ty zachwalalas, ze jest tak prosta i lekka w obyciu ? Jeszcze raz podkreslam, ze jak dla mnie, to papierek nie ma znaczenia, ale wstydzilabym sie napisac o moim zwiazku "jeszcze nie zglupialam zeby wziac slub" jednoczesnie twierdzac, ze mojego pratnera traktuje powaznie...Wstyd Hiltonko, sloma jeno sie sypie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
napisał:,
Norwegia to socjalistyczno- nazistowski kraj głupich do szpiku kosci ludzi, gdzie kobieta nie mająca ochoty urodzić moze zabić dziecko do 12 tyg ciazy. Natomiast ta, która pragnie dziecka ze wszystkich sił, a cos idzie nie tak, to nie ma prawa do utrzymania tej ciazy. [/quote]

Hilton, mnie sie to podoba co napisalas! Widze, ze jestes w dobrej formie!

Ale Norwegia sie zmienia dzieki "przybyszom".

Odciskajmy wiec swoje piętno na tym Kraju!

BTW
Hilton jak ja ciebie dawno nie widzialam Dziewczyno!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
podoba mi sie ta norweska podwujna moralnosc ,zony norwegow zachwalaja wszystko co norweskie pogardzaja wszystkim co Polskie .
a wode i papierosy kupuja u przemyta

i takie norweskie wracaja z Polski autobysem Sindbad obladowane tobolami jak baba na targ w Bodzentynie i ta ich pogarda do wspoltowarzyszy podrozy
a z jaka duma wyciagaja norweski paszport na granicy
tylko nie wiedziec czemu celnik jej odpowiadal
Hva sa du ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Lindemans napisał:
Dorabiasz ideologie do dupy. Lapowka i falszerstwo, jest dokladnie lapowka i falszerstwem, a nie medycznym sposobem ratowania nienarodzonego dziecka. Zeby wyjsc na swoje, to tracasz po strunach aborcji itp - zupelnie nie zwiazanych z tematem. Lapiesz sie tematow pobocznych, a innym zarzucasz, ze wlaczyli sie do dyskusji.

W sprawie bycia zona "na papierze" lub nie, to akurat dla mnie nie ma najmniejszego znaczenia.Wazne jest, na ile powaznie partnerzy traktuja zwiazek. O ile dobrze pamietam, to masz nadzieje zestarzec sie ze swoim pratnerem. Wiec, to jednak powazne, czy zglupialas ? Bo chyba nie chcesz mi powiedziec, ze boisz sie w razie czego procedury rozwodowej w Norwegii ? Czy to nie Ty zachwalalas, ze jest tak prosta i lekka w obyciu ? Jeszcze raz podkreslam, ze jak dla mnie, to papierek nie ma znaczenia, ale wstydzilabym sie napisac o moim zwiazku "jeszcze nie zglupialam zeby wziac slub" jednoczesnie twierdzac, ze mojego pratnera traktuje powaznie...Wstyd Hiltonko, sloma jeno sie sypie

Juz tak przesiąkłaś Norwegią, ze nawet tekstu po polsku nie potrafisz zrozumieć. Napisałam, ze nie zgłupiałam aby brać ślub z NORWEGIEM, oraz ze nie jestem zoną Norwega.

Mam głęboko w poważaniu twoje słowa o tym, ze niby słona mi z butów wystaje, bo masz prawo pisać co ci sie podoba na tym forum, jednak prostactwo i słoma to wystaje komus, kto sie chwali ile to nie zarabia na miesiąc.
Za te 28 000 to sobie kup krem przeciwzmarszczkowy, bo rozumu sie nie da.
Stoisz po pas w gownie, a nadal udajesz, ze wiaterek fiolkami pachnie.
Szkoda mi takich ludzi jak ty, ślepych, głuchych i głupich. Robiących z igły widły i oskarżających o lapowkarstwo. Szczególnie, ze " uczciwi" Norwedzy wiodą prym w łapówkach i oszustwach.
Wlasnie wyszła na światło dzienne sprawa pracownicy UDI, która za łapówkę sprowadziła do Norwegii hinduską dziewczynę i jeszcze ją wykorzystywała jako służącą we własnym domu.
Norwegia łamie prawa człowieka notorycznie na każdej płaszczyźnie, począwszy od odebrania kobietom prawa do podtrzymania ciazy, poprzez nazistowskie Barnevernet, gdzie na dwie sprawy dobre jest sto złych. Słynna sprzed 10 lat i jedna z wielu podobnych, sprawa dwóch braci odebranych matce i przerzucanych do kolejnych rodzin zastępczych - narkomańskich oraz pedofilskich. Chłopcy niestety nie żyją bo nie wytrzymali napięcia.
Dalej - UDI oraz UNA, zabierają dzieciom ojców lub matki, rozbijają rodziny. Stworzyli sobie chore przepisy, kolidujące z konwencja praw człowieka. Ostatnio sprawa głośna, wysłali matkę 9 miesięcznego dziecka spowrotem do Ghany, a ojciec został tu. Tysiące przypadków, gdzie mąż i ojciec nie dostaje pozwolenia lub jest po kilku latach wyrzucany z Norwegii.
Pracownicy udi, UNA i BV maja immunitet i nic tym faszystom nie mozna zrobić.
I ty, w obliczu tego zła, tej norweskiej paranoi, śmiesz mnie ustawiać do pionu i mowić o prostactwie?
Kota ogonem to odwracaj sobie tłumacząc cos mężowi, a nie mnie.
Na twoim miejscy wstydziłabym sie spojrzeć w lustro ignorantko.
Nie mam ochoty dłużej z tobą dyskutować, bo nie ma o czym. Nie umiesz czytać po polsku ze zrozumieniem i masz problem z wyciąganiem wniosków.
Żegnam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
i tu cie musze poprzec Hilton
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Zlotousta ( lub wszystkowiedzaco-nieomylna) kojarzy mi sie z polska jarmarczna przekupa.
Wlasne prawdy bronione argumentami krzyku sa typowe dla tej specyficznej podgrupy spolecznej.
Przekupa pokrzyczy ( a wie wszystko na kazdy temat ), najazgocze i odwroci sie na popekanej piecie, niechetna do jakiejkolwiek dyskusji. Jednym slowem zegna sie z rozmowca. I uwaza sie tym samym za niepokonana w prezentowaniu swoich zasciankowych prawd.

Moznaby napisam mala przypowiastek, ku pokrzepieniu wyobrazni:

wojt Wolki Mniejszej wybudowal zajazd/noclegownie i z powodu rozbuchanego ego nazwal ten przybytek "Hilton" Mieszkancom Wolki Mniejszej wydawalo sie, iz wioska nabrala splendoru, przejezdzajacy natomiast usmiechali sie z politowaniem.

Zlotousta wspaniale wybrala swoj nick, widac ma ubegrenset selvinnsikt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok