Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
368 Postów

(Prezydent_elekt)
Stały Bywalec
nessa napisał:
Zszokowała mnie Twoja wypowiedź. Nie często się spotyka takich ludzi, którzy mają podobne podejście. Kolega 2 posty wyżej potraktował mnie jak kolejną Polską sierotę, która przybyła do Norwegii, a Ty obroniłeś mój honor i w dodatku wykazałeś się zrozumieniem. Dziękuję

Parafrazujac Worcella: Godność ludzka to jest bardzo piękna rzecz, ale nie dla sprzataczki.

Ale wujek cel osiagnal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
368 Postów

(Prezydent_elekt)
Stały Bywalec
nessa napisał:
Ciekawa jestem w jaki sposób Ty "ratujesz" rynek w Norwegii. Czy mówisz po norwesku? Oceniłeś mnie po jednym wpisie, a nie wiesz kim jestem i jaki mam cel.

NApisz nessa cos o tym celu, to interesujace...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wiking
Wolę nie...bo mi jeszcze pozazdrościsz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
368 Postów

(Prezydent_elekt)
Stały Bywalec
nessa napisał:
Wolę nie...bo mi jeszcze pozazdrościsz

Eee, ja tam nie mam już za dużo do osiągnięcia. Firma działa, miejscowke mam,dziengowwystarcza. Dawaj śmiało.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wiking
To cieszę się, i życzę aby firma prosperowała. Dobrze, że coś robisz, a nie siedzisz na socjalu
Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów

(Dziadogrzyb)
Nowicjusz
nessa napisał:
To cieszę się, i życzę aby firma prosperowała. Dobrze, że coś robisz, a nie siedzisz na socjalu
Pozdrawiam!

Dlaczego obrażasz tych z socjalu?
Sama wypisujesz, że szukasz wytłumaczenia pracy na dziko jako sprzątaczka, zamiast założyć w 15 minut przez internet legalną firmę jednoosobową sprzątającą.
Ogłoszenia na słupie jest godne, pobieranie należnego socjalu to złe.
Czysty pomyślunek Kalego.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wiking
Proszę wybaczyć, że zostałam źle odebrana. Po prostu cieszę, się że kolega ma pracę, a nie musi korzystać z norweskiej pomocy socjalnej z powodu choroby czy też innych niedomagań
I ja też nie muszę, ani nie muszę pracować na czarno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów

(Dziadogrzyb)
Nowicjusz
nessa napisał:
Proszę wybaczyć, że zostałam źle odebrana. Po prostu cieszę, się że kolega ma pracę, a nie musi korzystać z norweskiej pomocy socjalnej z powodu choroby czy też innych niedomagań
I ja też nie muszę, ani nie muszę pracować na czarno

W norwegi nikt za darmo nie dostanie pomocy socjalnej, o ile sobie tego sam nie wypracował w poprzednim roku.
Nawet ciężko i obłożnie chory, nawet kobieta w ciąży o ile nie należy do ubezpieczenia społecznego. Tu każdy musi mieć wypracowane co najmniej 1,5-G.
To nie polski system gdzie ubezpieczenie dostaje się tylko dlatego iż nie ma się żadnej pracy.
Tu na zasiłek poza czekoladowymi azylantami, trzeba sobie zasuwać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
380 Postów
Stały Bywalec
Dziadogrzyb napisał:
nessa napisał:
Pozdrawiam!

Dlaczego obrażasz tych z socjalu?
Sama wypisujesz, że szukasz wytłumaczenia pracy na dziko jako sprzątaczka, zamiast założyć w 15 minut przez internet legalną firmę jednoosobową sprzątającą.
Ogłoszenia na słupie jest godne, pobieranie należnego socjalu to złe.
Czysty pomyślunek Kalego.

nie bierz tego do siebie przeciez ciezko pracowales na permiteringu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok