Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
8929 Postów
Maniak
Vi viser til søknad om lån kr 140.000 til kjøp av andelsleilighet med kjøpesum kr 160.000.
Andel fellesgjeld er kr 566.140. Totalpris er kr 726.140.
Saken har vært oppe til behandling og vi beklager å meddele at søknaden ikke er innvilget.
Bakgrunnen for avslaget er at sikkerheten ikke tilfredsstiller bankens krav.
Leiligheten er allerede belånt med andel fellesgjeld som utgjør ca 78% av totalprisen.

Med vennlig hilsen
for SpareBank 1 Nord-Norge
Hjemmeside: www.snn.no
---
Otrzymałem na pocztę , taki oto Liścik Miłosny z Mojego Banku ...
Ogólnie rozumiem jego treść , jednak co do szczegółów to już nie bardzo .
---
Czy jest Tu Jakaś Osoba , która w przystępny sposób , mogła by ten tekst przełożyć z Bankowego Żargonu , na bardziej przystępny robotniczy język ?
---
Zwłaszcza mam problem z procentami i długiem publicznym !?. Magia ...
Co to ma wspólnego z tym iż chcę sobie tą klitkę kupić za kredyt , który i tak będę spłacał Ja , a nie ktoś Inny .
Zgłoś wpis
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Andelsleilighet to mieszkanie spółdzielcze. Eierleilighet to mieszkanie wlasnosciowe. Kupujac mieszkanie spoldzielcze trzeba sie wpakowac w dlug publiczny.
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Królowa_Korba napisał:
Andelsleilighet to mieszkanie spółdzielcze. Eierleilighet to mieszkanie wlasnosciowe. Kupujac mieszkanie spoldzielcze trzeba sie wpakowac w dlug publiczny.Na dobry początek to i Twoja Informacja jest Dobra , Niemniej Naprawdę czytaj MOJE TEKSTY ze zrozumieniem .
Przecież podałem cały tekst Liściku , oraz zamieściłem stosowne Objaśnienie co do tegoż .
---
Czy to takie trudne ? .
ECH
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Do Mojej Wioski , zawitał sobie Pełnomorski Jacht o długości 20-m -
I Przywiózł Mi dwa Polskie Żubry
... Takie zwykłe puszkowe ...a Jednak .!
---
Z wrażenia aż zapomniałem Jego Nazwy ...!
Jutro zoczę i zapodam .
---
Jednostka zmierza na Spitsbergen , jest to jacht z wymienną załogą , cztery osoby spada , a jachtuje /okrętuje się ponad 10 .
---
Pracuję na zwyżce , przy wymianie elewacji nad Molem / keją ..
Patrzę i oczom nie wierzę , do pomostu tyłem , dobija sobie łódka , z polską flagą na rufie .
NORMALNY SZOK ...!!!
---
A już totalne wniebowzięcie , ponieważ na Polski dźwięk mowy Ojczystej ...!!!
Ja Nurek Pospolity , dostaję na dzień dobry, dwa Browary Żubrowe coby równo , jednak na dwie stopy tańcować humorem na cześć Polskiej Jachtowej Złogi ...
---
ECH co za miły Akcent w To Deszczowe Lato
---
POZDRAWIAM JACHTOWICZÓW ... Przybywajcie nagminnie z Żubrami a zwłaszcza Żubrówką ...!!! .
Zgłoś wpis
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
gabriel napisał:
Pracuję na zwyżce , przy wymianie elewacji nad Molem / keją ..
Patrzę i oczom nie wierzę , do pomostu tyłem , dobija sobie łódka , z polską flagą na rufie .
NORMALNY SZOK ...!!!

bo w PRL byl zakaz wywieszania flagi Panstwowej bez ustalonego wzesniej nakazu, inaczej mandat czy jakies inne finansowe czy inne badziewie.... nawet teraz, jesli trafisz na sluzbiste to jest on w mcy nakazac zdjac Ci flage i wlepic mandat... stad ten szko, polak nie jest zwyczajny do ogladania swojej flagi na terytorium swojego kraju w zwykly dzien.... 3 maja 11listopada to oczywiscie co innego...
Zgłoś wpis
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
gabriel napisał:
Vi viser til søknad om lån kr 140.000 til kjøp av andelsleilighet med kjøpesum kr 160.000.
Andel fellesgjeld er kr 566.140. Totalpris er kr 726.140.
Saken har vært oppe til behandling og vi beklager å meddele at søknaden ikke er innvilget.
Bakgrunnen for avslaget er at sikkerheten ikke tilfredsstiller bankens krav.
Leiligheten er allerede belånt med andel fellesgjeld som utgjør ca 78% av totalprisen.

Med vennlig hilsen
for SpareBank 1 Nord-Norge
Hjemmeside: www.snn.no
---
Otrzymałem na pocztę , taki oto Liścik Miłosny z Mojego Banku ...
Ogólnie rozumiem jego treść , jednak co do szczegółów to już nie bardzo .
---
Czy jest Tu Jakaś Osoba , która w przystępny sposób , mogła by ten tekst przełożyć z Bankowego Żargonu , na bardziej przystępny robotniczy język ?
---
Zwłaszcza mam problem z procentami i długiem publicznym !?. Magia ...
Co to ma wspólnego z tym iż chcę sobie tą klitkę kupić za kredyt , który i tak będę spłacał Ja , a nie ktoś Inny .

najprostsze rozwiazanie: tam gdzie mieszkanie jest zadluzone (najprawdopodobniej spoldzielnia - zloz wniosek o rozbicie na raty - dadza Ci papier ze udzielaja Ci pozyczki na zalegla sume na okres 10lat) i z tym idziesz do banku po promese i wtedy bank daje Ci gwarancje ze wyda Ci pozyczke w kwocie x.
15% minimum od calosci (totalsum) tak czy siak musisz miec na koncie, nie w skarpecie ale na koncie!!!! i juz....
pozniej Ci przetlumacz dokladnie jesli chcesz bo batt w lapku pada a nie chce mi sie szukac ladowarki
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Oto jednostka która zawitała w Progi Mojej Wsi i przywiozła dwa Browarki Specjalnie dla Mnie .

---
Ahoj ...

---
A to jest oficjalna strona tej Jednostki .
---
www.hiocean.pl
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
I oto , po znojnym czasie pracy na terenie Norge , nadszedł czas URLOPU .
---
ZNACZY ... !!!

F E R I E ...!!!

---
Tak tak , nie inaczej !!!
---
Za SZEŚĆ godzin , zamiast zbierać się powoli z łóżka do PRACY ...!

Zasiądę wygodnie w Fotelu Lotniczym i "Wyfrunę" z tej Mojej Wioski ... na "zasłużone" wakacje ...!!! .
---
I polecę via Oslo do Polski ... na ciepłą wódkę , małosolne ogórki i parę Innych regionalnych Przysmaków , Których w Norge i ze świeczką nie Uświadczysz ...!!! .
---
Ech i znowu cała Wiocha , będzie żłopać KARTON , Teskowego Browara w bramie , a Gabryś będzie rżnął ... BONZO ... !!!
I nosił będzie się z Pańska ...
---
Tym samym , Oznajmiam
WSZEM I WOBEC iż z Forum MN ... również biorę sobie Urlop . / minimum na tydzień /
A CO ...?!
Nie mogiem ...! .
---
... PA PA ...
... CAŁUSKI ...
... BUZIACZKI ...

GABRIEL

Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
... OSLO ... Gardermoen ...!!!
Tą drogą ...!
POZDRAWIAM WSZYSTKICH Z OSLO ...
HEJ...

---
Co prawda wysłałem pozdrowienia grupowe ...sms... do ZNAJOMYCH , jednak nie bardzo jestem w tym biegły i domniemywam iż nie do każdego doszły ...
---
Jeszcze moment ... jeszcze chwila i przez Morze do Polandii ...
---
Łaziłem po wszystkich Lotniskowych zakamarkach z nudów i szukałem tych Naszych rodzimych ZŁODZIEJASZKÓW ... ! ode Koronek które z ciężką Krwawicą wypracowujemy
---
A bardzo szybko z TĘPĄ GŁUPOTĄ TRACIMY ...!!!
---
Niestety , albo jeszcze Śpią , lub za duży ... wakacyjny ruch na hali , a i Osób Dozorujących bardzo dużo wszędzie ...!!! .
---
Niemniej Faktycznie , można bardzo łatwo wysupłać z tłumu , Tych którzy co chwila sprawdzają ukryte dokumenty i pewnie też Forsę ... i nie są to Polacy , akurat loty są do ciepłych krajów i Ludziska Szprechają całkiem dziwnymi dialektami ...
Znaczy , nie tylko Nasze ... "przezorne" ... roztargnienie , i brak wiary w własną pamięć , co do ukrytych anterfaktów
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
... P O L S K A ... !!!

Co prawda już od dobrych kilkunastu godzin , niemniej dopiero teraz , mam dostęp do Netu .
---
Dom , normalne Polskie łózko , zgrzewka Polskiego Lecha ...!!!
---
SOBOTA ... !!!
Czas krótkiego , Alkoholowego Relaksu ...
---
Jeszcze tylko jedna , odpowiedz na FORUM i tak jak sobie obiecałem ... !!! .
---
FERIE ...! od CAŁEJ NORWEGI ... na parę dni .
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok