Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
MamaNel, wiem co czujesz i wspolczuje, tylko tutaj niestety takie podejscie maja, mam nadzieje, ze uda Ci sie znalezc lbardziej kompenetnego lekarza.

Ja nie moge narzekac na swoja lekarz, ale wczoraj bylam na wizycie , i jak zwykle mocz do badania oddalam, kubeczek podpisany zostawilam i wchodze do gabinetu, w karte ciazy wpisala wyniki moczu jako dobre i ogolnie wszystko ok, wychodze z gabinetu, a w tym okienku gdzie oddaje sie mocz nadal stoi moj kubeczek, pytam juz sama siebie dlaczego napisala mi , ze ok , skoro nawet nie zbadali jeszcze
Pocieszam sie , ze to koncowka juz i nie dlugo sie skonczy
MamaNel, a do poloznej chodzisz? moze ona bedzie lepsza, ja nie chodzilam , ale slyszalam , ze polozne maja lepsze podejscie od lekarzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
MamaNel to okropne jak oni tu lekceważą Twoje dolegliwości po dwóch straconych dzidziusiach powinno się miec jak najlepszą opiekę i wszystko kontrolować!!! Ja tez mam "dziwnego" lekarza i za pare dni ide do niego po zwolnienie i pewnie bede musiała niezle ściemniać żeby dostac ten papierek!Trzymam za ciebie kciuki i za dzidzię i tak jesteś dzielna że to wszystko znosisz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
MamaNel spróbuj ze zmianą lekarza ja polecam położną moją ciąże od początku prowadzi tylko położna. Jestem w trochę innej sytuacji niż Ty również jestem mamą po stracie, mój syn był chory pierwsze USG w poprzedniej ciąży miałam dopiero w 22tyg ciąży dość pozno ale pewnie wiele by to nie zmieniło. Moja położna jest bardzo oddana swojej pracy przykłada się do prowadzenia ciąży również nie spotkałam się z brakiem kompetencji ze strony lekarzy przez te 3lata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
MamaNel,to faktycznie nie za wesolo Co za lekarze??? Tylko nakopac im do dupy??? aleks,dobre z tym badaniem moczu. Kubeczek stoi a oni pisza,ze ok Dobrze,ze jestes juz przy koncu marzenie,sciemniaj dobrze,bo juz pora isc na zwolnienie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Dziewczyny, jak jest ze szczepieniami? Bylam wczoraj w helsestasjon i dali mi rozpiske. I pierwsze szczepienie jest dopiero w 3 miesiacu. Ale w Polsce jest tych szczepien wiecej. Wiem,ze moge poprosic o szczepienie w helsestasjon ale nie wiem na co powinnam Julke zaszczepic. Jak Wy to zrobilyscie??? Na co szczepilyscie maluszki i kiedy?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
anna hamiga
(annahamiga)
Wiking
hej Aga ja szczepiłam Kubusia tylko tyle jaką oni mi dali szczepionkę,i pierwsza jest jak dziecko ma 3 miesiące.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Ania,tak mi wlasnie babeczka powiedziala. Ale w Polsce tych szczepien jest duzo wiecej i sama juz nie wiem co mam robic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Kasiar12, jak wygladało u Ciebie uzyskanie nr personalnego i zgody na pobyt? Pytam, bo mój mąż też jest norwegiem i bylismy dziś w UDI. Heh, przedstawilismy komplet dokumentów o które poproszono nas wcześniej, czyli akt slubu z apostille i tłumaczeniem, żaswiadczenia męza (która wrócił do Norwegii po 2,8 roku w PL), etc. i.... dzis dowiedzieliśmy się, że ponieważ mieszkaliśmy w PL razem te 2,5 roku to jeśli przedstawimy zaświadczenia o zameldowaniu wspólnym, kopie lub poświadczenie, że mąż miał karte tymczasowego pobytu w PL etc to ja dostanę duzo szybciej zgodę i to na czas nieokreślony.... I nie trzeba będzie płacić tych 3000 nok o których pisałaś, bo rzeczywiście jest ta opłata, nam tez o tym powiedzieli.

MamaNel, rzeczywiście, "specjaliści" do których trafiłaś to... hmmm. chyba nie zasługuja na miano lekarza. Niestety, jak widać, pseudo lekarze trafiają się wszędzie. Postaraj się faktycznie zmienić lekarza jak najszybciej, może rzeczywiście spróbuj z położną? Lub, jeśli masz taką możliwość, idż na wizytę prywatnie? Ale przede wszystkim nie zamartwiaj się, domyślam się, że Ci ciężko, ale już niedługo Małą Nel wszystko wynagrodzi.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty
Monika Wójcik
(Niusia89)
Nowicjusz
Aga moj Gabrys byl szczepiony w szpitalu po porodzie na BCG- przeciw gruźlicy, i pozniej w helsestasjon poprosilam zeby zaszczepili go przeciw Hepatitt B- WZW (wirusowe zapalenie watroby) no i nastepne szczepienie mial w 3 miesiacu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
witam Maja strajkuje i siedzi dalej w brzuszku... to już 3 dzień 39 tygodnia... w niedzielę mąż wyjeżdża na 2 tygodnie więc ogólnie jestem w stresie.... na szczęście jedzie autem i obiecał że przyjedzie jak tylko zacznę rodzić.... ale to zawsze jakieś 6-7 godzin czekania na niego... Maja siedzi i rośnie w brzuszku... ja się śmieję że ona wyskoczy jak będzie na liczniku 3500g... ostatnio jak byłam 2 tygodnie temu w szpitalu miała 2360g
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok