Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
8929 Postów
Maniak
marianek napisał:poza tym jestem zabezpieczony na wypadek, gdyby jednak przyszło jej do głowy "zerwac jabłko"......
Skoro tak jest , jak sam piszesz , to dlaczego tak wszystko wokoło negujesz i bez mała każdemu ubliżasz ...!? .
---
Jedni , potrafią żyć zgodnie na odległość , a inni nawet razem "drą koty" .
---
Szanuj decyzje tych , którzy mieszkają tu w Norge pełną Rodziną , pewnie inaczej nie potrafią .
---
A to , że nieraz nie potrafią się przestawić logicznie na system Norweskiego Państwa Policyjnego .
---
CÓŻ , nie każdy jest Optimusem i Mariankiem , że o Sobie ... nieskromnie nie wspomnę .

Ech ... Norge , ...................................................................................................
Zgłoś wpis
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
jasta102 napisał:
oj ty gepardzie
to już nie szukasz tej z klasą?

przypomnij sobie a little johnie, ze ja szukałem tam TYLKO fajnych przyjaciół....: )

tą z klasą mam od 20 lat u mego boku : )

Nie zartuje, moja żabka to moja najlepsza inwestycja w zyciu!

Boska jako zona, kochanka,kolezanka,kolega i najwazniejsze, ze jest wspaniała matką!
Zgłoś wpis
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gabriel napisał:
jasta102 napisał:
gównoś chłopie z piekarzami rozmawiał
bo każdy dobry fachowiec by ci powiedział,
ze polskie zboża do pieczenia smacznego chleba się nie nadają
nie ten klimat

Jasta zajmij się lepiej spacerkiem po butikach , bo ani tu z ciebie pożytku ani tam .tyle samo co i z ciebie
Ciekawe , że ten chleb , tak przez ciebie opluwany , dał tobie czas na dorośnięcie by spieprzyć z kraju jak szczur w czasach które były takie jakie były .
Ciekawe jakie miałeś w PARTII plecy , że dostałeś paszport za ŻELAZNĄ KURTYNĘ !? .spieprzyłem w 1990 po upadku komuny
---
Ponadto nie jestem chłopem , gdybym nim był , nie wyjeżdżał bym z kraju za chlebem , sam bym sobie Go piekł , na przyzbie z własnego prywatnego zboża .za komuny głównie chłopstwo z białostockiego, rzeszowskiego i góralskie wyjeżdżało
---
W Mojej Młodości , kiedy Ja pobierałem nauki , nie było takich głupio mądrych "Jastów" i ich demagogi , polityczno-narodowych .
Chłop siał zboże i zbierał plony , młynarz przerabiał zboże na mąkę , piekarz piekł , a JA z Moją Rodziną Jedliśmy Te Owoce ... i każdy był z siebie zadowolony .gratulacje, że tak ci dobrze z tą rodziną wyszło
Tym co było źle , siedzieli jako polityczni w kibitkach , lub musieli spierdalać przez zieloną granicę .
---
Nie wmówisz nikomu iż ten dzisiejszy dobrobyt jaki jest , to tylko pozostałość przedwojennych pejsatych . nie to zalew gotówki po wstąpieniu do UE i od polskich parobków
---
Do dzisiaj żyją Ludzie którzy mają Swoje małe ojczyzny i ani grosza z emigracji , a pomimo tego nie klepią ŻADNEJ "biedy"...

---
Ponadto , co ty rozumiesz przez pojęcie :
-smaczny chleb ...chleb dla naszego kręgu kulturowego
dla kogoś w Andach ...
- New Jorku ...
- Israelu...
- RPA ...
- I tak dalej z Chinami włącznie ...
---
Zwiedziłeś trochę Świata , za tym Lepsiejśim ... CHLIBEM ... a i tak w końcu łazisz po Krakowskich błoniach i nabijasz kabzę obcemu kapitałowi którego są te Butiki ...
---
W twej głowie to groch z kapustą od tego internacjonalistycznego bełkotu .

oj ty durniu po zawodówce
Zgłoś wpis
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marianek napisał:
jasta102 napisał:
oj ty gepardzie
to już nie szukasz tej z klasą?

przypomnij sobie a little johnie, ze ja szukałem tam TYLKO fajnych przyjaciół....: )

no faktycznie
ja przecież też tylko tam szukałem przyjaciółek
a nie żony
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:W Mojej Młodości , kiedy Ja pobierałem nauki , nie było takich głupio mądrych "Jastów" i ich demagogi , polityczno-narodowych .
Chłop siał zboże i zbierał plony , młynarz przerabiał zboże na mąkę , piekarz piekł , a JA z Moją Rodziną Jedliśmy Te Owoce ... i każdy był z siebie zadowolony .gratulacje, że tak ci dobrze z tą rodziną wyszło...SZŁO TU O RODZINĘ Z RODZICAMI I RODZEŃSTWEM ....!/ a nie o moją rodzinę , jaką tworzyłem z żoną i Naszymi dziećmi /
---

Po rozwodzie , zamiast się ROZPIĆ ... ,poszedłem do szkoły i skończyłem Technikum z Maturą .
W międzyczasie uzyskałem uprawnienia budowlane , zdobyłem zawód Nauczyciela Zawodu . Rozpocząłem studia , jednak olałem to ... stwierdzając iż z jednej skrajności wpadam w drugą skrajność .

Zgłoś wpis
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gabriel napisał:
jasta102 napisał:W Mojej Młodości , kiedy Ja pobierałem nauki , nie było takich głupio mądrych "Jastów" i ich demagogi , polityczno-narodowych .
Chłop siał zboże i zbierał plony , młynarz przerabiał zboże na mąkę , piekarz piekł , a JA z Moją Rodziną Jedliśmy Te Owoce ... i każdy był z siebie zadowolony .gratulacje, że tak ci dobrze z tą rodziną wyszło...SZŁO TU O RODZINĘ Z RODZICAMI I RODZEŃSTWEM ....!/ a nie o moją rodzinę , jaką tworzyłem z żoną i Naszymi dziećmi /
---

Po rozwodzie , zamiast się ROZPIĆ ... ,poszedłem do szkoły i skończyłem Technikum z Maturą .
W międzyczasie uzyskałem uprawnienia budowlane , zdobyłem zawód Nauczyciela Zawodu . Rozpocząłem studia , jednak olałem to ... stwierdzając iż z jednej skrajności wpadam w drugą skrajność .

a niech będzie po Technikum z Maturą
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:a niech będzie po Technikum z Maturą
Tak , tak ... WIEM ...
---
Nadal jestem durniem , ponieważ dyskutuję z tobą .
---
Tylko co robić dzisiaj , na Północy Norge ,o tej porze , dlatego staram się szlifować ciętość języka .
---
Który stępił się znacznie , przez ten okres wychodzenia z wakacyjnego , prywatnego dołka .
---
Ech ... Jsta ... zamiast ogórów i fafusty z ciepłą wódą ,
przywieź z tych Błoń , ...DUŻY KAWAŁ PYSZNEGO POLSKIEGO CIASTA ...
---
Pomimo tego iż te Nasze Ojczyste zboże , nie nadaje się nijak , na ŚWIATOWE wypieki ...

ECH... co z wieczorny samotny pech .
Zgłoś wpis
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gabriel napisał:
Tak , tak ... WIEM ...
---

to akurat chyba najmniej istotna przyczyna
Zgłoś wpis
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
gabriel napisał:
Tak , tak ... WIEM ...
---

to akurat chyba najmniej istotna przyczyna

Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Mam takie skromne pytanie .
---
Jakim trzeba być przygłupem na terenie Norge , by móc skorzystać z podobnej oferty , jaką oferuje firma podatkowa .
---
W dobie ogólnego i nieskrępowanego dostępu , do niezmierzonych zasobów w Internecie , na tematy ekonomiczne , nie tylko obowiązujące na terenie Norge ... ! .
---
OTO PRZYKŁAD :

usługi podstawowe :
Rozliczenie roczne "pendler" - 1000,- NOK
Rozliczenie roczne "standard 10% - 600,- NOK
Wniosek o zasilek rodzinny 800,- NOK
Rejestracja firmy jednosobowej 1000,- NOK
Tlumaczenie pisma (ogolnie - nie doslownie) 150,- NOK/za pismo
Zamowienie PIN-kodow (piny potrzebne do zalatwiania spraw urzedowych) - GRATIS
---
Z wrażenia aż się "zapowietrzyłem"

SZOK - amok-