Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
mase1 napisał:
PISZE Z DUŻYCH LITER ŻEBY W KOŃCU MOŻE COŚ DOTARŁO ALE WIDZĘ ŻE CIĄG DALSZY NIE MA SENSU,PODNIECAJCIE SIĘ DALEJ SOJĄ WIEDZĄ INTERNETOWĄ CZY TEŻ NIEWIEDZĄ...

Zaczyna się zdanie z wielkiej litery, a pisać można dużymi literami. Naucz się czytać i pisać bo to co sobą reprezentujesz to jest krzyk dziecka z piaskownicy. Masz coś do powiedzenia to poprzyj to sensownymi argumentami, a nie obrażaj forumowiczów, usiłując robić z siebie wszechwiedzącego co to wie a nie powie. Tacy malkontenci jak ty powinni zostawać w kraju bez dostępu do internetu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
już napisałem swoje ale napisze jeszcze raz
OTÓŻ TABELĘ 7100 DOSTAJESZ JAK PRZEBYWASZ LUB PRACUJESZ NA TERYTORIUM NORWEGII ALBO UZBEKISTANU PRZEZ OSTATNIE 2 LATA, A PŁACISZ WTEDY 50% PODATKU, PLUS 50% PODATKU ZA KORZYSTANIE Z FORUM MOJA NORWEGIA I PISANIE BZDUR
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jak trzeba by było płacić podatek od głupoty to z zarobku brutto na konto dostał byś co najwyżej ...5%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Ewelina R
(Ewelka713)
Wiking
Jestem mezatka,mam jedno dziecko i przyznali mi tabele 7100 chlopak zapytal sie was o tabele i podatek a wy wszyscy madrzejsci od siebie na wzajem zaraz pewnie na mnie siadziecie za to ze nie mam polskich znakow albo znajdziecie blad ortograficzny i dalej ten watek bedzie sie ciagnal nie w ta strone w ktora powinnien...nuuuudaaaa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Barbara Liwo
(Basia)
Wiking
artsta napisał:
Witam,

Podatek mam rozliczany na podstawie tabeli 7100 ( pobierają zazwyczaj ok.30%)
Czy jest możliwość zmniejszenia tego podatku ? Dużo znajomych ma ściąganych z pensji tylko 21%.

Miejmy nadzieję, że znajomi mają prawo do sporych odpisów od podatku (albo przynajmniej są zwolnieni z zus-u w Norwegii), bo inaczej z takim procentem potrącenia będą potem musieli dopłacać skarbówce...

Jak już ktoś napisał - nie przejmuj się - podatku zapłacisz tyle ile trzeba. jeśli teraz potrącą ci z zapasem, to więcej odzyskasz po rozliczeniu podatku.

jeśli jesteś kawalerem lepiej nie kombinuj i zostań przy tej tabeli, którą masz. Będzie najbezpieczniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Tabela 7100 jest to poprostu tabela ktora nie bierze pod uwage zadnych odpisow ani dodatkow

Specjalnie dla mase1 www.skatteetaten.no/no/Artikler/2009/Ove...e-for-trekktabeller/ zeby dzwonic tyle nie musial
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
nie za takim czymś na pewno nie będę dzwonił ciekawski, i napiszę jeszcze raz że z tabeli 7100 jest pobierane 36% podatku a nie jakieś tam 30%- wyraźnie pisze na karcie podatkowej- nie dawaj ciekawski tych biednych linków bo już dawno to widziałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jednak w twoim przypadku to bez dzwonienia się nie obejdzie

to po co jest tabela skoro zawsze zabierają 36% mase1.... może tam odczytuje się fazy księżyca
dalej ludziom kit sprzedajesz ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
mase1 napisał:
nie za takim czymś na pewno nie będę dzwonił ciekawski, i napiszę jeszcze raz że z tabeli 7100 jest pobierane 36% podatku a nie jakieś tam 30%- wyraźnie pisze na karcie podatkowej- nie dawaj ciekawski tych biednych linków bo już dawno to widziałem

Nie pij tyle rozpuszczalniku i przeżuć się na wodę z fiordu bo bzdury piszesz i chyba lubisz z siebie idiotę robić.
Mam tabele 7100 i te twoje 36% to chyba ze śmietaną ci sie pomyliło.
za np. 24 000nok podatku jest 7 104 netto zostaje 16 896 co daje mniej niż 30% ( o ile matematyka nie jest ci obca, a z tego co widzę to jest i proponuję udać do podstawówki celem uzupełnienia braków)
przy kwocie 40 500 podatku 14 223 to jet dopiero 36%
masz link do kalkulatora na stronie SKATT
skort.skatteetaten.no/skd/trekk/trekk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
poczytaj andy hellboy albo przetłumacz sobie jak nie umiesz języka:

Minstefradrag
Fradrag blir gitt i pensjon og arbeidsinntekt.Fradrag i arbeidsinntekt blir gitt med 36 %. Nedre grense er kr 31 800. Øvre grense er
kr 72 800. Fradrag i pensjon blir gitt med
26 %. Nedre grense er kr 4 000. Øvre grense er kr 60 950. Fradraget kan ikke settes høyere enn det grunnlaget det skal beregnes av. En lønn på kr 10 088 vil for eksempel gi et minstefradrag på kr 10 088. Dersom inntekten består av både lønn og pensjon, beregnes minstefradraget til det gunstigste av enten
• minimumsbeløpet for minstefradrag i lønn (lønnsfradrag kr 31 800) og intet fradrag i pensjon, eller
• etter satsene for hver av de to inntektstypene, begrenset oppad til maksimalt minstefradrag lønn (kr 72 800).

tu masz jeszcze link dla dobra sprawy: www.skatteetaten.no/Upload/Brosjyrer%20o..._skatten_2010_bm.pdf

i co teraz///???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok