Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Tysia, nie mam wozka ani w ogole nic. Ciagle mi sie wydaje,ze mam jeszcze czas. Ja w ogole nie jestem narwana, jesli chodzi o zakupy. Zawsze 3 razy pomysle, zanim cos kupie. I nie jest to kwestia pieniedzy. Ja po prostu nie lubie miec za duzo rzeczy. Nienawidze zapchanych szaf i walajacych sie niepotrzebnych rzeczy. Wyrzucam wszystko na biezaco W czerwcu przyjedzie do mnie tato, to pomaluje mi mieszkanie i pomoze zrobic przemeblowanie. Na mezulka nie moge liczyc, bo zapracowany jest bardzo. Zawsze jak zaczyna sie wiosna i potem do poznej jesieni ciagle pracuje i nie mam serca obciazac go jeszcze pracami domowymi. Jakos radze sobie sama. Kasia, tych skurczy nie mozna przegapic. Brzuch ci sie spina i mozna wtedy wyczuc cala wielkosc macicy. Przez te skurcze wiem, ze rosnie. Jest coraz wyzej. Z tego powodu jest mi coraz ciezej oddychac. Kilka schodkow i zadyszka. Przeszkadza mi to troche. Przed ciaza bylam bardzo aktywna, a teraz musze bardzo uwazac. A plecy to mnie bola. Ale od lezenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Eee to jeszcze nic takiego nie mialam , ucisku na przepone tez nie mam wiec z oddychaniem jest ok - tylko jak ide po gorke to czasami mam zadyszke- w zaleznosci od szybkosci no i niekiedy tylko nacisk na pecherz moczowy...
Ja jak bylam w szpitalu (ale jeszcze w pl) to byla ze mna na sali dziewczyna (32-33tyg) ktora miala skurcze i skracajaca szyjke i nic nie odczuwala- tak wiec nie wiem od czego to zalezy ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
To masz super,ze nie masz tych skurczy Tez nie wiem od czego zalezy skracanie sie szyjki. Po prostu albo masz ja ok albo nie. Lekarz powiedzial mi, ze jesli te skurcze nie bola i szybko przechodza, to nie sa grozne. Mnie nie bola. Sa dni, ze mam tylko dwa ale byly tez dni, ze mialam 10. Tyle,ze ja znalazlam przyczyne u siebie. Nie moge sie schylac, ani kucac ani nic podobnego. Musze wstawac powoli i chodzic wolno jak slimak. Wtedy jest ok. Jak tylko przegne troche, to zaraz mnie lapie skurcz. Wiec staram sie ograniczac we wszystkim. A nie jest to dla mnie przyjemne. Nudzi mi sie juz na tej kanapie Niedlugo to dziury w niej wyleze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
ale Ci zazdroszcze Aga!ja mam juz w domu 2,5latka i mowy o polezeniu w ciagu dnia nie ma-tym bardziej ze moj mezus tez ciagle jest w rozjazdach i w ciagu tyg.moge liczyc tylko na siebie i tescia ewentualnie,ale on tez pracuje wiec na co dzien to go nie widuje za duzo.Ale pamietam ze przed moja 1-sza ciaza tez duzo odpoczywalam,lezalam i szoku doznalam jak urodzil sie synek i wszystko tak nagle sie zmienilo-ale idzie do tego przywyknac bardzo szybko.Juz teraz nie wyobrazam sobie innego zycia-nie rozumie kobiet,ludzi,ktorzy uwazaja ze dzieci w jakis sposob ich ograniczaja,mi sie wydaje ze to najwieksze blogoslawienstwo na jakie moze liczyc maz z zona!
skurcze tez mam juz bardzo czesto-mam nadzieje tylko ze szyjka mi sie nie skraca bo z synkiem musialam pod koniec ciazy duuuuzo lezec i teraz troche sie tego boje-jestem bardzo aktywna teraz,tym bardziej ze pogoda jest rewelacyjna i zaczal sie czas wszelkiego rodzaju zabaw na dworze,ktore moj synek uwielbia,jak kazde dziecko chyba i musze sie ruszac non stop...zobaczymy...
Dzis wizyta u poloznej-juz nie moge sie doczekac-a wiecie czy u poloznej mozna wykupic sobie kolejne usg?bo ja mialam tylko jedno a chcialabym sie upewnic co do plci.Wozka tez jeszcze nie mam,z ubranek to ostatnio synek chcial malej cos kupic wiec kupilismy 2 body i skarpetki ale tez nie szaleje.Nie jestem przesadna,tak po prostu wyszlo ze jeszcze nic nie mam,ale juz powoli planujemy z mezem jakis maly nalot na sklep hehe.w sumie to jeszcze 2,5 miesiaca ale juz powoli trzeba o tym myslec.Do mnie tez rodzice przyjezdzaja-ciesze sie jak glupia bo bardzo duzo mi pomoga.
dobra-koncze bo sie rozpisalam jak nic.trzymajcie sie dziewczyny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Ja normalnie sie schylam, kucam , (sprzatam kuwetki o kociastych), wszystko ok - nic sie nie dzieje czasem tylko bol w plecach...
Ja mialam wizyte tydzien temu w pt, a nastepna mam za tydzien w pt
My juz mamy wszystko pokupione, poprane i uprasowane ... tak wiec teraz tylko czekamy ale w miedzyczasie jest jeszcze slub od siostry mojego meza - ciekawa jestem czy dotrzymam (u mnie w rodzinie ja i moje rodzenstwo 2 tyg. wczesniej bylismy na swiecie i moja siostra tez urodzila swojego syna 2 tyg. wczesniej wiec my tez musimy byc gotowi na takie cos )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
no i po wizycie u poloznej.dzis byl ze mna synek i teraz lata za mna zeby bawic sie w doktora hehe.najgorsze jest to ze nie moge wykupic sobie kolejnego usg jezeli nie ma takich podstaw medycznych i musialabym jechac az do Alesund na wizyte prywatna,a mam dosc daleko...ok.2,5 godz.jazdy plus prom...chyba ze moze ktoras z was wie czy w Forde nie mozna sobie usg zrobic?teraz lece wypic kawke bo dzis lece na pysk-taka jakas pogoda smetna...oby ju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
jutro bylo lepiej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Tysia, mialas tylko 1 usg? Pewnie to darmowe polowkowe. Ja juz mialam 5 i teraz w poniedzialek bede miala 6-ste. Ale to wszystko dlatego,ze najpierw meczyly mnie bole brzucha, a teraz to serduszko malej. Wiec sprawdzalam wszystko na biezaco. Mysle, ze jak uda mi sie zajsc jeszcze raz w ciaze, to nie bede juz tak wariowac . A do szpitala tez masz tak daleko?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Kasia, dobrze zrozumialam, ze sprzatasz po kotkach? Ja sie trzymam od nich z daleka, bo nie chorowalam na toxoplazmoze i nie chce sie zarazic. Wiem,ze to bardzo trudne, ale wypadki chodza po ludziach. Nawet bylam zdziwiona wynikami, bo bylam pewna, ze przechorowalam toxo. Bylam kocia mama w dziecinstwie . Ale za to zaliczylam cytomegalie. A Wy robilyscie badania na te chorobska?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
hejka dziewczyny jak tak czytam co piszecie to jest prawda ze kazda ciaza jest inna ja mam termin za 3 tygonie bolu sie nie boje jak porodu zeby wszystko poszlo ok.polozna mi powiedziala ze jak 1 dziecko urodzilam po terminie to i drugie urodze po terminie a juz doczekac sie nie moge lekkie skurcze juz mam i zadyszke.noi dzidzia niechce sie obrucic glowka w dol jak do poniedzialku sie nie obruci to w poniedzialek mam skierowanie na usg i jak bedzie mozliwosc to beda mi dzidzie obracac juz sie boje jak mi o tym polozna mowila to juz plakac mi sie chcialo dadza mi cos na rozluznienie i dzidzie rekoma beda obracac a jak to nie pomoze ani nie obruci sie sama to mam do wyboru urodzic posladkowo lub cesarke.wiec napewno rodzic posladkowo nie bede albo glowka w dol albo cesarka.trzymam dziewczyny za was kciuki i zycze wam szybkiego nie duzoego bolu przy porodzie pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok