Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

14 Posty

(MYALLMINE)
Wiking
Mój mąż ostatnio załatwiał mnóstwo urzędowych spraw i też nic nie płaciliśmy.Pierwsze słysze.Może rzeczywiście urzędnicy kompetencją nie zabłysnęli a zdarza się im to dość często.Idąc do urzędu czasami trzeba więcej wiedziec niz oni,zeby nie wywlokli Cię na manowce,tragedia...ile razy się juz z tym spotkałam.Czy to policja czy nav.A przede wszystkim nie udzielają pełnych informacji.Jedynie co to są MILI Nie raz nie 2 zastanawiałam się jak ten system tu funkcjonuje..light.
Sam się człowieku nie doczytasz to wychodzi "kupa".

Co do kursów norweskiego na darmowe nie ma co liczyć,chyba że wysyła Cię pracodawca.Darmowe są jedynie spotkania w kościele,ale słyszałam od znajomych że bardzo chaotyczne i nie zadowalają.

Z brzuchem u mnie ok, nic nie boli,nie kłuje.Młody w brzuchu siedzi i nie dokucza,łapie masy Do porodu w terminie zostało zaledwie 10 dni,ale wiem wiem,to cisza przed burzą.
Czasami troche się boję....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
Karolina :)
(Karolina2)
Początkujący
MYALLMINE nic się nie bój podobno nie ma czego, ja się nie wypowiadam bo miałam cesarskie cięcie i wspominam cały poród bardzo miło
opowiem ci wszystko jak się spotkamy masz jakieś zachcianki?? bo moje dziecko szykuje dla nowej cioci babeczki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(iwona1985)
Wiking
Hej chciałam sie przywitac jestem w Norwegii od tygodnia troche mi cięzko bo niestety mam spore bariery jezykowe chciala bym nawiazac jakies nowe znajomosci spedzic miło czas czy znajde tu kogos z okolic Trondheim mam 5 letnia córeczke
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Oj Trondheim trochę daleko a nawet bardzo daleko np. od mojej miejscowości ale na pewno znajdzie sie jakas mama która tam mieszka pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
MYALLMINE a gdzie bedziesz rodzić??w którym szpitalu?? Ty tez juz na końcówce super
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Karolina2 a robią tu cesarkę jak dzidzi ułozy sie pośladkowo?? bo różnie słyszałam że tutaj też tak rodzą dzieci w życiu bym sie nie zgodziła tak rodzić
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
marzenie,niby twierdza,ze maja duze doswiadczenie w przyjmowaniu porodow jesli dziecko jest ulozone posladkowo. Ale przy pierwszym dziecku to cesarka. Przy nastepnym niby nie ma juz ryzyka. Nie wierze i tez bym sie nie zgodzila rodzic jakby Julka byla zle ulozona. Ze strachu nie dalabym rady przec Ale tez jesli dziecko jest zle ulozone to obracaja recznie dziecko w brzuchu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Aga a juz myślałam że jesteś w szpitalu przecież to dzis masz termin tak??? pewnie jesteś jak na szpilkach ech a ja własnie ogladam taki program "ciąża z zaskoczenia" az nie do wiary że kobiety nie wiedza że są w ciązy i rodzą nawet w domu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
Karolina :)
(Karolina2)
Początkujący
a tutaj robią cesarkę na życzenie??
ja rodziłam w szpitalu w Gdańsku, miałam cięcie ze względu na zatrucie ciążowe. Wywoływali mi poród 3 razy tzn przez 3 dni ale nie pod rząd, nawet mój mąż kupił jakiś specjalny żel za 200zł na rozwarcie ale moje dziecię nie dało się wykurzyć wtedy wparowała moja teściowa i powiedziała lekarzowi że jeżeli to wywoływanie porodu jest takie bezpieczne to niech jej da to na piśmie że nie ma to negatywnego wpływu na dziecko bo ile można nas męczyć a jak nie to niech rozwiązują ciążę przez cięcie.
Bardzo się bałam ponieważ takie zatrucie ciążowe niesie bardzo duże ryzyko i pewnie też i trochę ze strachu nie mogłam urodzić bo ja jestem panikara, bardzo boję się bólu i być może też trochę się zablokowałam ale też byłam 2 tyg przed terminem, więc różne czynniki miały na to wpływ.
Oczywiście w wypisie ze szpitala nie napisali mi że było zatrucie ciążowe tylko że był brak postępu porodu w wyniku czego zrobili cesarkę.
a to całe wywoływanie porodu jest o tyle męczące bo trwa 9 h taka sesja no chyba że się zacznie poród szybciej, w moim przypadku to były 3 kroplówki po 3 h każda;/ nie można jeść w tym czasie, pić tylko troszkę i to też nie bardzo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Raczej na życzenie to nie choć w sumie nie wiem no to tez przeszłaś nerwów i strachu ;( ja to sie boję zarówno cesarki jak i naturalnego porodu no ale widok dzidzi przecież wynagradza wszystkie bóle,lecz to uczucie jeszcze przede mną i już nie mogę sie doczekać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok