Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
75 Postów
Natalia P
(Natalia1625)
Początkujący
zgadazm sie z Tutusiowata, najlepiej umowic sie na wizyte do swojego lekarza, zamowic tlumacza jak jest potrzebny i o wszystko go zapytac, pokazac wyniki z usg i uzgodnic jakies terminy wizyt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Karolina .....
(karolina09)
Początkujący
dzieki dziewczyny, zrobie tak, ze umowie sie do swojego fastlege, wezme tlumacza i sie wszystko wypytam.
dzisiaj szoku doznałam jak mi szwagierka powiedziała ze to usg połówkowe było moim ostatnim usg tutaj, to prawda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Witam nowa mamusie

Lady_dosia ja rowniez sie dolaczam do zyczen zdrowka dla malenkiej
i wiem jakie to jest meczace jak dzieciatko jest chore

Nana- tak mala ma apetyt . Dzis np. gotowalam jej zupke pomirowa z makaronem to zjadla o 12 (okolo 200ml i juz ladnie gryzie itd. wiec malo co blenduje) , a teraz o 15 zjadla mala poledwiczke z kurczaka , lyzke ziemniakow z koperkiem i lyzke gotowanego szpinaku z maslem

a tak wyglada Zuzia po obiadku

J
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Karolina.voll- z tego co wiem to prawda, ja mialam ostatnie USG w 27 tyg. jeszcze jak bylam w Polsce. Mimo ze mialam zagrozona ciaze o ktorej lekarz tutaj wiedzial, nie mialam juz wiecej USG to porodu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Z tego co ja wiem, to przysługują 2 USG na całą ciąże a resztę jak chcesz więcej lub częściej to wtedy prywatnie i trzeba zapłacić dość sporo.

Ja akurat nie miałam żadnego USG robionego tutaj, bo do 6 miesiąca mimo bycia tutaj miałam wizyty w Polsce a potem tutaj lecz powiedziała mi moja lekarka, że się nie kwalifikuję na ostatnie USG, bo jestem już po terminie do którego tygodnia robią to ostatnie USG. A to chyba do 32 tygodnia potem już nie. Bynajmniej tak mi mówiła moja lekarka ale może jest gdzieś inaczej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
karolina.voll ,jest tylko 1 usg i wlasnie polowkowe. Reszta w swoim zakresie. Czyli prywatnie niestety... No chyba,ze sa wskazania,to kieruja na wiecej bezplatnie. Ja mialam takie 2. Ale to ze wzgledu na podejrzenie wady serca u mojej Julki.

Zuzia cudowna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Ja mialam to szczescie, ze moj lekarz rodzinny ma usg w gabinecie, wiec robil mi co miesiac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Kalba, Ty szczesciaro,hi,hi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Aneta Kubacka
(anetak24)
Początkujący
Witaj Karolino, moje gratulacje- nudnej i bardzo ksiazkowej ciazy zycze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Natalia P
(Natalia1625)
Początkujący
aga31, zgadzam sie- Kalba szczesciara,
moze co miesiac to nie, ale tak ze 3, 4 usg to by sie przydalo. Dobrze ze swieta i wyjazd do Polski zblizaja sie wielkimi krokami(obym tylko przetrwala ta podroz w miare dobrze) to nadrobimy zaległości i zobaczymy nasza Inge jeszcze raz w brzuszkuhihi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok