Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Kalba i Aga31 - dzięki, będę te klasyczne kupować, a nie gencjanki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Aga skoro jem 3 razy więcej niż mój mąż to żołądek muszę mieć ogromny więc wiedząc ile mężuś wsuwa to porównałam mój do arbuza

Żołądek jak arbuz a brzuszek jak piłka od kosza i pół od siatkówki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Aneta Kubacka
(anetak24)
Początkujący
Pampersy 3, kiedy my takie nosilismy Moj syn juz na 5 jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Witam mamuski
U mnie od rana pruszy drobniutki ale gesciutki sniezek za oknem.Jest lekki wiaterek ale chyba nie zniecheci mnie to do zostania w domu z synkiem-zobaczymy jak bedzie pozniej
Marzenie masz racje,ze Twoj Olik wazyl wiecej od mojego GabrysiaGabrys jak sie urodzil to wazyl 3280 i mierzyl 50 cm.A jak wychodzilismy do domku to wazyl 3150
Kasiar12 Zuzia jak na wczesniaka niezle nadrobila roznice i spora z Niej dziewczynka a kolejny filmik tez cieszy oko hehe I jaki ma apetycik fiu fiu
Tuptusiowata pamietam,ze ja tak wsuwalam kilka bodajze dni przed porodem hehe!Podaje Ci link,w ktorym o tym pisza

www.badz.pl/porod/to_juz_czas_oznaki_kto...ym_sie_porodzie.html

Ja tez mialam sporo obaw co do tego czy dam rade karmic,czy uda mi sie przezwyciezyc trudnosci ktore dotykaja mamusie podczas nauki karmienia piersia,ale mimo drobnych technicznych klopotow dot.techniki karmienia i mimo ze brodawki byly przez pewien czas niezbyt wyciagniete by Gabis mogl je chwycic to wszystkie te problemy pokonalam dzieki poloznej w hotelu i dzieki determinacji i dzis ciesze sie z karmienia piersia bo to jest to o czym marzylam bedac w ciazy

Kobietki jesli chodzi o pieluszki to ja kupuje w Coop Obs PAMPERS BABY DRY nr.3 i jest ich w tym kartonowym duzym pudle 136 sztuk za 99 Nok i one sa zielone!Nie maja ani ladnego ani brzydkiego zapachu.Jak teraz powachalam to maja taki neutralny pieluchowy zapach hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Karolina .....
(karolina09)
Początkujący
witam, chyba kiedyś już się tu wypowiadałam, ale jeśli mogę dołączę do Was ponownie ponieważ mam kilka pytań, Pewnie były już tu poruszane, ale jest tyle stron że jak bym miała je wszystkie przeczytać i poszukać tego co mnie interesuje to by mi to zajęło z 3 dni
Jestem mamą 5,5 letniego Michałka i jestem w 20 tyg ciąży. W norge jestem pierwszy raz w ciąży i jestem kompletnie zagubiona.
Pierwszy raz u lekarza byłam w 14 tyg, założył mi karte , zrobili badania krwi i moczu. Po 2 tyg dostałam skierowanie na usg do szpitala. Usg miałam dzisiaj tj. 20 lutego, wszytsko jest w porządku, nie bardzo rozumieliśmy z mężem co do nas lekarka mówiła ale to że jest dziewczyna i że wszystko jest ok to zrozumieliśmy. I teraz mam pytanie, co dalej? Kiedy sie wybiera położna? gdzie się ją wybiera? kiedy kolejna wizyta u lek.? jakieś badania??
co dalej dziewczyny, pomóżcie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
karolina.voll ,Gratuluje Czyli jestes po usg polowkowym Na wizyty kontrolne mozna chodzic do fastlege(lekarza ), do poloznej lub na przemian. Jesli chodzi o polozna to musisz isc do helsestasjon i powiedziec,ze jestes w ciazy i potrzebna sa Ci wizyty kontrolne u poloznej. Lub tez mozesz chodzic do przychodni. Ale to musisz poinformowac swojego fastlege. Wtedy na kazdej wizycie wyznaczy Ci nastepna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Natalia P
(Natalia1625)
Początkujący
witamy karolina.voll, ja jestem w 23 tyg, wiec nie duża miedzy nami roznica, i tez bedzie dziewczynka u nas.
mnie moj lekarz na pierwszej wizycie dal rozpiske, w ktorych tygodniach ciazy mam sie zglaszac na kontrole,po usg wizyta u lekarza u mnie jest w 24 tyg, na kartce tej byl tez nr do przychodni w ktorej sa polozne, jeszcze nie dzwonilam , nie bylam, ale za jakis czas sie wybiore, pamietam ze dziewczyny pisaly, ze o polozna trzeba w najbilzej przychodni zapytac, nie wiem jak jest u Ciebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Witam Nowa mamuśkę

Proponuje na następna wizytę poprosić o tłumacza, ja takiego dostane na następna wizytę którą mam w następnym tyg no chyba, że zdarzę urodzić do tego czasu. Co do wyboru położnej to tez na ten temat trzeba porozmawiać z lekarką która Cię prowadzi. Ja np nie wybierałam położnej w ogóle. Całą moją ciąże prowadzi lekarz rodzinny. A kolejna wizyta powinna być ustalona po wizycie lub przyślą Ci zawiadomienie pocztą. Ja np tak mam, że jak lekarka nie jest pewna terminu kiedy to ostatnio wysłała mi zawiadomienie pocztą a tak wcześniej dostawałam wydrukowana kartkę z terminem od razu Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam. Ale inne Mamuśki maja więcej wiedzy, bo są tu dłużnej więc na pewno również pomogą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Wlasnie tak O polozna mozna tez zapytac w przychodni. Oczywiscie to lekarz powinien Cie o tym sam poinformowac. Ale widze,ze roznie to bywa tutaj...
I tez chodzilam tylko do lekarza Jak cos sie dzialo to kierowal mnie na badania do szpitala.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Aga31 - dzięki za życzonka zdrówka dla Idy, mam nadzieje, ze si epoprawi. Jakas nieprzytomna dzis jestem, spac mi sie chce jak diabli. A wieje u nas jakby się ktoś powiesił.

karolina.voll - gratulacje
ja sie tu sprowdziłam w 20 tc imój mąż zadzwonił wcześniej do helsestasjon i umówi l mnie na wizyte do połóżnej. I dalej juz położna ustalała terminy wizyt, powiedziała też, że mogę chodzić do lekarza. Mysle zatem, że najlepiej będzie jak sie skontaktujesz jak najszybciej z helsestasjon. ew. ze swoim fastlege
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok