Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Michal2212 Magdalena Magdalena (4860 niezalogowanych)
1 Post

(iks)
Wiking
Darek zapamiętaj.To jest tylko taka gra.
Zawsze pojawi się pycha.Zazdrość.Taka polska zawiść.Ktoś wciśnie,że niby jest tu już 12 lat.
Ja już jaja sobie z tego robię.
Choć nie powinienem o tym pisać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
gama28 napisał:
iks napisał:
Dziewki Polskie!!!
TO ,ŻE ZACZĘŁYŚCIE ZARABIAĆ W NORWEGII JAKIEŚ NORWESKIE KORONY,TO JESZCZE WAM DALEKO DO ROZPOCZĘCIA ŻYCIA PO NORWESKU.BO!!! NIE ZNACIE HISTORII I TRADYCJI NORWESKICH ,JAKA ROLĘ SPEŁNIA W TYM KRAJU KOBIETA.
A KOBIETA POLSKIEGO POCHODZENIA NIE BĘDZIE NORWEŻKĄ DLA POLAKA ,TYM BARDZIEJ DLA NORWEGA.
I WIDZĘ,ŻE MUSI DUŻO WODY UPŁYNĄĆ W GLOMMIE ŻEBY POLKA TO ZROZUMIAŁA.
A JESLI JAKAŚ POLKA TO ZROZUMIAŁA TO NA PEWNO NIE PISZĘ NA TYM FORUM

Za nic nie mogę zrozumieć!!!
Ja tu mówię o szacunku człowieka do człowieka, a nie o "byciu Norweżką". Co to w ogóle znaczy??? Jakie one mają przywileje, do których my nie miałybyśmy praw??? To wszystko, co napisałam powyżej w kilku postach jest tak banalne, że aż dziw bierze, że mężczyźni próbują z tym dyskutować... Tu chodzi raczej o dojrzałość słowiańskich mężczyzn, którzy w końcu powinni zrozumieć, że przynajmniej pewne aspekty patriarchatu powinny bezpowrotnie odejść do lamusa!!!
I nie chodzi mi tu o danie kobietom prawa do wykonywania męskich zawodów, a o dostrzeżenie, w kobiecie człowieka, który to prawo MA, z co z nim zrobi, to jego wola!!! Każdy ma prawo do szacunku, do życia po swojemu, cokolwiek by to oznaczało. Jedna kobieta spełni się w domu z dzieckiem i brawo, druga będzie wolała asfalt kłaść i brawo jej za to. Grunt, żeby otrzymała za to szaunek i zapłatę.
Dla mnie równouprawnienie to prawo do wolnego wyboru i równego traktowania!!! Każdy zrobi z nim co chce...

To po co wiazesz sie z drugim czlowiekiem. zostan sama i decyduj sobie wtedy jak chcesz. Wychodzac zamaz powinas sie pogodzic z tym ze jest tez ta druga osoba i jej zdanie sie tez liczy. Dlatego jest tyle rozwodow.bo JAJAJAJAJAJAJA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Gama kiedyś interesowałem się arhitekturą sakralną i geologią.I był taki polski profesoor historyk(śp) nazwiskiem Giedroić.On to dobrze opisywał czasy patriarchatu.O prubie dominacji kobiet.Czy o rządach kobiet.
Dzisiaj przeczytałem,że norwegia jest jednym z dwóch krajów na świecie gdzie kolor skóry i płeć nie odgrywa roli w życiu.
I dobrze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Dareknorge napisał:
gama28 napisał:
iks napisał:
Dziewki Polskie!!!
TO ,ŻE ZACZĘŁYŚCIE ZARABIAĆ W NORWEGII JAKIEŚ NORWESKIE KORONY,TO JESZCZE WAM DALEKO DO ROZPOCZĘCIA ŻYCIA PO NORWESKU.BO!!! NIE ZNACIE HISTORII I TRADYCJI NORWESKICH ,JAKA ROLĘ SPEŁNIA W TYM KRAJU KOBIETA.
A KOBIETA POLSKIEGO POCHODZENIA NIE BĘDZIE NORWEŻKĄ DLA POLAKA ,TYM BARDZIEJ DLA NORWEGA.
I WIDZĘ,ŻE MUSI DUŻO WODY UPŁYNĄĆ W GLOMMIE ŻEBY POLKA TO ZROZUMIAŁA.
A JESLI JAKAŚ POLKA TO ZROZUMIAŁA TO NA PEWNO NIE PISZĘ NA TYM FORUM

Za nic nie mogę zrozumieć!!!
Ja tu mówię o szacunku człowieka do człowieka, a nie o "byciu Norweżką". Co to w ogóle znaczy??? Jakie one mają przywileje, do których my nie miałybyśmy praw??? To wszystko, co napisałam powyżej w kilku postach jest tak banalne, że aż dziw bierze, że mężczyźni próbują z tym dyskutować... Tu chodzi raczej o dojrzałość słowiańskich mężczyzn, którzy w końcu powinni zrozumieć, że przynajmniej pewne aspekty patriarchatu powinny bezpowrotnie odejść do lamusa!!!
I nie chodzi mi tu o danie kobietom prawa do wykonywania męskich zawodów, a o dostrzeżenie, w kobiecie człowieka, który to prawo MA, z co z nim zrobi, to jego wola!!! Każdy ma prawo do szacunku, do życia po swojemu, cokolwiek by to oznaczało. Jedna kobieta spełni się w domu z dzieckiem i brawo, druga będzie wolała asfalt kłaść i brawo jej za to. Grunt, żeby otrzymała za to szaunek i zapłatę.
Dla mnie równouprawnienie to prawo do wolnego wyboru i równego traktowania!!! Każdy zrobi z nim co chce...

To po co wiazesz sie z drugim czlowiekiem. zostan sama i decyduj sobie wtedy jak chcesz. Wychodzac zamaz powinas sie pogodzic z tym ze jest tez ta druga osoba i jej zdanie sie tez liczy. Dlatego jest tyle rozwodow.bo JAJAJAJAJAJAJA

Ja twierdzę, że się liczy, tak samo jak moje!!! Czy zamężna kobieta ma się totalnie podporządkować??? Ktoś kiedyś powiedział, że Ewa powstała z żebra Adama, aby być jego partnerką, a nie z jego stopy, aby być jego podnóżkiem!!! Pomyśl nad tym, a życie będzie piękniejsze!!! Partnerstwo wymaga szacunku, a co za tym idzie wysłuchania zdań obu stron, rozmowy i podjęcia najlepszej decyzji!!! Panowie zrozumcie: "baby" nie są głupie!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
iks napisał:
Gama kiedyś interesowałem się arhitekturą sakralną i geologią.I był taki polski profesoor historyk(śp) nazwiskiem Giedroić.On to dobrze opisywał czasy patriarchatu.O prubie dominacji kobiet.Czy o rządach kobiet.
Dzisiaj przeczytałem,że norwegia jest jednym z dwóch krajów na świecie gdzie kolor skóry i płeć nie odgrywa roli w życiu.
I dobrze.

Słowo "równouprawnienie" wyklucza czyjąkolwiek dominację!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
No i dochodzimy do tematu KASA.Kasa decyduje.Kto ma kasę ten decyduję.Kto rządzi.Dessverre.Takie czasy.
Trzeba się do tego przyzwyczaić i przyjąć to.Kasa.Pieniądze.Kto je ma ten rządzi.A kto ich nie ma ten siedzi cicho.
Taki kraj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
iks napisał:
No i dochodzimy do tematu KASA.Kasa decyduje.Kto ma kasę ten decyduję.Kto rządzi.Dessverre.Takie czasy.
Trzeba się do tego przyzwyczaić i przyjąć to.Kasa.Pieniądze.Kto je ma ten rządzi.A kto ich nie ma ten siedzi cicho.
Taki kraj.

Tak może jest, ale tak być nie może!!! Bo jak wycenić nocne wstawanie do dzieci na przykład??? Kto za to zapłaci??? Cyferki na koncie naprawdę nie mają znaczenia! Liczy się to, czy ten kto ma ich więcej będzie umiał zauważyć fakt, że bez trudnej pracy tego kto ma ich mniej nie będzie egzystował!!! Chodzi mi tu nie tylko o rodzinę, ale życie jako takie, gdzie bez pracy "piekarza" lekarz nie ma co jeść, a co za tym idzie, nie żyje, nie ma go!
Jesteśmy sobie potrzebni, bo jesteśmy od siebie zależni! A to wymaga czasem zdjęcia korony!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
1800 razy ktoś zajrzał do tego tematu =to niezły wynik.
w przeciagu dwóch dni.To niezmiernie wazne.
Gama daje ci plusa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iks)
Wiking
Ide spać bo już pijany jestem.
Dobranoc dla markus,dla ani,dla dareknorge i ciebie gama.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
I pomyśleć, że wypociłam tyle postów, a chciałam jedynie usłyszeć dziś od męża: "Kocham cię, jesteś mi potrzebna"...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok