Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
26 Postów
Alina Milena xxx
(milenaa86)
Wiking
Co do witamin w NO to ja tez bralam ten caly zestaw, ale pozniej przeszlam na tran, lyk ochydy i mialam spokuj W calej ciazy przytylam chyba 17kg massakra byla ze zgubieniem tego : Jakbym miala donosic cala ciaze to bym chyba przytyla z 20kg hihi, ale juz mam z glowy ten problem Teraz przy Gracjanku sie nabiegam Wczesniej to chodzil sobie przy meblach, stole szakach... ale teraz zrobil sie wedrowniczek i musze go sssstrasznie pilnowac zeby nie upadl i nie rozbil sobie glowki ... taki los mam. Daje sobie rade sama
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja też dostałam Afipran w czopkach, uznałam więc, że lepiej się męczyć z mdłościami, niż wkładać sobie coś w d...
Ja mam inny problem, bóle żołądka, z niewiadomych powodów, cierpię na to od jakiegoś czasu, również gdy nie jestem w ciąży. Tyle, że jak zachodzę w ciążę, to wiem, że będą stale przez kilka miesięcy. Strasznie się w poprzedniej ciąży męczyłam, potem mi minęło, miałam pójść na gastroskopię, termin był już zaklepany, ale zapomniałam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
marta, Ciebie to ja podziwiam maluszki sa wspaniale

Madzia wychowywanie dwójki dzieci nie jest trudne ja już myslę o trzecim dziecku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
milenaa86 napisał:
Co do witamin w NO to ja tez bralam ten caly zestaw, ale pozniej przeszlam na tran, lyk ochydy i mialam spokuj W calej ciazy przytylam chyba 17kg massakra byla ze zgubieniem tego : Jakbym miala donosic cala ciaze to bym chyba przytyla z 20kg hihi, ale juz mam z glowy ten problem Teraz przy Gracjanku sie nabiegam Wczesniej to chodzil sobie przy meblach, stole szakach... ale teraz zrobil sie wedrowniczek i musze go sssstrasznie pilnowac zeby nie upadl i nie rozbil sobie glowki ... taki los mam. Daje sobie rade sama

Ja w pierwszej ciąży przytyłam ok 22kg i zgubiłam to w 3miesiące, w drugiej ciąży przytyłam ok 13-15kg w tej chwili dokładnie nie pamiętam i również po 3miesiącach wróciłam do swojej wagi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(beatris0302)
Wiking
Super milenaa86 że Twój Maluszek juz zaczyna biegać Oj to teraz na pewno będziesz miała oczy dookoła głowy Ja też jestem niestety tu sama i to w ciąży, języka nie znam i też się boje jak sobie poradzę z dzidzią jak już się urodzi- najbardziej tego się boje jak takie maleństwo wykapię albo czy będę wiedziała co zrobić jak zacznie płakać... Żebym tu miała kogoś z rodziny albo koleżankę to bym zawsze mogła się poradzić albo poprosić o pomoc.. A tak to wszyscy zostali w Polsce a ja tu z mężem... I nikt do mnie nie przyjedzie bo maja swoje obowiązki.. no ale cóż jakoś bedzie trzeba sobie poradzić...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
Magdalena Bogdańska
(ladyinblue)
Początkujący
Aleee fajny temat
Ja też rodziłam w Norwegii, dokładnie w Stavanger i dziś jestem szczęśliwą mamą dwujajecznych bliźniaków Chciałam rodzić poprzez CC, ale lekarz doradził drogą naturalną i nie żałuję O tym, że jestem w ciąży dowiedziałam się dopiero na półmetku, nie miałam żadnych symptomów, dopiero ja zaczęły mi się problemy z pęcherzem to lekarz mnie uświadomił, ze jestem w ciąży A na drugi dzień, po pierwszym USG, że z dwoma chłopcami Ja USG miałam robione co miesiąc, cała ciąża była prowadzona przez położną, nie przez fastlege, co mnie w sumie dziwiło W ciąży przytyłam jakieś 20 kg, po ciąży jakieś 25 kg mniej, a po dwóch miesiącach przytyłam i wróciłam do swojej wagi. Najgorzej wspominam dwa ostatnie miesiące, bo byłam strasznie spuchnięta i ciężko mi się już poruszało Ciążę donosiłam, poród miałam wywoływany i trwał aż godzinę Każdemu życzę tak pomyślnego przebiegu całej ciąży. Dzieci zaczęły mi przesypiać noce po 6 tygodniach, a teraz nie mogę za nimi nadążyć Chcemy tutaj zostać, lecz jedno, o co się obawiam to to, że któregoś dnia zaczną mi lepiej mówić po norwesku niż po polsku, a ja nie będę miała na to wpływu...
Pozdrawiam cieplutko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(beatris0302)
Wiking
heh ja też dowiedziałam się przez przypadek o ciąży byłam na wizycie kontrolnej i na cytologii i tak się dowiedziałam a byłam już w 2m-cu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
ladyinblue napisał:
[quote]Aleee fajny temat
Ja też rodziłam w Norwegii, dokładnie w Stavanger i dziś jestem szczęśliwą mamą dwujajecznych bliźniaków Chciałam rodzić poprzez CC, ale lekarz doradził drogą naturalną i nie żałuję O tym, że jestem w ciąży dowiedziałam się dopiero na półmetku, nie miałam żadnych symptomów, dopiero ja zaczęły mi się problemy z pęcherzem to lekarz mnie uświadomił, ze jestem w ciąży A na drugi dzień, po pierwszym USG, że z dwoma chłopcami Ja USG miałam robione co miesiąc, cała ciąża była prowadzona przez położną, nie przez fastlege, co mnie w sumie dziwiło W ciąży przytyłam jakieś 20 kg, po ciąży jakieś 25 kg mniej, a po dwóch miesiącach przytyłam i wróciłam do swojej wagi. Najgorzej wspominam dwa ostatnie miesiące, bo byłam strasznie spuchnięta i ciężko mi się już poruszało Ciążę donosiłam, poród miałam wywoływany i trwał aż godzinę Każdemu życzę tak pomyślnego przebiegu całej ciąży. Dzieci zaczęły mi przesypiać noce po 6 tygodniach, a teraz nie mogę za nimi nadążyć Chcemy tutaj zostać, lecz jedno, o co się obawiam to to, że któregoś dnia zaczną mi lepiej mówić po norwesku niż po polsku, a ja nie będę miała na to wpływu...
Pozdrawiam cieplutko :
Gratulacje !!!!! Bliznaków ja mam papier z polski na cesarke ale chyba z niego nie skorzystam bo wsumie wole naturalnie jednach , chyba ze ja nie bede juz miała wplywu i bedzie konieczna . Miałam 2 operacje na oczy miałam zeza jak miałam 7 lat miałam pierwsza operacje na prawe oko i niestety ale anastazjolog dał mi za duzo narkozy bo mnie nei zwazył a ja nie wazyłam jak na swój wiek tyle co powinnam zawsze byłam malutka drobniutka teraz mam 157cm
Budzili mnie elektro wstrzasami ale dobudzili Nastepna operacje miałam na lewe oko miałam w wielku 12stu lat podobno ze okulary bede nosiła do konca zycia . No i myslałam ze przez te operacje oka nie bede mogłą rodzic naturalnie ale okulistka stwierdziła ze juz minęło 10 lat od operacji i ze moge naturalnie a ja tak sie boje ze poprosiłam ja o wypisanie papierku na cesarke no i wypisała , przetłumaczyłam i mam tutaj ze soba ale terz nei chce z tego skorzystac . chyba ze tak jak mówiłam wczesnie , zsistnieje taka konieczność . Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
gama28 napisał:
Ja też dostałam Afipran w czopkach, uznałam więc, że lepiej się męczyć z mdłościami, niż wkładać sobie coś w d...
Ja mam inny problem, bóle żołądka, z niewiadomych powodów, cierpię na to od jakiegoś czasu, również gdy nie jestem w ciąży. Tyle, że jak zachodzę w ciążę, to wiem, że będą stale przez kilka miesięcy. Strasznie się w poprzedniej ciąży męczyłam, potem mi minęło, miałam pójść na gastroskopię, termin był już zaklepany, ale zapomniałam.

Naprawdę Ci współczuje !!! ja od początku ciązy naszczęscie nie wymiotowałam ani nic , tylko miesiąc temu miałam infekce dzieki której zdychałam tydzien czasu , nerka mnie strasznie bolała z prawej strony koszmar !!!! no ale wyleczyłam Tobie równiez zycze zeby Ci przeszły te boleści brzucha . Pozdrawiam !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Wkoncu byłam u lekazra rodzinnego , na pierwszej wizycie
Załozył mi karte ciązy , zwazył mnie wyszło na to ze 10kg od poczatku ciązy przytyłam , zmierzył cisnienie , posłuchalismy bicia serca dziecka i przeprowadził rozmowe no i w zasadzie to wszystko a na usg to dopiero mi przysla papier z data kiedy moge isc . takze znowu czekanie : ( a no i stwierdził ze swojego kalendarzyka ze jestem w 31 tygodniu ciązy no ładnie juz nie dłuo do konca mi zostało w sobote jade do pl na tydzien . Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok