Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
Nawet nie wiecie jak ja się cieszę Obawiałam się, że tylko ja mam fioła na punkcie grzybów. Widze, że nie jestem samotna w tym szaleństwie Mamy czołówkę polskich grzybiarzy w Norwegii. Z tego może powstać fajny team. Po co czekać na kolejny rok, może zrobimy jakieś zamknięcie sezonu?

Serena gratulacje za zdjęcie z klasą. Modelowo przycięte grzyby i do tego w koszyku, a nie w reklamówce
Co do gąsek to chętnie się dowiem jakie zbieracie.

I jak ? Robimy zamknięcie sezonu? Może niedziela ta lub następna?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Jeju, jak ja Wam zazdroszczę! Ja w Norwegii bywam tylko w odwiedzinach u męża, ale to już ostatni taki długi pobyt bo wracam do pracy. Narobiłyście mi smaka tym przyszłorocznym grzybobraniem...
Póki co - owocnych zbiorów Wam życzę, ja już w niedzielę opuszczam kraj Wikingów Grzybki w słoiczkach zabieram
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
Z lejkowcami tutaj bieda. Ja jeszcze nie natrafiłam. Potrzebne są lasy liściaste. Wiem , że zbierają je w okolicy Kongsvinger. Tak wynika z norewskich stron. Trzeba zbadać ten teren
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
anetapolak napisał:
ostatni taki długi pobyt bo wracam do pracy.

W Polsce jeszcze poszalejesz bo tam się zaczyna wysyp. Daj znać jak coś upolujesz. Ja jadę w połowie października na mały urlop w Beskidy. Mam nadzieję załapać się jeszcze właśnie na lejkowce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Mam nadzieję upolować w dolnośląskich borach! Liczę na maślaki no i trochę podgrzybków!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
Maryjka - swietna propozycja - zakończenie sezonu. Ja niestety najbliższą niedzielę mam zajętą , ale ...... może by tak połączyć przyjemne z pozytecznym? W związku z obchodami Dnia Grzybów jest wiele imprez towarzyszących m.in. grzybowe wycieczki z przewodnikami - dokładne info o wszystkich imprezach :
www.soppognyttevekster.no/events.aspx

Gąski - zbieram namiętnie (gąski zielonki i gąski siwe), dla mnie nie ma lepszych grzybów w marynacie a rosół z gąsek ma wszystkie inne pod sobą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Fatum :)
(Fatum)
Nowicjusz
Ja tydzień temu byłem w lesie okolice Hønefoss w sumie to jechałem zobaczyc czy sa jeszcze jagody ,ale jak spojrzałem ,że przy drodze rosną takie okazy

To musiałem zajrzeć do lasku no i efekt był fajny Niestety tylko kozaki ,bo reszta leśnych grzybków wszystko mokre i zgnite chyba koneic sezonu juz temp. 0*C

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Maryjkap napisał:

Na mnie nie liczcie. Przykro, ale grzyby u mnie nie sa jedynym "swirem" Dopoki pogoda w miare dopisuje i rece nie zamarzaja, to my ze skalniakiem okupujemy nasze jezioro . Dzis po poludniu nas pognalo i znowu 4 sztuki . Røye nadal lyka robaczki . Tak, ze sobota i niedziela, to sa 2 rzeczy swiete do wykonania - wyspac sie i heja kije moczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
Serena napisał:
a rosół z gąsek ma wszystkie inne pod sobą.

Może szybki przepis?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
Maryjkap napisał:

Na mnie nie liczcie. Przykro, ale grzyby u mnie nie sa jedynym "swirem" Dopoki pogoda w miare dopisuje i rece nie zamarzaja, to my ze skalniakiem okupujemy nasze jezioro . Dzis po poludniu nas pognalo i znowu 4 sztuki . Røye nadal lyka robaczki . Tak, ze sobota i niedziela, to sa 2 rzeczy swiete do wykonania - wyspac sie i heja kije moczyc

To już druga rzecz, która mi również daje satysfakcję.
Ja co prawda od niedawna załapałam bakcyla z rybkami, ale na 100% będę się wdrażała w niuanse łapania ryb .
Ostatnio zakupiłam wędkę Shimano wraz z kołowrotkiem za całe 500 koron, obniżka była z 1400.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok