Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Ja w środę byłam na chwilę w lesie i przyniosłam do domu 3/4 wiadra prawie samych maślaków.
2 duże słoiki zamarynowane i 3 blachy suszonych(podgrzybki ).
Jeśli pogoda pozwoli, to jutro, ewentualnie w niedzielę, sprawdzę czy może jeszcze jakaś zdobycz w tym sezonie będzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
To nie jest jeszcze ostatnie słowo. Serena postawiła mnie na baczność i wyruszyłyśmy na gąskowanie. A gęsina szaleje po lesie i było obficie! Efekty widać na zdjęciach. Jeszcze pozostaje niedziela " ta ostatnia niedziela" Zapowiada się ładna pogoda, więc jeszcze można poszperać po lesie.
Serena i Lena dziękuję za spotkanie i mile spędzony czas





I produkt gotowy - Gąska zielonka po skandynawsku

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
giovi2 napisał:
Ja w środę byłam na chwilę w lesie i przyniosłam do domu 3/4 wiadra prawie samych maślaków.
2 duże słoiki zamarynowane i 3 blachy suszonych(podgrzybki ).
Jeśli pogoda pozwoli, to jutro, ewentualnie w niedzielę, sprawdzę czy może jeszcze jakaś zdobycz w tym sezonie będzie.


Grzybiarze walczą godnie - do ostaniego grzyba giovi2 gratuluję !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Maryjko, ja też dziękuję! Liczę na spotkanie w niedzielę, oczywiście na łonie natury. Co do grzybków...jak coś znajdę, to będę szczęśliwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
Niebawem ( w przerwie między sezonami), może trzeba będzie zamienić ten wątek na kulinarny oczywiście grzybowy - ciekawe co na to Maryjka ?
Uzbierane przez nas gąski pozwolą rozwinąć skrzydła w kuchni co widąc już w poprzednim jej poście , ale tymczasem chadzając na spacery z psem zbieram jeszcze kozlarki , maślaczki i czernidłaki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
jak na zdjęciu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
ale jesienią nawet na niejadalne grzyby patrzy się łąskawym okiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
Pozdrawiam Wszystkich grzybiarzy a w szczególności dziękuję za wspaniale spędzony czas - Maryjce +
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
Serena cudne to zdjęcie tych czernidłaków !!! I coś mi się zdaje , że z tego powstanie dodatkowo wątek kulinarno-fotograficzny Jak widać grzybiarze są wszechstronnie utalentowani. Temat jest rozwojowy z czego się bardzo cieszę. Napewno nie będziemy się nudzić podczas długiej norweskiej zimy !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Moje wczorajsze zbiory są jedynie fotograficzne...po prostu zupełnie nie wiem czy coś z nich nadaje się do spożycia...
Prywatnie poproszę o opinię naszej ekspertki w niedzielę. Seleno, może do nas dołączysz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok