Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
636 Postów
Wyjadacz
Zuzu napisał:
[quote]mase1 napisał:
tu ci przyznam rację ciekawski, ale jest możliwość odprowadzania 36% i niech nie piszą że nie

czytać potrafisz bravo, ale ze zrozumieniem to już nie i nie pisz że nie bo to widać. bajo.[/quote

Kazdy z was ma tylko troche racji, tu nie ma podatku stalego 36% jest podatek DO 36% i od tego jest tabela chyba ze sie zarabie te sumy z gornej czesci tabeli to wtedy sie zblizamy do tej stawki 36%.
I jeszcze jedno te wszystkie potracenia to nie jest podatek lecz zaliczka na podatek dochodowy i dlatego Ty Zuzu dostales zwrot bo miales nadplacone tych zaliczek i pewnie doszly Ci jeszcze ulgi.
A niektore tabele zaczynaja sie od kilkunastu procent
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
@Mase to nie jak mam problem u mnie wszystko się zgadza, ty usiłujesz wcisnąć kit że jak ktos ma tabele 7100 to płaci 36% podatku a tak nie jest. i żeby sobie odliczyć należne mi ulgi nie musze chodzić do żadnego biura a tym bardziej angielskiego, nie wiesz w jakim języku sie porozumiewam w NO więc nie snuj idiotycznych domysłów. Do skatu też nie chodzę i rękami nie macham bo wysyłam wszystko przez internet.

@Tropik ja to rozumiem i od tego jest tabela na stronie skatt jak zarobisz dużo kasy w jednym miesiącu to i większy podatek zapłacisz (wiem powinienem pisać zaliczkę na podatek) bo w zeznaniu rocznym wyjdzie jaki dochód miałeś i ile tego podatek masz zapłacić wtedy albo dopłata albo zwrot (pracodawca ci może 10% odciągać zaliczki na podatek ale potem będzie zonk w kwietniu jak trzeba będzie dopłacić). nic skomplikowanego.
Sam zapłaciłem 30% podatku (a raczej składek) z mojego rocznego dochodu brutto i jeszcze zwrot miałem, a w/g mase muszę 36% podatku płacić.
specyficzne sytułacje jak praca na dwa etaty mnie nie dotyczą to sie nie wypowiadam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
nie wiem jak wy ale ja miałem dochód w 2009 około 400000 netto bo podatek zapłacił pracodawca i podam dokładnie ile 130932, a co mi tam i tak mnie nie znacie , w jakiej dziedzinie zarobiłem też nie powiem, dodam jeszcze że miałem w sumie 4 miesiące wolnego w roku i co?? teraz kto mi powie jaki procent podatku zapłaciłem, w sumie nie ja ale jest zapłacone
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
mase1 napisał:
nie wiem jak wy ale ja miałem dochód w 2009 około 400000 netto bo podatek zapłacił pracodawca i podam dokładnie ile 130932, a co mi tam i tak mnie nie znacie , w jakiej dziedzinie zarobiłem też nie powiem, dodam jeszcze że miałem w sumie 4 miesiące wolnego w roku i co?? teraz kto mi powie jaki procent podatku zapłaciłem, w sumie nie ja ale jest zapłacone

okolo32,7%
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
otóż się mylisz bo około 36%, ale podałem ze prawie 400000 bo ile dokładnie to nie powiem-po co masz grzebać w skattelister
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
mase1 napisał:
[quote]otóż się mylisz bo około 36%, ale podałem ze prawie 400000 bo ile dokładnie to nie powiem-po co masz grzebać w skattelister[/quote

A Ty Ku..a umiesz czytac, ja Ci napisalem "okolo" , a co ze roznica zebym se ten twoj podatek przemnozyl przez i wychodzi mi ten twoj marny zarobeczek.
Jak na mezczyzne to taka srednia sumka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
tak ale podatek zapłacił pracodawca tropik, a ja zarobiłem ok. 400000 netto czyli tyle zostało mi przelane na konto do banku w ciągu całego 2009 roku, i powiem że za mieszkanie też pracodawca płacił , coś jeszcze??? j
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
netto chyba rozumiesz, po podatku tropik
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
no i 8 miesięcy pracy w sumie a nie pełne 12, jak zarabiasz więcej to się ciesz tropik ( chodzi mi o netto zarobki a nie brutto) , od kiedy tutaj pracuje nigdy nie liczę zarobku z podatkiem, zawsze na ,,czysto,, to mnie interesuje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
mase1 napisał:
netto chyba rozumiesz, po podatku tropik
Dobra nie krec juz, bo kwota okolo 130000 jest mniej wiecej zgodna z zarobiona kwota 400000 i tez masz okolo36 %. A Ty teraz krecisz jak" bak w tulipanie"zeby wyjsc na swoje.
A mam jeszcze jedno pytanie Ty wogule masz jakichs kolegow ? Bo chyba nie.Ty jestes chodzacy problem.
pozdrawiam.
I nie pisz do mnie w takim stanie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok