Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
14 Posty

(MYALLMINE)
Wiking
A rodzę na ulevallu.Mam o tyle dobrze ze mieszkam 15 min drogi od szpitala Tak,końcówka i pierwsze Dzidzi.Ciekawe jak to będzie..jest tyle pytań
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
MamaNel, ale ja Ci tego z google nie tlumaczylam, moze nie mowie perfekcyjnie po nowesku, ale mowie, a to co chcialas przetlumaczyc to raczej proste jest. mozesz jeszcze dodac na poczatku : jeg har... i tocoCi napisalam, mozesz byc pewna, ze lekarz Cie zrozumie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
Karolina :)
(Karolina2)
Początkujący
aga31 dla pocieszenie później też nie będzie tak kolorowo ale co tam dzieciaki to taki słodki ciężar
Kiedyś rozmawiałam z koleżanką z pracy właśnie na temat dzieci ona ma nastolatka ja wtedy niemowlę i stwierdziła że kosztów lepiej nie liczyć bo jej dziecko to taka wypasiona willa w super dzielnicy
Chyba kiedyś Wojewódzki wyliczył ile mniej więcej kosztuje dziecko do 18 roku życia i wyszło że około 250tyś a to było kilka lat temu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
MYALLMINE : podzielam Twoje zdanie, tez bede rodzic pierwszy raz , mam obawy bo nie wiem jak to bedzie, a z drugiej strony to nie moge sie doczekac juz.. ehhh ja mam jeszcze miesiac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(MYALLMINE)
Wiking
Aga 31,trzymamy kciuki za szybkie i przyjemne rozwiązanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
Karolina :)
(Karolina2)
Początkujący
dziewczyny musicie nastawić się pozytywnie. Tutaj zapewne jest możliwość znieczulenia podczas naturalnego porodu a taka możliwość już daje komfort psychiczny. Nie ma co zgrywac matki polki i cierpieć bez sensu tylko jak jest możliwość to brać.
widok dziecka wynagradza wszystko
Pamiętam ja akurat jak urodziłam to była afera z tymi dorosłymi już dziewczynami które zostały podmienione w szpitalu zaraz po porodzie. Mój mąż tak się przejął sytuacją żeby i jego to nie spotkało więc biegł za inkubatorem z Hanią i 3 razy pytał o możliwość pomyłki hahah
gdy dojechali na salę noworodków Pani pyta czy chce wziąć córeczkę na ręcę a mój mąż wypalił tekstem " może lepiej nie teraz"
faceci bardzo stresują się takimi sytuacjami ale pozytywnie oczywiście
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
MYALLMINE, dzieki Karolina, nie strasz Ale tak powaznie,to zdaje sobie sprawe z wydatkow. Wszystko kupilam nowe i wiem ile to kosztowalo. Ale bylismy z mezem na to przygotowani. Staralismy sie o dziecko wiele lat i akurat koszty nie sa dla nas problemem. Na szczescie A Julka dalej sie rozpycha i ani mysli wylazic Ale musze przyznac,ze cos sie zmienilo. Bo w nocy budza mnie bardzo bolesne skurcze. Wiec moze jednak cos sie zacznie na dniach Jutro mam kontrol w szpitalu. To chociaz powiedza,czy wody,lozysko i przeplywy sa ok. Jak tak, to nie ma sie co jeszcze martwic. Na szczescie nie mam problemu z kontrolami. Wypisuja od razu od reki A o szpitalu na Ullevalu bardzo dobrze mowia. Wiec wszystko bedzie na pewno super
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
a ja sie coraz bardziej boje tego wszystkiego co jak bede sama w domu zwariuje chyba
aga od razu pisz jak bedzie po wszystkim i znajdziesz czasu troche
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Moj mezus tez sie naogladal o tym podmienianiu i powiedzial,ze bedzie Julki pilnowal non stop A niech sobie pilnuje Co do znieczulenia,to daja bez problemu. No i gaz jakis tez daja. Wszystko co chcesz Ja sie nie nastawiam na branie czegokolwiek,bo moj prog bolu jest strasznie wysoki. Ale roznie to bywa. Moze akurat w tym przypadku nie dam rady agusss,nie stresuj sie na zapas Nie my pierwsze mamy dzieci. Inni daja rade,to czemu nam ma sie nie udac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(MYALLMINE)
Wiking
Tak tak,niby dają znieczulenie bez problemu.Moja znajoma szczęścia nie miała.Nie było anestezjologa na sali badź był zajęty,nie pamiętam...i rodziła 9h w strasznych bólach.No ale mozna ją zaliczyć do przypadków pechowych.Moja siostra dostała z tym,że jak mąż zobaczył igłę to zbladł.hehe.Podobno duża
Jak nie dam rady to o zastrzyk poproszę,czemu nie.Czytałam,ze nasilone są migrenowe bóle głowy dobę po i mogą się utrzymywać dość długo,i to mi się nie podoba cholercia,bo akurat głowę mam wrażliwą,także poudaję Matkę Polkę ile dam rade Nie wiem co mnie czeka,więc nie wypowiadam się Może wymięknę zaraz przy starcie..
Co do pomyłek,to raczej są w Norwegii niemożliwe.Dziecko jest cały czas przy matce,a pierwsze ważenie,mierzenie itd.odbywa się w obecności partnera bądź tego kto przy porodzie rodzinnym uczestniczy,więc obaw nie ma.
Ajjjj,wszystko to takie piękne i wymarzone
Czekam,czekam,czekam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok