Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Już jest! Polsko-norweski

Kalendarz 2025

Sprawdź
Autopromocja
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Olivuś napisał:
Aga31- mam pytanie do tej kaszki którą podałaś.....widze,że jest ona od 4 miesiąca a moja mała za tydzień skończy 3 mies. więc chciałam zapytac jak myslisz czy mogła bym jej już zagęszczać mleczko tą kaszką?jesli tak to w jaki sposób i jakimi proporcjami,czy nie trzeba czasem wymienić smoka przy butelce na wiekszy?
Mała pije mleczko modyfikowane no i niestety je co godzine

Ja zaczelam dawac Julce ta kaszke jak miala 3,5 miesiaca. Nieduzo. Kilka lyzeczek przed spaniem. Ale nie z butelki. Tylko wlasnie lyzeczka Nic jej nie bylo. Co do zageszczania nia mleka. To mysle,ze lyzeczka na 100 ml wystarczy na poczatek. Jak wszystko bedzie ok, to moze troszke wiecej. Ale to musisz sama przetestowac jak geste sie robi mlekoCo do smoczka, to sa od 3 miesiaca i jesli zagescisz mleko lyzeczka kaszki, to mysle,ze bedzie normalnie wyplywac. Jesli nie,to bedzie potrzebny z wieksza dziurka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Kamila Papis
(kamila2)
Nowicjusz
Olivus co do dodatkow od 4 mies. Mi w Helse powiedziala babeczka ze jak karmie butelka to juz kaszke mozna zaczac podawac od 4 mies. A jezeli piersia dziecko jest karmione to zaczac od 6 mies.

Rozmawialam z ciocia polozna i powiedziala mi, ze jezeli dziecko ma juz 3 i pol mies to mozna dokarmiac ta kaszka co drugie karmienie.

Ja osobiscie rozrobilam ta kaszke woda tak jak na instrukcji a nie mlekiem i dalam z butelki w smoczku musialam zrobic ciut wieksza dziurke bo nie chcialo leciec.

Ty jak chcesz mozesz sprobowac raz dziennie,

Jezeli zle mowie to niech ktos mnie poprawi pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
zaneta k
(Versace)
Wiking
AK83-ja miałam termin na 11 lutego ale że miałam złe wyniki krwi to musieli mi wywołać poród i urodziłam 27 stycznia Pomimo strachu poród był poprostu fantastyczny
Buziaki dla synka
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi, w takim razie poczekam do równych 3 mies i spróbuje po trochu podawać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
177 Postów
Stały Bywalec
Hehe ja mialam termin na 23 lutego ale Emil bez wywolywania wyskoczy 3 tygodnie wczesniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Kamila Papis
(kamila2)
Nowicjusz
Bo Emilek byl ciekawy swiata i dlatego tak szybko wszystko poszlo

Ale musze powiedziec, ze jest przesliczny maly Emilek bo mialam okazje poznac jego i mamusie taka mala kruszynka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
177 Postów
Stały Bywalec
Aaa hello Kamila racja lecialysmy razem jak pobyt w Polsce? My wracalismy autkiem i promem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Kamila Papis
(kamila2)
Nowicjusz
Hej w Polsce fajnie ale bylo zimno bbrrr

Wszyscy rozpiescili mi te moja mala diablece hihihi

My wracalismy samolotem mimo ze lot byl pozno bo o 21.30 w domu bylismy o 01.15 to i tak poszlo super mala wcale nie plakala tylko gaworzyla i sie smiala

Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej cisza spokoj...

A wam jak tam pobyt zlecial???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
177 Postów
Stały Bywalec
Hehe podobnie wszyscy chcieli na raczki ale przynajmniej nauczyl sie spac tylko w swoim lozeczku a podroz tez super bo na promie kolysalo lekko wiec spal grzecznie a pozniej 700 km tylko z jednym postojem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Wera tak, wozek jest obszyty zamszem i swietnie sie to czysci jak sie ubrudzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Hmm co do karmien to ja caly czas karmie piersia. Tylko na noc dostaje albo 90albo 120ml mleczka modyfikowanego wtedy spi cala noc do 4. I pozniej znow piers i tak tez caly dzien. Po poludniu od niedawna daje jej z 60ml tez modyfikowanego przed karmieniem piersia to wtedy spi albo na dworzu albo w domu ze 3 godziny. Teraz jak ma juz 3,5msc to daje jej warzywka i troche deserku to nie musze zageszczac nic niczym. Moze tez wlasnie dlatego ze je z piersi wiekszoscm czasu.

Ale AK83 tez nie moglam sie doczekac zeby zaczac cos dawac. A jak juz dostaje to jest fantastyzne patrzec jak reaguje na nowe rzeczy heh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok