Chlebki super,będę musiała wypróbować przepisy 
Ze wzgl. na sezon śliwkowy podaję przepis na dobre,szybkie i łatwe ciacho,które zawsze wychodzi:
- 30dkg mąki (2 i pół szkl.)
- 20 dkg masła
- 20 dkg cukru (niecała szklanka)
- 4 jaja
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 dkg (2 pełne łyżeczki ) proszku do pieczenia
- owoce na wierzch (najlepiej śliwki) +2 łyżki cukru
Masło rozpuścić na małym ogniu, następnie odstawić do ostygnięcia.Cukier utrzeć z jajkami, wlać wystudzone masło, dodać cukier waniliowy, mąkę oraz proszek do pieczenia.Utrzeć na pulchną masę.Wylać na blachę (jeśli bez papieru to wysmarowaną masłem i posypaną bulką tartą), na wierzch ułożyć owoce-jeśli są kwaśne to posypać cukrem.
Piec w temp. 180 stopni 35-40 minut.
Połówki śliwek układamy skórką do dołu by nie wypływał sok!
Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem.
SMACZNEGO

Ze wzgl. na sezon śliwkowy podaję przepis na dobre,szybkie i łatwe ciacho,które zawsze wychodzi:
- 30dkg mąki (2 i pół szkl.)
- 20 dkg masła
- 20 dkg cukru (niecała szklanka)
- 4 jaja
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 dkg (2 pełne łyżeczki ) proszku do pieczenia
- owoce na wierzch (najlepiej śliwki) +2 łyżki cukru
Masło rozpuścić na małym ogniu, następnie odstawić do ostygnięcia.Cukier utrzeć z jajkami, wlać wystudzone masło, dodać cukier waniliowy, mąkę oraz proszek do pieczenia.Utrzeć na pulchną masę.Wylać na blachę (jeśli bez papieru to wysmarowaną masłem i posypaną bulką tartą), na wierzch ułożyć owoce-jeśli są kwaśne to posypać cukrem.
Piec w temp. 180 stopni 35-40 minut.
Połówki śliwek układamy skórką do dołu by nie wypływał sok!
Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem.
SMACZNEGO
