Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
jeśli czytasz posty tropik to byś wiedział że poszedłem na układ z pracodawcą, on zapłacił za mnie podatek na koniec roku, a ja miałem płacone cały rok netto- czyli te pieniądze już szły na moje konto,plus on płacił za mieszkanie też. powiedział że zapłaci podatek na koniec roku i tak zrobił, ale zrobił to on a nie ja. czyli w sumie zarobiłem ok. 400000 za cały rok 2009, mam kolegów i to nie tylko Polaków i także dużo Norwegów i jest fajnie , a takich co zarabiają w roku 200000 i trochę nawet ponad to znam wielu, ale sami płaca podatki,mieszkania itd. co w sumie starczy im jedynie tutaj na przeżycie, jeszcze jak ktoś jest sam to jakoś tam kręci, a jak ktoś ma rodzinę to nie jest tego za wiele- ale trzeba trochę żeby zarabiać takie pieniądze , na początku też nie było łatwo -- swoje przeżyjesz tropik i się dowiesz- obyś kiedyś miał tak jak ja ,tego życzę bo ja i tak ci płacił nie będę dlatego tylko powodzenia w tym kraju... i wszystkim innym też
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
mase1 napisał:
nie wiem jak wy ale ja miałem dochód w 2009 około 400000 netto bo podatek zapłacił pracodawca i podam dokładnie ile 130932, a co mi tam i tak mnie nie znacie , w jakiej dziedzinie zarobiłem też nie powiem, dodam jeszcze że miałem w sumie 4 miesiące wolnego w roku i co?? teraz kto mi powie jaki procent podatku zapłaciłem, w sumie nie ja ale jest zapłacone

Z tego co tu napisałeś i wcześniej,można wnioskować że czujesz się kimś mase1 cóż,tylko pogratulować mase1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
mase1 napisał:
[quote]jeśli czytasz posty tropik to byś wiedział że poszedłem na układ z pracodawcą, on zapłacił za mnie podatek na koniec roku, a ja miałem płacone cały rok netto- czyli te pieniądze już szły na moje konto,plus on płacił za mieszkanie też. powiedział że zapłaci podatek na koniec roku i tak zrobił, ale zrobił to on a nie ja. czyli w sumie zarobiłem ok. 400000 za cały rok 2009, mam kolegów i to nie tylko Polaków i także dużo Norwegów i jest fajnie , a takich co zarabiają w roku 200000 i trochę nawet ponad to znam wielu, ale sami płaca podatki,mieszkania itd. co w sumie starczy im jedynie tutaj na przeżycie, jeszcze jak ktoś jest sam to jakoś tam kręci, a jak ktoś ma rodzinę to nie jest tego za wiele- ale trzeba trochę żeby zarabiać takie pieniądze , na początku też nie było łatwo -- swoje przeżyjesz tropik i się dowiesz- obyś kiedyś miał tak jak ja ,tego życzę bo ja i tak ci płacił nie będę dlatego tylko powodzenia w tym kraju... i wszystkim innym też[/quote
Mase cyferki Ci sie popierdolily bo nijak to niepasuje do 36%.
A jak dlugo juz tutaj jestes? tylko znowu nie krec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
nie ma czego gratulować retier1, normalnie chciałem napisać że można coś... nie tylko w Polsce ale tu też, tylko że jeśli się pracuje to trzeba na to także czasu, ale można... , i nie czuje się wcale kimś, bo i tak znajdzie się ktoś kto ma lepiej -- pozdrówka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
12 latek tropik sobie tu jestem, nie tylko jestem ja jeszcze pracuje sobie, bo samo bycie to nie wystarczy, przynajmniej tutaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
mase1 napisał:
jeśli czytasz posty tropik to byś wiedział że poszedłem na układ z pracodawcą, on zapłacił za mnie podatek na koniec roku, a ja miałem płacone cały rok netto- czyli te pieniądze już szły na moje konto,plus on płacił za mieszkanie też. powiedział że zapłaci podatek na koniec roku i tak zrobił, ale zrobił to on a nie ja. czyli w sumie zarobiłem ok. 400000 za cały rok 2009, mam kolegów i to nie tylko Polaków i także dużo Norwegów i jest fajnie , a takich co zarabiają w roku 200000 i trochę nawet ponad to znam wielu, ale sami płaca podatki,mieszkania itd. co w sumie starczy im jedynie tutaj na przeżycie, jeszcze jak ktoś jest sam to jakoś tam kręci, a jak ktoś ma rodzinę to nie jest tego za wiele- ale trzeba trochę żeby zarabiać takie pieniądze , na początku też nie było łatwo -- swoje przeżyjesz tropik i się dowiesz- obyś kiedyś miał tak jak ja ,tego życzę bo ja i tak ci płacił nie będę dlatego tylko powodzenia w tym kraju... i wszystkim innym też

Tak i jako jedyny dostałeś pewnie rozliczenie roczne z dochodem netto i podpunktem że tyle ci pracodawca na koniec roku zapłacił podatku. Masz chyba kwote brutto i podatek od tego ze skatt i wyliczyć ile jest z tego procent podatku nie trudno, ale nie wcinam się marzyć każdy może i po flaszce procenty maleją a zera się mnożą.
no cóż i dzieci NEO zawitały na MN, chyba jakiś krewny FULCASCO sie tu zadomowił.
"Lepiej nie odzywac sie wcale i tylko wydawac sie glupim, niz odezwac sie i rozwiac wszelkie watpliwosci" - Mark Twain.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
mase1 napisał:
12 latek tropik sobie tu jestem, nie tylko jestem ja jeszcze pracuje sobie, bo samo bycie to nie wystarczy, przynajmniej tutaj
Mase1 wczoraj Ci ktos napisal na temat twojego lekarza, zebys go nikomu nie polecal.
A ja Ci doradze , ZMIEN LEKARZA BO CIE OSZUKUJE.
I prosilem Cie NIE PISZ DO MNIE W TAKIM STANIE.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
widzę że nie ma co dalej pisać - życzę miłej egzystencji w Norge hahahah
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów