Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

31 Postów
Anna Szzzzz..
(Vagabunda)
Nowicjusz
Hej Magdaleno,
W Norwegii niestety jest tylko jedno USG "z przydzialu", robione zazwyczaj miedzy 18tym a 22gim tygodniem ciazy. Jesli zamierzasz prowadzic tutaj ciaze i tutaj rodzic - ciezko bedzie im stwierdzic czy sa jakies komplikacje i czy dzidzia rozwija sie prawidlowo jesli nie bedzie Cie w piatym miesiacu ciazy na miejscu. Pewnie o to im chodzilo. Sprobuj wytlumaczyc, ze wyjedzasz na dlugo i ze zrobisz sobie usg w Polsce w okreslonych przez nich terminie (mniej wiecej).
Pozdrawiam, Ania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Anna Szzzzz..
(Vagabunda)
Nowicjusz
Dopiero przeczytalam ponizszego posta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Alina Milena xxx
(milenaa86)
Wiking
Jestes w 31 tc i wybierasz sie do PL No to odwazna jestes !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Anna Szzzzz..
(Vagabunda)
Nowicjusz
Hej Kobietki, czy moglybyscie opisac swoje doswiadczenia zwiazane z porodem w Norwegii (jesli ktoras tutaj rodzila)?? Nie mam doswiadczenia ani porownania, poza tym, ze bralam udzial w rodzinnym porodzie w Polsce kiedy moja siostra rodzila. Moj dzien zbliza sie nieuchronnie i chcialabym zebrac od Was informacje - jak sie pozna wroga nie jest taki straszny.
Pozdrawiam serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Alina Milena xxx
(milenaa86)
Wiking
Ja porod w No wspominam bardzo dobrze, mino to ze bylo to strasznie dlugo :/ Wody odeszly mi w piatek, a dopiero urodzilam w poniedzialek Wszyscy bardzo sie starali aby mnie pocieszyc i mi pomoc. Stosowali rozne metody aby przyspieszyc porod, np. akupunkture, czopki rozluźniające itp. Byli bardzo mili dla mnie i mojego męża. Przynosili nam jedzenie i picie do pokoju. O wszystkim co sie dzilo bylismy informowani jako pierwsi. Starami się bardzo!! Bardzo mila obsluga- jesli tak to moge nazwac. Caly czas pytami mnie sie czy chcem epidural-przeciwbolowo. Ja wspominam te dni bardzo dobrze. Nawet po porodzie czulam sie jak królowa Skakali nad nami jak byśmy byli rodziną królewską Ja po porodzie jeszcze tydzień gościlam w szpitalu, bo moj syneczek byl wczesniakiem i na dodatek nie chcial ssac piersi i spadal z wagi
Ale bardzo dobrze się nami zajmowali. Jakbym zdecydowala sie na drugie dzicko to tylko w NO Ale ja już podziękuje- jedno mi starczy- innego zdania jest moj mąż... ale jak dobrze ze on o tym nie decyduje
Także mam nadzieje Aniu, ze sie troche uspokoilas. Naprawde dobaja o ciężarne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Beatris, na te Twoje kurcze (nie myl ze skurczem porodowym) lydek polecilabym ci pic sok pomidorowy. mi on pomagal, a mialam je przy pierwszej ciazy takie mocne ze nawet w nocy z bolu sie zrywalam.

Ja nie mam wyjscia co do USG tutaj, biletu nie przebukuje bo nie moge, pilne sprawy w PL wzywaja. Jesli bedzie im ono potrzebne to beda musieli zrobic mi je kiedy indziej,lub popatrzec na zdjecie z Pl.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
kasia f.
(kasiula77)
Początkujący
pozwole sobie dolanczyc do grona szczesliwych mam ! Jestem juz mama i zarazem przyszla mama 6 tydzien dopiero happy. i dzieki dziewczyny za cenne rady ktore wyczytalam na forum odnosnie porodow w norwegi. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Kafar gratuluje czyli bedziecie miec prezent pod choinke nie ma nic wspanialszego wiem bo moja corka urodzila sie 18grudnia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Alina Milena xxx
(milenaa86)
Wiking
Prezencik jak znalazl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty