Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1549 Postów

(aga31)
Maniak
To moja Julka jest prawie taka sama. Ostatnio w helse babeczka powiedziala,ze duuuza,he,he
Ale Zuzia i tak ladnie przybiera Pamietam,ze jak wychodzilas ze szpitala z nia,to wazyla 2600 A teraz prosze,jak ladnie wyrosla,hi,hi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Heh no Zuzia wyrosla, rozwija sie normalnie nikt nie wierzy ze to wczesniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Zuzia robi am am
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Super am am
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Cześć dziewczyny

Tak piszecie o tym karmieniu piersią, o problemach z brakiem pokarmu, z nadmiarem, bolących sutkach itd itp to zaczynam się bać co mi się przytrafi ;/

Choć jak do tej pory ciążę mam identyczna jak moja mama, więc może z karmieniem piersią będzie tak samo. Mama akurat miała nadmiar pokarmu zawsze i oddawała równie do szpitala dla innych dzieciaczków. Nie wiem jak długo byłam dostawiana do cycka ale na pewno bardzo dłuuugo. Ciekawe jak to będzie ze mną i moim maluszkiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Tuptusiowata ,nie zamartwiaj sie na zapas Ale jesli moge Ci cos doradzic,to jak juz bedziesz pierwsze razy karmic i nie bedzie Ci szlo dobrze, przycisnij polozna,zeby Ci pomogla. Nie odpuszczaj. Niech skontroluje Twoja technike i to jak dziecko ssie. Ja mimo super warunkow do karmienia 2 miesiace sciagalam mleko. Zla technika i skonczylo sie na koszmarnym bolu z powodu uszkodzonych sutkow. Trafilam akurat na mlode dziewczyny w szpitalu. Konkretnie olewaly swoja prace. A jak przyszla fajna polozna to juz wychodzilam do domu. Po za tym chyba sie troche wstydzilam prosic o pomoc. I wyszlo jak wyszlo. Ale nie dalam sie 2 miechy butla i potem tylko piers,hi,hi Bedzie dobrze
No i jak Ty sie czujesz? Sa jakies skurczyki?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Czesc dziewczyny ale się rozpisałyście ))

Wera - no pięknie niunia przybiera a jakie ma włoski, śliczna niunia

Tuptusiowata - przede wszystkim nie zamartwiaj sie na zapas, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie zastosuj norweską metode ikke stres
I ma racje Aga31 - koniecznie proś położne w szpitalu o pomoc. Absolutnie. U mnie większość położnych przychodziła i po prostu przystawiała mi mała do piersi nie patrzac jak ja to robie ani mnie nie uczac. Ale była jedna, szwedka, która poswieciła mi ejdnej nocy pare godzin i odtad poszło swietnie. Zreszta ona sama mi powiedziała, ze w Szwecji przywiązuje duza wieksza wage do karmienia i technik i ucza tego - nie wypuszczaja ze szpitala jesli kobieta ni eopanuje techniki przychodziła do mnie z pluszowym cyckiem i tlumaczyła i pokazywała, a potem siedziała ze mna i IDa i cwiczyłysmy praktycznie Bardzo mi pomogła.

Ja już byłam z Ida u lekarza - płuca czyste na szczescie, ale na kaszel dostała syropek, zeby jej sie latwiej oddychało. Musialysmy tez przelozyc srodowe szczepienie. Mam nadzieje, ze syrop pomoze i kaszelek malej minie.

Dziewczyny kupiłam dzis pampersy 3-ki i one sa fioletowe??????????? Jakby je ktoś w gencjanie wypłukał??????? Masakra jakas?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Kasiar12 - Zuzia am am cudna ta Wasza córcia

Tuptusiowata a ty już tuż tuż chyba? Jakieś objawy? Coś sie dzieje?

Anetak - masz racje ja czasami sie czuje jak osobisty smoczek Idy )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Moje trójki pampersowe sa zielone "morskie", az bylam sprawdzic w sypialni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów