Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
A jak już znajdzie z 1 domek do sprzątania to co dalej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
Ja pierdole Kolejna vaske dame bedzie psuc rynek Zastanow sie co lepsze? Znalezc prace i miec 169 na godzine i wszystkie dodatkowe oplaty emerytalne itd. czy pracowac za 150 i nic nie miec?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
jasta102 napisał:

To bedzie miala pierwszego klienta.

I oczywiscie bedzie sprzatac na czarno. Bo wszyscy tak zaczynali. JA TEZ.
Naturalnie, mozna powiedziec ze nie wszyscy, bo jest wiele osob ktore przyjechaly od razu na kontrakt... Ale moim zdaniem, osob ktore ty tylko pracuja, maja dom w Polsce, jezdza do domu co 2 miesiace i przede wszystkim maja w Polsce rodziny nie mozna nazywac ze mieszkaja w Norwegii. To tylko pendlerzy, oni tu jedynie czasowo przebywaja, czasowo pracuja... Zas z posrod Polakow ktorych znam (a znam takich wielu) ktorzy NAPRAWDE MIESZKAJA I ZYJA W NORWEGII wiekszosc zaczynala tak samo, przyjezdzali bo przyjezdzali, zaczynali od szukania czegokolwiek i na poczatku robili na czarno. Tak jak ona w tej chwili. I moze dla tego czuje do niej tyle sympatii.

A moze nie tylko dla tego? Zauwaz, ze jest zupelnie inna niz wiekszosc. Jest niezorientowana i jasno o tym pisze. Prosi o pomoc. Nie poucza mnie czy Ciebie jak to jest w Norwegii. Jest spokojna, zdystansowana, nie pozjadala wszystkich rozumow... Nawet zdjecie... Ladne przyjemne zdjecie mlodej czystej usmiechnietej dziewczyny. Zadnych dziobkow ani cyckow obcisnietych zle dobranym pushupem, tak popularnych wsrod odpustowych granatem od pluga oderwanych cor rodzin robotniczo-chlopskich zdeterminowanych walczyc o awans spoleczny...

I zauwaz, jak forum ja odebralo... Jak do tej pory nikt po niej nie pojechal, nikt jej nie zhajtowal (moze to sie dzieje w tej chwili, gdy pisze ten komentarz). Przyznaj... to sie nie zdarza. Wiec nie tylko ja tak ja odbieram.

Dziewczyna momentalnie sie ogarnie, jak bedzie miala jeden domek, to za 3 tygodnie bedzie miala 2, potem 4, jak dojedzie do 8 zalozy firme... Janku, to tak dziala wiesz o tym doskonale.
Jestem gleboko przekonany, ze ktos taki jak ona doskonale sobie tu poradzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
FunkyD napisał:
Ja pierdole Kolejna vaske dame bedzie psuc rynek Zastanow sie co lepsze? Znalezc prace i miec 169 na godzine i wszystkie dodatkowe oplaty emerytalne itd. czy pracowac za 150 i nic nie miec?

Jak bys pierdolil, to by ci sie dupa w dol i w gore poruszala

Zadziwiajace jest, jaka niektorzy maja krotka pamiec gdy tylko w piorka ciut obrosli.
Rzeczywiscie, przyjechal ktos nowy do Norwegii to nic prostszego ot tak palcami strzelic i znalezc prace za 169kr na godzine na full legalu... Na kazdym rogu 3 pracodawcow ktorzy sami takiego mlodego zaczepiaja i prosza...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wiking
Dziękuję za rzeczową odpowiedź
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wiking
Zszokowała mnie Twoja wypowiedź. Nie często się spotyka takich ludzi, którzy mają podobne podejście. Kolega 2 posty wyżej potraktował mnie jak kolejną Polską sierotę, która przybyła do Norwegii, a Ty obroniłeś mój honor i w dodatku wykazałeś się zrozumieniem. Dziękuję
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wiking
Ciekawa jestem w jaki sposób Ty "ratujesz" rynek w Norwegii. Czy mówisz po norwesku? Oceniłeś mnie po jednym wpisie, a nie wiesz kim jestem i jaki mam cel.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
WujekJanek napisał:
[quote]FunkyD napisał:
Ja pierdole Kolejna vaske dame bedzie psuc rynek Zastanow sie co lepsze? Znalezc prace i miec 169 na godzine i wszystkie dodatkowe oplaty emerytalne itd. czy pracowac za 150 i nic nie miec? ....a nie mogla napisac, że potrzebuje pomocy w założeniu firmy żeby nie pier.... rynku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
Słyszałam, że Norwegia jest dość restrykcyjna pod względem uczciwości i płacenia podatków.

hahaha dobry żart ...dobrze że slyszalas bo nijak to ma sie z rzeczywistoscią
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

()
Maniak
WujekJanek napisał:
jasta102 napisał:

To bedzie miala pierwszego klienta.

I oczywiscie bedzie sprzatac na czarno.

i dalej będzie mogła swobodnie się reklamować w mediach norwegańskich i na słupach?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok