Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Hej
Wprowadzanie stalych pokarmow, hmm, dobre pytanie. Ale wiele odpowiedzi,he,he W helse powiedzieli, ze dzieci karmione piersia, to dopiero od 6 miesiaca. No i we wszystkich ksiazkach powtarzaja to jak mantre. Piers, piers i tylko piers Ale tak sie zlozylo,ze bylam kilka dni z Julka w szpitalu. Rozmawialam wtedy z wieloma lekarzami w tym mialam kilka spotkan ze specjalistka od zywienia dzieci. I co sie okazalo? Babeczka powiedziala,ze 6 miesiac to za pozno,zeby dziecko poznawalo nowe smaki. 4 miesiac lub nawet troszke wczesniej jest zatem odpowiednim czasem,zeby zaczynac dziecku dawac cos innego niz mleko. Niech poznaje nowe smaki Oczywiscie nie chodzi tu o to,zeby dawac np. caly sloiczek marchewki. Ale lyzeczke czy 2 na sprobowanie. A jak sie nic nie dzieje i dziecko chetnie je to dawac z czasem wiecej.I wez tu badz madrym,he,he Wiec mysle,ze zawsze trzeba znalezc swoja droge. Kazda dzidzia jest inna Np. Julka tak naprawde to do 6 miesiaca chetnie jadla tylko ta norweska mieszanke wybuchowa Z owocow to tylko mango a z warzyw to nic,he,he Po 6 miesiacu jej sie odwidzialo i w sumie to je wszystko,ale tylko to co robie sama. Ze sloiczkow to nie bardzo.
Milego dnia dziewczeta

aaa,Viki super na tym zdjeciu Daje rade z butla,hi,hi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
177 Postów
Stały Bywalec
Moj Emil ma 2,5 miesiaca i mysle ze poczekam jeszcze miesiac i zaczne mu dawac na sprobowanie cos nowego teraz zamierzam juz kupic lyzeczke i probowac powoli dawac mleczko lyzeczka zeby sie przyzwyczajal powoli
Dzis juz 4 dzien jak synek spal 8 godzin w nocy jupi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Brawo Emil
Ania, TY szczesciaro,hi,hi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów

(Kiki86)
Nowicjusz
AK wykorzystalam Twoja rade i dzis zamiast mleka podalam corci herbatke wypila 30ml
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
177 Postów
Stały Bywalec
No widzisz wazne zeby znalezc sposob
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Kamila Papis
(kamila2)
Nowicjusz
Aga31 zgadzam sie z twoja wypowiedzia w 100% kazdy musi znalezc dobra droge.
Ja tylko napisalam jak mi powiedziala w helse
Szczerze mowiac ja mojemu pierwszemu dziecku jak mial 2 tyg dawalam na noc po kapieli kaszke manne na mleku i nic mu nie bylo przesypioal cale noce i teraz jak to sie mowi jest chlop jak dab

Moja corka teraz ma 3 i pol mies zaczelam podawac jej grøt ale ze sloiczkow nie jest zadowolona pluje ale i tak sie nie zniechecam bedziemy probowac dalej

Pozdrawiam wszystkie mamusie i zycze milego dnia

Brawa dla Emilka aby tak dalej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Juz wiele bylo potwierdzen naszych tez ze wszystkie dzieci sa inne
ja osobiscie tez jestem zdania zeby uczyc dziecko wczesniej. I jak slucham opowiesci cioc mamy itd to zawsze ok 3,4 msc juz cos zaczynaly podawac maluszkom i zyjemy na zle to nam nie wyszlo. No i te wszystkie zupki deserki kaszki w sklepac tez sa niektore od 4 msc wiec jakby nie mozna bylo dawac to by ich nie bylo. No ale jak pisze AGA31 nie mowimy o calych sloiczkach tylko o lyzeczce, dwoch na poczatku i sprawdzamy reakcje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
dziewczyny a mi mala jadla tak pieknie lyzeczka pojechalismy do polski tam prawie w ogole nie jadla lyzeczka i teraz za bardzo nie chce ale jestem zla na siebie ze jej nie dawalam z lyzeczki tylko z butli
dobranoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
AGUSSS a jak u malej z ulewaniem? przeszlo juz bo pamietam ze mialas problem? Viki zaczela ulewac po kazdym jedzeniu w sumie plynnego...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Wera, pobudka byla dzisiaj z rana ? Julka spala dzisiaj ladnie do 7 Ach to ulewania Ja nie mialam takich problemow. Oczywiscie zdarzalo sie, ze Julka ulala, ale teraz wiem,ze to bylo z mojej winy. Za szybko ja podnosilam do odbicia. Do tego doszedl lekki nacisk na brzuszek jak ja kladlam na ramie i fontanna gotowa
Agus, nie martw sie. Milka zaskoczy szybko z lyzeczka Przeciez to zdolna dziewczynka. Nie dawalas,to sie jej troche zapomnialo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok