Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

Reklama

Rata w Norwegii ju偶 od618kr

Sprawd藕 rat臋

Us艂uga realizowana przez DigiFinans.no | Priseksempel: Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

18 Post贸w

(Bokoschi)
Wiking
dzi臋kuj臋 Wam Wszystkim za udzielone odpowiedzi, nakre艣li艂o mi to sytuacj臋 w Norwegii co do traktowania takich dzieci

Bardzo prosz臋 je偶eli s膮 mamy i ojcowie, kt贸rych to bezpo艣rednio dotyczy o wpisanie swoich spostrze偶e艅 i podzielenie si臋 t膮 wiedz膮.

Prosz臋 aby temat pozosta艂 sp贸jny, a wszelkie odbieganie od tematu czy wchodzenie na tematy po艣rednie tj. polityka czy osobiste przekonania co do tego kto i w jakiej wysoko艣ci powinien p艂aci膰 podatki i z czego powinny si臋 sk艂ada膰 przenie艣膰 do innego tematu.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Elise: Doprawdy to moze pochwalisz sie nam coz takiego robisz. Bo juz byl tu szef wielkiej firmy pokroju HRLu ktory to cuda opowiadal lecz nigdy nawet Org. nr. niepodal a potem nagle zniknal....

A co do ciezkosci zycia to jest oczywista oczywistosc ze jedni ludzie maja ciezej a inni lzej i to zalezne jest od szczescia oraz wyborow jakie sie w zyciu podejmuje. Nieda sie wyeliminowac szczescia jako faktoru wplywajacego na ludzkie zycie. I trzeba uswiadamiac ludzi aby z tym sie liczyli zanim podejma dzialanie takie jak np. produkcja dzieci. Bo skoro ludzie moga byc odpowiedzialni za to co robia gdy inwestuja pieniadze czy to w firme czy na gieldzie, to powinni rowniez byc odpowiedzialni gdy produkuja dzieci i wiedziec iz nie ma 100 % pewnosci ze dziecko bedzie super zdrowe.

Tak zal mi kazdego "grosza" ktory odbiera sie ludzia pracujacym wbrew ich woli aby przez podatki i akcyzy finansowac to co socjalistycznemu panstwu wydaje sie ze nalezy. Jak komus zal takich rodzicow to niech zalozy fundacje i sam pomaga za swoje pieniadze ktore oszczedzi na mniejszym podatku i akcyzie.... A nie ze kazdy musi i juz. Pozatym rodzice powinni byc finansowo odpowiedzialni za swoje dzieci wiec jesli powiedza ze niesa w stanie opiekowac sie dziecmi i oddadza panstwu. To wtedy musza placic koszta zapewnienia tym dziecia opieki az do konca zycia a gdy umra i cos zostanie po nich to wszystkie pieniadze przejmie panstwo na opieke nad takimi dziecmi (chyba ze sa bardzo bogaci i pieniedzy zostanie wiecej niz potrzeba na takowa opieke). Bardzo proste i nieuciekajac sie do narodowo SOCJALISTYCZNYCH metod giermancow.

Dodam jeszcze iz jest znaczaca roznica pomiedzy dziecmi ktore naprawde maja handicap a dziecmi ktore maja to co kiedys nazywano problemami wychowawczymi a dzis nazywa sie ladnie ADHD, Asperger, ADD etc. I sprowadza sie do tego iz rodzice niechca poswiecic odpowiedniego czasu na hodowanie swoich dzieci a coniektorzy oczekuja iz obcy ludzie beda sposnsorowac ta hodowle poprzez zatrudnianie asystentow avlastning oraz wszelkie zasilki.... A przeciez tacy ludzie wcale niesa na nic chorzy co pokazuje przyklad Messiego lub podobno nawet Bill Gatesa.... A ze rodzica sie niechce....

Tez moglbym ci powiedziec ze nie ma co dyskutowac z kims kto jest socjalista. A gdzie mieszkam to moja sprawa. Kazdy wybiera to co uznaje za ekonomicznie najbardziej oplacalne, oczywiscie poza pasozytami ktorzy jak maja pieniadze to natychmiast je wydaja na przyjemnosci a gdy nie maja to oczekuja iz inni obcy ludzie beda ich sponsorowac.

W normalnym systemie politycznym czyli kapitalizmie kazdy ma prawo do wolnosci osobistej oraz obowiazek do odpowiedzialnosci za siebie samego.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Post贸w

(Bokoschi)
Wiking
Imperator1988 napisa艂:
Dodam jeszcze iz jest znaczaca roznica pomiedzy dziecmi ktore naprawde maja handicap a dziecmi ktore maja to co kiedys nazywano problemami wychowawczymi a dzis nazywa sie ladnie ADHD, Asperger, ADD etc. I sprowadza sie do tego iz rodzice niechca poswiecic odpowiedniego czasu na hodowanie swoich dzieci a coniektorzy oczekuja iz obcy ludzie beda sposnsorowac ta hodowle poprzez zatrudnianie asystentow avlastning oraz wszelkie zasilki.... A przeciez tacy ludzie wcale niesa na nic chorzy co pokazuje przyklad Messiego lub podobno nawet Bill Gatesa.... A ze rodzica sie niechce....

cudowna ignorancja...

pociesz臋 ci臋 tym, 偶e mia艂am podobne zdanie dop贸ki sama nie zmierzy艂am si臋 z problemem... ale uwierz mi, 偶e 99% rodzic贸w, kt贸rzy maja takie dzieci tez tak my艣leli.
Wi臋kszo艣膰 w艂a艣nie z ludzi tak zawzi臋cie walcz膮cych o swoje prawa i tym samym maj膮c w dupie spo艂ecze艅stwo zostaje w艂asnie "do艣wiadczonych" takimi cudownymi robaczkami, kt贸re zmieniaja spos贸b my艣lenia i pozwalaj膮 znale藕膰 si臋 w sk贸rze ludzi jakimi sie gardzi艂o...

Podsumowuj膮c drogi Imperatorze1988 偶ycie ci臋 wida膰 jeszcze nie kopn臋艂o w dup臋 porz膮dnie, albo kopn臋艂o nie w ta stron臋, 偶e jeste艣 tak zawzi臋ty i zapatrzony na ko艅c贸wk臋 w艂asnego nosa

Jak wida膰 granic臋 "doros艂o艣ci" u pewnych powinno sie przesun膮膰 co najmniej do 30r.偶 bo wcze艣niejsze pokolenia koniecznie chc膮 zaistnie膰 indywidualizmem i przero艣ni臋tym EGO
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Niechodzi o zaden indywidualizm ani "przerosniete EGO" lecz o zwyczajna sprawiedliwosc gdzie kazdy ponosi odpowiedzialnosc za siebie i za to co czyni. Kapitalizm jest jedynym sprawiedliwym systemem gdzie kazdy ma to co sam sobie wypracuje i moze z tym robic co chce. Jak ma ochote to komus pomaga a jak nie ma ochoty to niepomaga. A nie ze panstwo odgornie decyduje co komu wolno robic a co niewolno bo ktos inny tak zrobil i zle sie to skonczylo bo byl nieodpowiedzialny etc. I nie ze panstwo decyduje naco maja byc przeznaczone cudze pieniadze.

Aha i ja niegardze zadnymi ludzmi poza tymi ktorzy sa socjalistami lub na nich glosuja posiadajac mentalnosc proletariatu oraz tymi ktorzy pelnia funkcje pasozytow w spoleczenstwie i nie biora odpowiedzialnosci za swoje czyny.

A co do tego co mnie spotka lub niespotka to zalezy nie tylko od szczescia lecz rowniez ode mnie. Wiec jesli dostane kiedys to co chce i wpadne na pomysl ze mam ochote sie reprodukowac to bedzie mnie stac na koszta niewazne co sie urodzi. Bez potrzeby domagania sie aby obcy ludzie za to placili.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Post贸w
Eliza K
(Elise)
Maniak
Imperator1988 napisa艂:
@Elise: Doprawdy to moze pochwalisz sie nam coz takiego robisz. Bo juz byl tu szef wielkiej firmy pokroju HRLu ktory to cuda opowiadal lecz nigdy nawet Org. nr. niepodal a potem nagle zniknal....

Chwalenie sie zostawiam dzieciom na podworku oraz osobom pewnego pokroju.

Ogolnie zadufany jestes w sobie, jezeli uwazasz, ze nikt tu na forum nie jest w stanie zarabiac wiecej od ciebie.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
18 Post贸w

(Bokoschi)
Wiking
tak, tak o Imperatorze... pewnie mama jest dumna z ciebie
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Elise: Czyzbys probowala sama sobie zaprzeczac:

Chwalenie sie zostawiam dzieciom na podworku oraz osobom pewnego pokroju.

Bo to to niby co mialo byc:
Ja jestem wlasnie tym czlowiekiem co placi podatki, i zaloze sie, ze place ich duzo wiecej od ciebie.

Nie ma to jak ludzie ktorzy lubia sie pochwalic czyms co nieistnieje a potem gdy ktos spyta o dowody to mowia ze niechca sie chwalic. To samo mowil ten niby szef wielkiej firmy wrecz slowo w slowo

@Bokoschi: Martw sie tym kto z ciebie jest dumny. Mnie wystarcza to ze jestem zadowolony z wzrostu kapitalu i pracuje nad tym aby miec caly czas coraz wiecej i byc bardziej zadowolonym.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
18 Post贸w

(Bokoschi)
Wiking
Imperator1988 napisa艂:

@Bokoschi: Martw sie tym kto z ciebie jest dumny. Mnie wystarcza to ze jestem zadowolony z wzrostu kapitalu i pracuje nad tym aby miec caly czas coraz wiecej i byc bardziej zadowolonym.

kiedy艣 mo偶e dojdziesz do tego, 偶e pieni膮dze to nie wszystko i to nie kapita艂 jest najwa偶niejszy w 偶yciu cz艂owieka.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Jasne dla proletariuszy czy innych osob ktore oczekuja iz jednostki pracujace beda ich sponsorowac swoim kapitalem to oczywista oczywistosc ze kapital nie jest najwazniejszy "bo ktos musi dac". Tylko ze najwiekszym problemem socjalizmu jest to ze pewnego dnia koncza sie pieniadze tych "innych ludzi"...

Kapitalizm jest niezbedny aby utrzymywac produktywnosc efektywnosc oraz wysoki standard zycia wiekszosci spoleczenstwa. Do tego to jest jedyny sprawiedliwy ustroj zgodny z prawami natury.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
18 Post贸w

(Bokoschi)
Wiking
Imperator1988 napisa艂:
Jasne dla proletariuszy czy innych osob ktore oczekuja iz jednostki pracujace beda ich sponsorowac swoim kapitalem to oczywista oczywistosc ze kapital nie jest najwazniejszy "bo ktos musi dac". Tylko ze najwiekszym problemem socjalizmu jest to ze pewnego dnia koncza sie pieniadze tych "innych ludzi"...

Kapitalizm jest niezbedny aby utrzymywac produktywnosc efektywnosc oraz wysoki standard zycia wiekszosci spoleczenstwa. Do tego to jest jedyny sprawiedliwy ustroj zgodny z prawami natury.

G贸wno prawda, ka偶dy doros艂y i rozumny cz艂owiek, kt贸ry ma prawid艂owe warto艣ci w 偶yciu tj. zdrowie i rodzina wie, 偶e gromadzenie kapita艂u jest bezcelowe, nie licz si臋 to ile masz , a co masz w 偶yciu...

Co ty masz opr贸cz kapita艂u?

Co si臋 stanie jak kapita艂 stracisz, kto z tob膮 zostanie?

偶ycie ci samo poka偶e kiedy艣 co jest wa偶niejsze i ile znacz膮 pieni膮dze kiedy nie masz zdrowia, czy rodziny i bliskich kt贸rych straci艂e艣 "dorabiaj膮c si臋" kapita艂u
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok