Coraz gorzej z tą naszą społecznością , nie tylko na Tym Forum .
---
Wychowywałem się zawsze w pobliżu piekarń , ba , jako "przedszkolak" , okna naszego domu , stykały się z umieszczoną w budynku mieszkalnym , poniemiecką piekarnią .
---
Przez całe dzieciństwo ,zawsze jadłem tylko i wyłącznie ciepły chleb i bułki ..
Niemniej w domu był zwyczaj , że jak kromka chleba upadła na ziemię , to ją się podnosiło i całowało .
---
W dorosłym , prywatnym życiu już takich luksusów nie miałem , coraz dalej mieszkałem od piekarń i samego zapachu , ciepłego piekarniczego chleba .
Niemniej jak upadnie mi kromka na podłogę nawet ta Norweska to też ją podnoszę i całuję jako przeproszenie .
---
A wy tutaj , obrażacie na wszystkie możliwe sposoby , ten pospolity pokarm , jakim jest zwykły chleb ...! .
Porównując do smaku
- papieru toaletowego ...
- do gówna ...
---
...WSTYD I GAŃBA ...
---
Nie napiszę byście się opamiętali ... to i tak nic nie da .
Ponieważ jak ktoś niema szacunku do siebie samego / swojej prywatnej historii rodzinnej / , to będzie opluwał wszystko dookoła , jak leci z własną osoba na czele , mówiąc iż tak ma być i to tylko przecież deszcz zwykły pada ...!!! .
---
Jeden je ... kneppi brød , lofft... za 7-8-nok ... i dla niego inne chleby to tylko chemia /taka prawda / .
Inny je tylko te z górnej półki , za sumy powyżej 20-nok i wzgardza tym zwykłym / przesiąkł już chemią /.
---
Mnie piekarze uczyli iż najsmaczniejszy i najzdrowszy to ten chleb , którego wcale nie jem .
A jeżeli już , to ten zwykły ... zrobiony z mąki , wody , ziarna , drożdży naturalnych , posypanym makiem .
---
NIGDY , nie spotkałem się z takimi wyzwiskami i to przy dyskusji o chlebie ...
Co się z Nami Ludziska zaczyna dziać , skoro skaczemy sobie do gardeł z tak prozaicznej przyczyny ...
---
ECH ... co za pech , ten zwykły wzgardzony pospolity chleb .
Pozdrawiam Ludkowie Mili .