Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Moja mala jeszcze do niedawna tez byla ulozona glowka do gory. Tak mnie kopala w dole brzucha, ze myslalam, ze zwariuje. Ale dwa dni temu chyba sie obrocila, bo czuje kopniaki wyzej. Ale do konca, to moze sie jeszcze obrocic kilka razy. I na porod posladkowy tez bym sie nie zgodzila. Wolalabym cesarke zdecydowanie. A co do tego obracania dziecka w brzuchu, to troche mnie to przeraza. Martynka, trzymam kciuki i mam nadzieje, ze dzidzia sama zmieni pozycje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
U mnie z każdą ciążą skurcze były silniejsze, odezwała mi się też rwa kulszowa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Tak sprzatam po kotkach, ale sie nie boje , rozmawialam ze specjalistami i jest to w wiekszosci wina zwalona na "koty" , ale jesli chcialabym sie tego zarazic od kotow lekarze stwierdzili ze za przeproszeniem musialabym zjesc za przeproszeniem kocia kupke - ale jak ktos zachowuje pelna higiene przy tym i po to jest ok. My mamy hodowle kotow (ja jak bylam w polsce to mialam swoja, moj maz ma u siebie w domu swoja - wiec stycznosc z kotaami mam na codzien, rowniez zaliczalam kocie wystawy (bo ucze sie na kociego sedziego)
Badana bylam w pl 3 razy (tez nie mam przeciwcial i nigdy nie chorowalam- co dla lekarzy tez bylo szokiem) tutaj mnie tez badali ale wszystko ok. A tak na prawde toxoplazmosa mozna sie rowniez zarazic z miesa, warzyw i owocow.

Martynka - jakby naszej Zuzce sie zachcialo wczesniej wyjsc to moze sie spotkamy w szpitalu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Nasza Zuzka od 27 tyg. juz lezy obrocona glowka w dol, (do ostatniego pt tak lezala)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
kasiar no fajnie by bylo jakbysmy spotkaly sie w szpitalu razem zawsze razniej ale ja bym chciala w terminie bo jak kazda mamusia nie moze sie doczekac dzidzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
mialam tylko 1 usg tu w norwegii...i 3 w polsce na samym poczatku ciazy.prosilam teraz polozna zeby zamowila mi termin bo chce kupic jeszcze jedno usg ale powiedziala mi ze bardzo mnie przeprasza ale jezeli nie ma podstaw medycznych to nie moze tego zrobic-tylko prywatnie.A co do porodu to cale szczescie bede rodzic u siebie w miescie wiec spoko-jeszcze sie zalapie bo w nastepnym roku zamykaja szpital...Na toxoplazmoze mialam robione badania i jestem czysta hehe-ale powiem wam szczerze ze wole dmuchac na zimno-jak moj synek mial 2,5 miesiaca to lezelismy w polsce w szpitalu przez 5 dni-mial bakterie w moczu i w naszej sali byla dziewczyna ktorej wtedy 5 miesieczny maluch mial toxopl.i powiem wam ze nie zazdroszcze-opanowala mu serce,pluca,dodatkowo weszly jakies wady genetyczne-po jakims czasie odnowilam z nia kontakt i powiedziala mi ze jej synek juz powleka nozkami bo na nerwy mu sie rzucilo i teraz chodzi w takich specjalnych ''szczudlach''ortopedycznych.Wiem ze bardzo ciezko zarazic sie toxoplazmoza ale po co ryzykowac.
a co do przekrecenia sie dzieciatka to tez za chiny nie rodzilabym posladkowo!!!!chyba poglupieli calkiem!tez mam nadzieje ze malenstwo samo sie przekreci-u mnie narazie corcia miala glowke na gorze-ale do porodu jeszcze kawal czasu,mam nadzieje ze sie przekrecibo cesarki tez za bardzo nie chce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Ja ostatnie usg mialam w 27 tyg. teraz mam wizyty, ale musze za tydzien poprosic lekarza o usg bo sie dowiedzialam ze jak w pl mialam problemy z krwawieniami i z kosmowka to mi sie nalezy, zeby zbadac czy wszystko ok.

A co do maluszka to musial sie zarazic jak przyszedl na swiat... bo tak jak u nas nasze koty siedza w domu, miesa surowego tez nie jedza - wiec tak jestesmy bezpieczni.
Ja na toxo mialam kilka i to juz koniec, teraz sprawdzaja podstawowe badania i na przeciwciala anty D.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
sama jestem milosniczka kotow i wiem ze napewno dbasz o wszelkie zasady higieny i wogole.nie mam pojecia i nie bede sie madrzyc jak i co bo malo wiem o tej chorobie.ale rzeczywiscie ta dziewczyna pochodzila z wioski i raczej nie przestrzegala totalnie zasad higieny przy kuwetach tak jak ty(i nie chodzi mi o to ze na wiosce to same brudasy mieszkaja-zeby nikt pochopnych wnioskow nie wyciagnal).Reasumujac-najwazniejsze zeby wiedziec z czym ma sie doczynienia i zeby zachowac zdrowy rozsadek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
cześć dziewczyny jestem już 4 tyg przed porodem i ostatnio w nocy niewiem czy to był skurcz czy poprostu synus mnie tak uciskał?? poprostu dziwne uczucie aż dreszcze mi przechodziły z bólu, jednak to trwało tylko 2 sekundy ale kilka razy tak miałam. Już nie mogę się go doczekać, wszystko kupione, poprasowane i tylko czekać
a i wiecie co na początku to sobie myslałam żeby kupic wszystko nowe dla mojego maluszka, ale teraz wiem że to byłoby bezsensowne dostałam tyle ubranek od znajomych norweszek że szok i prawie wszystko nowe
ostatnio jak siedziałam to czułam ucisk na przepone i strasznie mi się oddychało, ale teraz juz jest ok i niewiem czy czasem troszke mi brzuch sie nie obnizył
dziewczyny a czy wy wiecie jakie wasze maleństwa sa duże?? bo ostatnio położna położyła mi rękę na brzuchu ,zaczeła ugniatać delikatnie i powiedziała że mały ma około 3kg i że nie będzie duży więc poród powinien być łatwy i czy to możliwe że ona by wyczuła to ??pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
ale ci zazdroszcze ewelina ze juz za tak niedlugo zobaczysz synka....jezeli ci powiedziala ze maly wazy ok 3 kg to pewnie oni jakos to wiedza,nie wiem-moze po rozmiarze glowki-ale to moje wymysly tylko heheja urodzilam synka i wazyl 3750 i tez trudno nie bylo wiec ty napewno dasz sobie rade!!!!ja tez nie szaleje z zakupami tym bardziej ze wiekszosc moich znajomych ma dziewczynki tu w NO a i po synku niektore rzeczy beda dobre(te bardziej uniwersalne).A jaki w koncu wozek kupilas?tego x-landera?bo ja powiem ci szczerze napalilam sie na tego trojkolowca xt chyba,ale weszlam na strone producenta i zobaczylam ze nie ma mozliwosci prowadzenia spacerowki w oba kierunki(nie przeklada sie raczka)a to dla mnie bardzo istotne wiec niestety...trzymam za ciebie kciuki i zycze ci szybkiego latwego porodu!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok