Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Pewnie ktos tez mial powod,zeby podziekowac @yzii,za ciekawa informacje o filmie,ale nie zdazyl!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
lena1 napisał:
w czwartek znowu postaram się wybrać w plener.

Fajnie, czekam na skrót i grzybowe wieści
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
No i wróciłam z dwoma koszykami kożlarzy! Fajnie bo mam też kilka borowików. Martwię się oczywiście nocnym mrozikiem i obawiam się, że jeśli ta noc będzie, a niestety ma być, z minusową temperaturą, to może to być koniec grzybków w ty sezonie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Maryjko kochana pomocy!
Wróciłam z lasu, zbiory jak co dzień zadowalające, z tym że jest jedno "ale"
Znalazłam kozaka albinosa???? tak sądzę, jest biały jak śnieg - zrobiłam zdjęcie ale nie chce mi się załadować (będę próbowała jeszcze). Waham się czy go potraktować octem z pozostałymi zbiorami ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
lena1 napisał:
No i wróciłam z dwoma koszykami kożlarzy!

Farciara Ja w sobotę też poszperam po lesie. Faktycznie to mogą być ostatnie grzybobrania, bo coraz zimniej brrrr
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Albinos
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
anetapolak napisał:
[quote]Znalazłam kozaka albinosa???? tak sądzę, jest biały jak śnieg/quote]

Spokojnie na sali jest grzyboznawca To nie albinos, to taki gatunek w rodzinie koźlarzy. Potraktuj go jak normalnego koźlarza

Koźlarz białawy: galeria.fotogrzybiarze.pl/index.php/albu...y-jadalne/IMG_7907-1
Kożlarz białawy forma grynszpanowa : galeria.fotogrzybiarze.pl/index.php/albu...yby-jadalne/P1200784
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Takich kożlarzy dziś też miałam sporo...W moim miejscu są od czerwonych, poprzez brązowe az do zupełnie białych i prawie zupełnie czarnych.
A jako ciekawostkę .....chcę podzielić się z Wami nazwami tzw czerwonego kożlarza...tak więc panek, krawiec, czerwona główka a prabacia mojej koleżanki nazywała je krasnochałowikami....Jeżeli znacie jakieś nazwy zwyczajowe różnych grzybków, podzielcie się tą wiedzą, bardzo mnie to interesuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
chapeau bas Maryjko
dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mój jest ten z pierwszego zdjęcia - już kiedyś takiego znalazłam (tu w Norwegii) ale nie zdecydowałam się go wziąć. Dziś zaryzykowałam i przy okazji dowiedziałam się czegoś nowego - po stokroć dziękuję, zwłaszcza za błyskawiczną odpowiedź
Jesteś nieoceniona, naprawdę ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok