Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Ja w środę byłam na chwilę w lesie i przyniosłam do domu 3/4 wiadra prawie samych maślaków.
2 duże słoiki zamarynowane i 3 blachy suszonych(podgrzybki ).
Jeśli pogoda pozwoli, to jutro, ewentualnie w niedzielę, sprawdzę czy może jeszcze jakaś zdobycz w tym sezonie będzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
To nie jest jeszcze ostatnie słowo. Serena postawiła mnie na baczność i wyruszyłyśmy na gąskowanie. A gęsina szaleje po lesie i było obficie! Efekty widać na zdjęciach. Jeszcze pozostaje niedziela " ta ostatnia niedziela" Zapowiada się ładna pogoda, więc jeszcze można poszperać po lesie.
Serena i Lena dziękuję za spotkanie i mile spędzony czas

I produkt gotowy - Gąska zielonka po skandynawsku

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
giovi2 napisał:
Ja w środę byłam na chwilę w lesie i przyniosłam do domu 3/4 wiadra prawie samych maślaków.
2 duże słoiki zamarynowane i 3 blachy suszonych(podgrzybki ).
Jeśli pogoda pozwoli, to jutro, ewentualnie w niedzielę, sprawdzę czy może jeszcze jakaś zdobycz w tym sezonie będzie.

Grzybiarze walczą godnie - do ostaniego grzyba giovi2 gratuluję !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Maryjko, ja też dziękuję! Liczę na spotkanie w niedzielę, oczywiście na łonie natury. Co do grzybków...jak coś znajdę, to będę szczęśliwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
Niebawem ( w przerwie między sezonami), może trzeba będzie zamienić ten wątek na kulinarny oczywiście grzybowy - ciekawe co na to Maryjka ?
Uzbierane przez nas gąski pozwolą rozwinąć skrzydła w kuchni co widąc już w poprzednim jej poście , ale tymczasem chadzając na spacery z psem zbieram jeszcze kozlarki , maślaczki i czernidłaki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
jak na zdjęciu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
ale jesienią nawet na niejadalne grzyby patrzy się łąskawym okiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
Pozdrawiam Wszystkich grzybiarzy a w szczególności dziękuję za wspaniale spędzony czas - Maryjce +
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
Serena cudne to zdjęcie tych czernidłaków !!! I coś mi się zdaje , że z tego powstanie dodatkowo wątek kulinarno-fotograficzny Jak widać grzybiarze są wszechstronnie utalentowani. Temat jest rozwojowy z czego się bardzo cieszę. Napewno nie będziemy się nudzić podczas długiej norweskiej zimy !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Moje wczorajsze zbiory są jedynie fotograficzne...po prostu zupełnie nie wiem czy coś z nich nadaje się do spożycia...
Prywatnie poproszę o opinię naszej ekspertki w niedzielę. Seleno, może do nas dołączysz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok