ladyinblue napisał:
[quote]Aleee fajny temat
Ja też rodziłam w Norwegii, dokładnie w Stavanger i dziś jestem szczęśliwą mamą dwujajecznych bliźniaków

Chciałam rodzić poprzez CC, ale lekarz doradził drogą naturalną i nie żałuję

O tym, że jestem w ciąży dowiedziałam się dopiero na półmetku, nie miałam żadnych symptomów, dopiero ja zaczęły mi się problemy z pęcherzem to lekarz mnie uświadomił, ze jestem w ciąży

A na drugi dzień, po pierwszym USG, że z dwoma chłopcami

Ja USG miałam robione co miesiąc, cała ciąża była prowadzona przez położną, nie przez fastlege, co mnie w sumie dziwiło

W ciąży przytyłam jakieś 20 kg, po ciąży jakieś 25 kg mniej, a po dwóch miesiącach przytyłam i wróciłam do swojej wagi. Najgorzej wspominam dwa ostatnie miesiące, bo byłam strasznie spuchnięta i ciężko mi się już poruszało

Ciążę donosiłam, poród miałam wywoływany i trwał aż godzinę

Każdemu życzę tak pomyślnego przebiegu całej ciąży. Dzieci zaczęły mi przesypiać noce po 6 tygodniach, a teraz nie mogę za nimi nadążyć

Chcemy tutaj zostać, lecz jedno, o co się obawiam to to, że któregoś dnia zaczną mi lepiej mówić po norwesku niż po polsku, a ja nie będę miała na to wpływu...
Pozdrawiam cieplutko :
Gratulacje !!!!! Bliznaków

ja mam papier z polski na cesarke ale chyba z niego nie skorzystam bo wsumie wole naturalnie jednach , chyba ze ja nie bede juz miała wplywu i bedzie konieczna . Miałam 2 operacje na oczy miałam zeza jak miałam 7 lat miałam pierwsza operacje na prawe oko i niestety ale anastazjolog dał mi za duzo narkozy bo mnie nei zwazył a ja nie wazyłam jak na swój wiek tyle co powinnam zawsze byłam malutka drobniutka teraz mam 157cm
Budzili mnie elektro wstrzasami ale dobudzili

Nastepna operacje miałam na lewe oko miałam w wielku 12stu lat podobno ze okulary bede nosiła do konca zycia . No i myslałam ze przez te operacje oka nie bede mogłą rodzic naturalnie ale okulistka stwierdziła ze juz minęło 10 lat od operacji i ze moge naturalnie a ja tak sie boje ze poprosiłam ja o wypisanie papierku na cesarke no i wypisała , przetłumaczyłam i mam tutaj ze soba ale terz nei chce z tego skorzystac . chyba ze tak jak mówiłam wczesnie , zsistnieje taka konieczność . Pozdrawiam