Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Maciej Tkaczyk Official konto Używane :) xd Hs Agnieszka Sobczak Marcin Be Patrycja Ciszewska Nikolai Stefani Arkadiusz Szczypkowski Marta Małecka Adrianna Grzeszczyk Agathe Braun (6929 niezalogowanych)
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Dziewczyny wyluzujcie jeszcze jeden dzien i weekend
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
134 Posty

(zmiterka)
Stały Bywalec
Kochana wiesz ile mam jest w Oslo polek?Musisz tylko nawiazac kontakt i znajdz sobie jakies zajecie.Dzieci daj do przedszkola zapisz sie na norweski , znajdz zajecie ...O dzieci sie nie martw bo one naucza sie jezyka a dla Ciebie to bedzie okazja zeby doszkolic sie w norweskim.Glowa do gory wracaj do meza bo pewnie strasznie teskni..zmien nastawienie bo to od tego wszytsko zalezy ,jesli bedziesz jechala z nastawieniem ,ze bedzie zle to tak bedzie.Musisz myslec poztywnie.Jak wspominalam moja ciocia przyjechala do Oslo 30 lat temu , mieszkala na wsi wujek strasznie duzo pracowal synek jej plakal ,chcial do dzieci...Ona nie znala jezyka sama z dzieckiem na ramieniu uczyla sie ...nie miala takich mozliwosci jak teraz...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
lindemans chwalisz sie tu swoim szczesliwa, bogactwem, wspaniala praca, totalnie bez problemow, a jak jakas kobieta ma problem i w dodatku powazny to jedziesz po niej jak... kobiecości w tobie zero po tym co piszesz a o wygladzie wole nie myslec
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
anders b. napisał:
lindemans chwalisz sie tu swoim szczesliwa, bogactwem, wspaniala praca, totalnie bez problemow, a jak jakas kobieta ma problem i w dodatku powazny to jedziesz po niej jak... kobiecości w tobie zero po tym co piszesz a o wygladzie wole nie myslec

No nie
Ty, ktory jezdzisz po innych jak ....
Co za podwojna moralnosc

Gdzie ja sie chwale tym co mam? ? Gdzie ja napisalam o moim bogactwie ? Hæ?Czlowieku, nie mam nic szczegolnego, niczego wiecej niz zaradny czlowiek, nie jojczacy na forum moze miec. Dobrze platna prace, bo inwestowalam w siebie.
Wygodny domek, przyczepe kamp. w gorach, gdzie ze staruszkiem sie byczymy w wolnym czasie ? To cos szczegolnego ? To moze miec kazdy, jak sie potrafi ogarnac, a nie zalosci wylewac publicznie. Co do tego ma moj wyglad ? Uzywaj argumentow
Owszem, czuje sie spelniona i szczesliwa, ale to nie przyszlo z jojczenia na forum. Na to, trzeba sobie zapracowac A to juz i szczesliwym byc nie mozna ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Lindemans napisał:
anders b. napisał:

No nie
Ty, ktory jezdzisz po innych jak ....
Co za podwojna moralnosc

Gdzie ja sie chwale tym co mam? ? Gdzie ja napisalam o moim bogactwie ? Hæ?Czlowieku, nie mam nic szczegolnego, niczego wiecej niz zaradny czlowiek, nie jojczacy na forum moze miec. Dobrze platna prace, bo inwestowalam w siebie.
Wygodny domek, przyczepe kamp. w gorach, gdzie ze staruszkiem sie byczymy w wolnym czasie ? To cos szczegolnego ? To moze miec kazdy, jak sie potrafi ogarnac, a nie zalosci wylewac publicznie. Co do tego ma moj wyglad ? Uzywaj argumentow
Owszem, czuje sie spelniona i szczesliwa, ale to nie przyszlo z jojczenia na forum. Na to, trzeba sobie zapracowac A to juz i szczesliwym byc nie mozna ?
pewnie ze mozna byc szczesliwym, a nie szczęśliwym nie można byc? to od razu niedojda zyciowa?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
anders b.-Ja także nie jestem w stanie pojąć negacji innych tudzież potencjalnych złośliwości w stosunku do ludzi.Jeśli mierzi mnie, bawi(jak niektórych na rzeczonym forum)lub gardze problemem innej osoby,bo jawi się on jako błahy nie komentuję,po prostu.Nie sądze by salwa śmiechu była w sytuacjach skrajnych taktowna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Akurat bohaterka, poki co, wychodzi na niedojde. Siedziala w domu, marnowala czas i biadolila nad glodna corka w przedszkolu...Jak dostanie zimny prysznic, to moze sie ogarnie, ale rownie dobrze, mozesz usiasc z nia, glaskac i mowic "oj biedna ty". Napewno ja to zmotywuje.
Czasami prawda, choc chwilowo bolesna, moze przyniesc wiecej pozytku. Moze zmobilizuje sie, przestanie jojczec i powie "ja wam jeszcze pokaze". Tego jej wlasnie zycze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Lindemans napisał:
Akurat bohaterka, poki co, wychodzi na niedojde. Siedziala w domu, marnowala czas i biadolila nad glodna corka w przedszkolu...Jak dostanie zimny prysznic, to moze sie ogarnie, ale rownie dobrze, mozesz usiasc z nia, glaskac i mowic "oj biedna ty". Napewno ja to zmotywuje.
Czasami prawda, choc chwilowo bolesna, moze przyniesc wiecej pozytku. Moze zmobilizuje sie, przestanie jojczec i powie "ja wam jeszcze pokaze". Tego jej wlasnie zycze...
nie zapomnij ze miala czesto chore dziecko i byla w ciazy, to zmienia postac rzeczy, a ty jestes tak ogarnieta wiec powinnas wiedziec lepiej jak dzialaja tu lekarze... jak ktos napisal ze w pl weterynarz jest lepiej ogarniety od tutejszego lekarza,a w przedszkolu jak te dzieci sie maja rozwijac? musisz z dzieckiem w domu duzo pracowac jesli nie chcesz zeby wyroslo na norweskiego tłuka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
anders b. napisał:
nie zapomnij ze miala czesto chore dziecko i byla w ciazy, to zmienia postac rzeczy, a ty jestes tak ogarnieta wiec powinnas wiedziec lepiej jak dzialaja tu lekarze... jak ktos napisal ze w pl weterynarz jest lepiej ogarniety od tutejszego lekarza,a w przedszkolu jak te dzieci sie maja rozwijac? musisz z dzieckiem w domu duzo pracowac jesli nie chcesz zeby wyroslo na norweskiego tłuka
hmmm
jak to się dzieje
że Norweżki to rodzą dzieci jak jakieś kotki bez problemów
a w Polszy, czy to Polki gdziekolwiek, to maja ostatnio okrutne problemy z donoszeniem
prawie 100 % polskich ciąż jest wysokiego ryzyka, a dziecięcia ostatnio niemożebnie chorobliwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
To niech zostanie w Polsce, bo teraz z dwojka, to w ogole zginie...
Dla mnie moze zostac nawet na ksiezycu.

Wiem jak dziala norweska sluzba zdrowia, nie mam zbyt wielkich zastrzezen. Wychowywalam tu dzieci, ktore jak to dzieci potrafily zachorowac.Aniolki ich nie pasaly Pracowalam i biegalam do szkoly. To sa normalne rzeczy, ktore jak sie zaklada rodzine, to trzeba ogarnac.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok