Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
73 Posty
Aneta Kubacka
(anetak24)
Początkujący
halas napisał:
anetak 24mam pytanie czy jest teraz sens brać tabletki antykoncepcyjne dla matek karmiących bo sie zaopatrzyłam jeszcze chyba mam z 3 opakowania czy lepiej zmienić na inne co o tym myślisz?

Powiem Ci tak. Ja teraz tez brałam cerazette, mój syn przestał cyca ssać w pażdzierniku a ja miała ostatnie 3 op, i ja je wybrałam teraz biore ARTIZIA i ja w ciaze niezaszłam a jak mąz przyjechał na miesiac to się nienudziliśmy. Musisz tylko pamiętać aby braćje o stałej poże a najlepiej godzinie. Jeśli Cię stać i masz ochote na zmiane to idź do gin po nową antykoncepcje. Ja jeszcze wstrzymałam się ze zmianą tab, bo czekałąm jak mleko skończy mi wypływać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Aneta Kubacka
(anetak24)
Początkujący
Tuptusiowata napisał:
Aneta, to szkoda. Ale tam pewnie również będzie dobrze

Halas będzie dobrze :*

Do Bergen się napewno wybiore bo mamy tam znajomych z którymi jesteśmy w kontakcie. Więc kto wie, może się spotkamy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
DZIEWCZYNY JESTEŚCIE NIE ZASTĄPIONE DZIĘKUJĘ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Halas - moim zdaniem najważniejsze jest, że dziecko czuje się kochane i szanowane, to była młodego decyzja, żeby odstawić się od piersi a przecież jak sama piszesz przytulacie się i całujecie ciągle, więć bliskości mu nie brakuje Dałaś mu co najlepsze - mleko mamy przez 6 miesięcy

A co d teściowych - fajna teściowa to skarb na swoją też nie mogę narzekać, kochana z niej babeczka.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
ah ja tez nie karmie Milenki cycusiem nie najadala sie w ogole czasem siedziala przy cycku 3 godz i glodna wiec wysiadlam nie dalam rady ale karmie ja przynajmiej raz dziennie cycusiem chociaz tyle
ale tez wolalabym cycusiem wygodniej no i niby zdrowiej no ale trudno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
u nas najgorzej wieczorem z jedzeniem wlasnie, mala moze byc z godzine i dluzej przy piersi i je i je. Ale znalazlam sposob ze w dzien odciagam jej pokarm, a wieczorem daje piers jedna, druga a potem na koniec to odciagniete mleko i tym sposobem tez spi mi w nocy po 4 a nawet do 6 h.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Sykepleier84 fajnie,ze sie wypowiedziales na tym forum
Mamuski ja to sobie tak mysle,ze jak nadejdzie dzien,w ktorym synusiowi bedzie za malo mojego pokarmu i bedzie glodny to poprostu na noc bede go dokarmiala mlekiem modyfikowanym nie rezygnujac z dziennego karmienia piersia.Za dnia bylby dokarmiany kaszkami i obiadkami oprocz cycusia a na noc cycus plus mleko modyfikowane-no ale czas pokaze czy tak bedzie bo mozna sobie tak gdybac a roznie moze bycJak narazie wystarcza mu moje mleczko a i w nocy dwa razy go karmie a mleczko wtedy jest pozywniejsze i dzieki temu synus sie najada i czuje sytosc
Wera to Wiki ma spory juz apetycikTo dobrze bo cycusiowe mleczko to zdrowkoNocne karmienie jest najpozywniejsze bo mleczko jest wtedy najtlustsze i dzidzia wtedy szybciej przybiera na wadze i dluzej czuje sytosc
Halas od tego jestesmy by sie tu wspierac Ty tez mi nieraz duzo pomoglas Odkad odwazylam sie dolaczyc do Was mamuski forumowe duzo skorzystalam na Waszych poradach a i sama jak moge to staram sie pomagac Oby inne mamusie czytajace to forum wyszly z cienia i dolaczyly do Nas bo w kupie sila-bez zlych skojarzen co do slowa w kupie
Im Nas bedzie wiecej tym wiecej bedzie porad i wsparcia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
dziewczyny ja też karmię Ide tylko piersią i faktycznie czesto wieczorem je z obu piersi (normalnie karmie ją systemem naprzemiennym, raz lewa raz prawa pierś), ale nie zawsze. czasami je 20 minut, czasami trwa to godzine, ale spi mi w nocy po 6 godzin bez problemów, jak dotad również dobrze przybiera - jak widac zatem każde dziecko jest inne i na każde inne sposoby są - najwazniejsze, zeby byly skuteczne, pasowały mamie i dzidzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
lady dosia, ja na poczatku w gole dokarmialam systematycznie modyfikowanym przez moze 2 tyg bo myslalam ze nie dojada, ale pozniej zaczelam swoje dawac jej odciagniete zeby sprawdzic czy moze sie nie myle, i fakt mylilam sie bo po wizycie w helse okazalo sie ze na tydzien przybiera az 300g na moim mleku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok