Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
mase1 napisał:
WSZYSCY KTÓRZY NIE SĄ ŻONACI MAJĄ TABELĘ 7100 I TO NIE JEST 30% PODATKU TYLKO PANIE MISTRZU 36%, A POZOSTAŁE TABELE PODATKOWE SĄ PRZYZNAWANE W ZALEŻNOŚCI OD WIEKU STANU CYWILNEGO, ILOŚCI DZIECI ITD ITD.. NO I MISTRZU WYPEŁNIASZ DRUK W URZĘDZIE PODATKOWYM O WYDANIE KARTY PODATKOWEJ, I TAM SOBIE PODAJESZ CZY JESTEŚ ŻONATY CZY ROZWIEDZIONY ITD... PO TAKIM TRUDNYM ZADANIU CZEKASZ NA KARTĘ PODATKOWĄ, POWINNA CI PRZYJŚĆ NA WSKAZANY ADRES POCZTOWY. I JAK CI PRZYJDZIE TA KARTA TO PŁACISZ PO PO PROSTU PODATEK OD TABELI KTÓRA TAM BĘDZIE A JEŚLI NIE BĘDZIE TO ZAJRZYJ NA

skort.skatteetaten.no/skd/trekk/trekk

nie musisz miec tabeli!!!! mozesz miec karte procentowa tez... wszytsko zalezy od Ciebie!!!! jestes glupi!!!! a to czy ktos jest kawaler czy zonaty i czy rozlicza sie razem czy z malzonka to ma wtedy pierwsza albo drug klase.... yhm...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(drobbs)
Wiking
Witam. Byłęm w urzędzie składałem o karte podatkowa wpisałem ze jestem żonaty ze mna było 4 kolegów tez żonaci tez wpisywali dane zony itp i każdy z nas dostał tabele 7100
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
drobbs napisał:
Witam. Byłęm w urzędzie składałem o karte podatkowa wpisałem ze jestem żonaty ze mna było 4 kolegów tez żonaci tez wpisywali dane zony itp i każdy z nas dostał tabele 7100

no i co z tego rozliczysz się w przyszłym roku to na następny rok skatt przyśle ci może inną tabelę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
625 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
o ludzie!
po pierwsze, 7100 nie oznacza 30 czy 36%, właśnie dla tego dają tabelę, bo podatek nie jest liniowy. (stałe 36% podatku płaci się u kolejnych pracodawców jeśli ma się więcej niż jednego).

po drugie nr karty którą się dostaje (a co za tym idzie wysokość opodatkowania w tabelce), jest ustalana na podstawie lat poprzednich. np. jeżeli ktoś miał duże odliczenia w latach poprzednich to dostanie tabelkę z wyższym nr i będzie płacił mniejszy podatek. trzeba na to uważać, bo jeśli straciło się prawo do ulg podatkowych które miało się poprzednio, to potem trzeba oddać to czego się w ciągu roku nie zapłaciło.

dostawałem już różne karty podatkowe od czasu jak się ożeniłem. tak samo przed ślubem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok